Solid lagprestasjon holdt ikke til pallen

Norge ville vunnet en lagkonkurranse med solid margin på Holmenkollens siste dag. Men det holdt likevel ikke til pallplass.

Holmenkollen

Anders Bardal hoppet seg opp flere plasser i andre omgang, og ble til slutt beste nordmann på 6. plass.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Norge viste god bredde i hopplaget i søndagens storbakkerenn i Holmenkollen. Men det holdt ikke til å innfri de skyhøye forventningene fra et plutselig bortskjemt norsk publikum.

Anders Bardal hoppet seg opp flere plasser i den andre omgangen, og endte til slutt som beste nordmann på 6. plass. Gårsdagens tredjemann Rune Velta ble nummer sju.

Til tross for Anders Fannemels skadefravær hadde Norge likevel fem hoppere i finalen - alle ble blant de 23 beste i et hopprenn der tyske Severin Freund vant for andre dag på rad.

Solid «lagseier»

Ingen greide å gjøre noe med tyskeren, som vant klart foran 42 år gamle Noriaki Kasai. Verdenscup-leder Peter Prevc fra Slovenia ble nummer tre.

Men den norske lagprestasjonen var som nevnt meget god. Om man legger sammen de fire beste norske hopperne ville Norge (955,7 poeng) vunnet en lagkonkurranse med 27,6 poeng foran Freunds Tyskland (928,1 poeng). Østerrike (917 poeng) ville blitt nummer tre.

Sportsnyheter

Weng rørt til tårer av VM-debutanten: – Hun er mer voksen i hodet enn meg

Med Helene Marie Fossesholm (19) på den siste etappen knuste Norge all motstand på VM-stafetten. Heidi Weng var så rørt av Fossesholms ankerkvinne-debut at hun gråt.

Sverige-sjef legger seg langflat: – Jeg er så utrolig lei meg

OBERSTDORF (NRK): Charlotte Kalla (33) måtte slippe meter etter meter på den 2. etappen av VM-stafetten. Nå beklager smøresjefen.

Siste nytt

 • Ishockeytoppene vil redde sesongen

  Norges Ishockeyforbund har fortsatt tro på at inneværende eliteseriesesong kan reddes. Håpet er en gjenåpning senere denne måneden.

  I kjølvannet av onsdagens møte mellom idrettstoppene og statsminister Erna Solberg konkluderte Norges Bandyforbund med at alt håp om å fullføre sesongen er ute. Dermed er seriene i bandy avbrutt og resten av grunnserien i innebandy kansellert.

  Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, vil imidlertid ikke trekke noen endelige konklusjoner, til tross for at myndighetene ga lite håp om snarlig åpning onsdag.

  – Vi stopper ikke aktiviteten nå, som det har vært spekulert litt i. Jeg er positiv til en åpning denne måneden, det er det vi håper på, sier Eide til NTB.

  CC Amfi
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Alle hopptestene negative

  Det var en del spenning hos de norske hoppgutta knyttet til torsdagens koronatesting. Onsdag testet Halvor Egner Granerud positivt, men planen har hele tiden vært at resten av hopperne skal hoppe kvalifisering i Oberstdorf torsdag og konkurranse fredag – hvis hurtigtestene deres er negative.

  – Jeg har kjent at det har tatt litt energi det siste døgnet. Det var en noe søvnfattig natt, sa Robert Johansson da NRK snakket med ham i etterkant av testingen i formiddag.

  Bare en liten time etterpå, kunne Johansson og resten av det norske laget og støtteapparatet puste lettet ut. Testene var negative. Det bekrefter hopplandslagets pressesjef Steinar Bjerkmann til NRK.

  Dermed reiser de rett til bakken for å forberede seg til kvalifiseringen senere i dag.

  Alexander Stöckl sier til NRK at de skal teste seg hver dag helt til VM er over nå.

  – Det er viktig med et strengt testregime nå. Nå har vi testet tre dager på rad og skal fortsette med det helt til vi er ferdige med konkurransene, sier Stöckl.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Riiber på skuddhold - spår kamp

  Jarl Magnus Riiber strakk hendene i været av glede etter sitt hopp på 135 meter, men det holdt bare til en tredjeplass. Dermed har Riiber 37 sekunder å hente inn til østerrikske Johannes Lamparter på 10 kilometer langrenn seinere i dag. Østerrikeren leverte dagens lengste hopp med 138 meter.

  Det syns Riiber var i overkant mye.

  – Det var jo fryktelig mye da. Men ser vi på tieren sist gang så tror jeg at jeg tok han med rundt 20 sekunder. Han går ganske fort og bra alene, så man skal ikke bli overrasket om han blir verdensmester i dag, sier Riiber.

  NRKs ekspert tror kampen om gullet blir tøft.

  – Gullmulighetene er til stede, men han må jobbe for å hente inn Lamparter i dag, spår Fred Børre Lundberg.

  Japanske Akito Watabe går ut som nummer to, bare 22 sekunder bak østerrikeren.

  Øvrige norske: Espen Andersen (+1.49), Jens Lurås Oftebro (+2,38), Jørgen Graabak (+3,29).

Sendeplan

Kl. Program Kanal