Hopp til innhold

Svakeste norske hoppinnsats i nyttårsrennet siden 2002

Anders Bardal ble beste nordmann på 9. plass i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen søndag. Den norske innsatsen er den svakeste på 10 år.

Anders Bardal

Anders Bardal ble beste nordmann, men den norske innsatsen i nyttårshopprennet var skuffende.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Det ble ingen jubeldag for de norske hopperne i Garmisch-Partenkirchen søndag.

Norge hadde ingen hoppere blant de 10 beste etter 1. omgang, og verken Anders Bardal eller de andre norske hopperne fikk det helt til i den tyske bakken.

– Plasseringsmessig skulle vi vært høyere, men jeg vet at gutta er mye bedre, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Artikkelen fortsetter under video

Video Bardal med grei innsats

VIDEO: Bardals hopp i 2. omgang.

Hoppet seg opp

Anders Bardal hoppet seg opp fra 14.-plassen etter første omgang. Bardal fikk poengsummen 256,1.

Han var likevel langt bak de beste, og den norske innsatsen i nyttårsrennet har ikke vært svakere siden 2002.

Rune Velta endte på 11.-plass, Vegard Haukø Sklett ble nummer 21 og Atle Pedersen Rønsen nummer 24.

Bjørn Einar Romøren klarte ikke å kvalifisere seg for finaleomgangen.

– Hoppene var ikke perfekte. Med perfekte hopp trenger man ikke flaks. Vi trenger fremdeles flaks for å være på toppen og må ta et steg til for å være i toppen, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

– Det skjer bra ting

Bråthen sier at de norske hopperne har marginene mot seg for tiden. Har er likevel overbevist om at dette kommer til å snu.

– Med flyt og litt bedre prestasjoner fra gutta, blir vi et lag å regne med. Det som er forskjellen på laget vårt nå i forhold til tidligere, er at vi henger godt med selv under vanskelige forhold. Før hadde vi vært ute med de forholdene, påpeker Clas Brede Bråthen.

– Så det skjer bra ting med gutta våre, men i dag ble resultatene litt dårligere enn vi hadde håpet, sier han.

Artikkelen fortsetter under video

Video Schlierensauer vant Nyttårshopprennet

VIDEO: Schlierenzauer vant nyttårshopprennet. Dette er hoppet hans i 2. omgang.

Schlierenzauer tangerte rekord

Østerrikerne tok dobbeltseier ved Gregor Schlierenzauer og Andreas Kofler. Dermed tok Schlierenzauer sin tredje seier i nyttårsrennet.

Schlierenzauer tangerte dermed Bjørn Wirkola og Jens Weissflog.

Schlierenzauer vant rennet med 274,5 poeng. Han var 4,1 poeng foran landsmannen Kofler, mens japanske Daiki Ito tok tredjeplassen. Han var 4,9 poeng bak vinneren.

– Jeg er veldig stolt av være den heldige igjen. Jeg er i god form, men må holde meg fokusert. Jeg gleder meg til rennene i Østerrike, sier Gregor Schlierenzauer til NRK.

– De norske hopperne synes du vinner for mye. Er du enig i det?

– Nei, egentlig ikke, ler Gregor Schlierenzauer.

Siste nytt

 • Jakten på landslagssjef: – Vi er godt i gang

  Leif Gunnar Smerud ledet tirsdag Norges kvinnelandslag i fotball for siste gang som midlertidig landslagssjef. Nå jobber Norges Fotballforbund (NFF) for å finne en fast løsning.

  – Vi er godt i gang med arbeidet med å rekruttere landslagssjef for A-kvinner, sier Karl-Petter Løken, generalsekretær i NFF, til NRK.

  Han forteller at det er satt ned et ansettelsesutvalg som skal ledes av Lise Klaveness. Resten av utvalget består av visepresidentene Ane Guro Skaare-Rekdal, Arne Larsen Økland, styremedlem Leon Aurdal og Løken selv.

  Generalsekstræren sier at de ikke har vært i kontakt med konkrete kandidater enda, da de har hatt fullt fokus på de viktige kampene mot Portugal og Østerrike den siste uken.

  – Vi ønsker komme i mål så raskt som mulig, men vi vil likevel bruke den tiden som behøves for å lande en god langsiktig løsning. Vi kommer ikke til å kommentere noe om konkrete kandidater eller gi ytterligere detaljer om rekrutteringsarbeidet før vi er i mål, sier han.

  Fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken på Ullevaal Stadion for å snakke om aktuelle saker fra forbundsstyret i Norges Fotballforbund.
  Foto: NTB
 • Uefa nedsetter ekspertpanel – skal utrede kneskader hos kvinner

  De siste årene har kvinnefotballen slitt stort med alvorlige kneskader. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) henter inn eksperter i jakten på svar.

  Ekspertpanelet har utformet et spørreskjema som nå går ut til klubbene. Der skal de innhente informasjon før de går i gang med jobben.

  – Å adressere den hyppige forekomsten av korsbåndsskader i kvinnefotball er avgjørende for utøvernes helse og for å fremme sporten, sier Zoran Bahtijarevic.

  Han er leder for den medisinske avdelingen i Uefa.

  Nylig ble landslagsprofil Mimmi Löfwenius korsbåndsskadd. Vålerenga-spilleren er ventet å miste ett helt år med fotball. Også i fjor var 29-åringen ute med en lignende skade.

  Flere spillere, blant andre England-stjernene Leah Williamson og Beth Mead, gikk glipp av verdensmesterskapet for kvinner tidligere i år på grunn av alvorlige kneskader.

  Utpekingen av et ekspertpanel er en del av en større kampanje knyttet til bevisstgjøring av korsbåndsskader i kvinnefotballen. Den skal starte til sommeren neste år. (NTB)

  Löfwenius nede med skade under cupfinalen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Ullevaal stadion.
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • NRK erfarer: Høgmo på vei til japansk klubb

  Per-Mathias Høgmo forlater svenske Häcken - og fortsetter sin trenerkarriere i Japan.

  Etter det NRK erfarer blir det i løpet av torsdag offisielt at Høgmo blir ny trener i den japanske klubben Urawa Red Diamonds, som senere i desember skal spille kvartfinale i VM for klubblag.

  Aftonbladet meldte tidligere onsdag at Høgmo nærmet seg en overgang til den japanske klubben.

  Høgmo har ført Häcken til både serie- og cupgull i Sverige, og var også blant kandidatene til å overta som svensk landslagssjef.

  Men nå blir Høgmo i stedet den første nordmannen til å trene en japansk toppklubb.

  I stallen til det japanske laget er blant andre Marius Høibråten. Tidligere Bodø/Glimt-spiss Kasper Junker er også under kontrakt med klubben, men for øyeblikket lånt ut til Nagoya Grampus.

  Häcken-trener Per Mathias Høgmo.
  Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal