NRK Meny
Normal

Solid lagprestasjon holdt ikke til pallen

Norge ville vunnet en lagkonkurranse med solid margin på Holmenkollens siste dag. Men det holdt likevel ikke til pallplass.

Holmenkollen

Anders Bardal hoppet seg opp flere plasser i andre omgang, og ble til slutt beste nordmann på 6. plass.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Norge viste god bredde i hopplaget i søndagens storbakkerenn i Holmenkollen. Men det holdt ikke til å innfri de skyhøye forventningene fra et plutselig bortskjemt norsk publikum.

Anders Bardal hoppet seg opp flere plasser i den andre omgangen, og endte til slutt som beste nordmann på 6. plass. Gårsdagens tredjemann Rune Velta ble nummer sju.

Til tross for Anders Fannemels skadefravær hadde Norge likevel fem hoppere i finalen - alle ble blant de 23 beste i et hopprenn der tyske Severin Freund vant for andre dag på rad.

Solid «lagseier»

Ingen greide å gjøre noe med tyskeren, som vant klart foran 42 år gamle Noriaki Kasai. Verdenscup-leder Peter Prevc fra Slovenia ble nummer tre.

Men den norske lagprestasjonen var som nevnt meget god. Om man legger sammen de fire beste norske hopperne ville Norge (955,7 poeng) vunnet en lagkonkurranse med 27,6 poeng foran Freunds Tyskland (928,1 poeng). Østerrike (917 poeng) ville blitt nummer tre.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag