«Tutta» vant etter nervepirrende omspill: – En rå prestasjon

Golfproffen Suzann Pettersen holdt hodet kaldt mens konkurrenten skjøt rett i vannet. Dermed vant «Tutta» sin ellevte LPGA-turneringen.

– Jeg spilte fantastisk. Jeg hadde et dårlig slag, men nå er jeg er veldig glad, sa Suzann Pettersen etter seieren, ifølge AFP.

Etter å ha ledet nesten hele helgen måtte den norske golfstjernen ut i omspill mot amerikanske Lizette Salas etter en miss på det siste hullet.

Suzann Pettersen vant LPGA-touren som ble holdt på Hawaii. Det måtte feires på lokalt vis.

Holdt nervene i sjakk

Da hjelper det å ha rutine. Ifølge LPGA.com har Pettersen vært i syv omspill i LPGA, mens Salas var i sitt første.

Og det var den rutinerte 32-åringen som holdt hodet kaldt - i motsetning til Salas, som traff vannet.

Dermed kunne Pettersen rulle ballen i hullet til sin ellevte LPGA-tittel og feire seieren med en liten hula-dans.

– Det er utrolig imponerende. Hun beviser igjen at hun er en av verdens beste kvinnelige golfspillere. Det er en rå prestasjon innen verdensidretten golf. Det er vanskelig for folk her hjemme å forstå hvor stort det er, sier Marius Thorp, den eneste norske mannen som har klart «cuten» i en Major-turnering, til NRK.no.

Pettersen kunne juble med god grunn: Ikke bare er seieren verdt nesten 1,5 millioner kroner, men i tillegg ligger den norske jenta nå an til å rykke opp på femteplass på verdensrankingen i golf.

Suzann Pettersen vant LPGA-touren på Hawaii natt til søndag.

Se video fra de spennende siste slagene fra turneringen.

Satte turneringsrekord

«Tutta» gikk en 67-runde på siste turneringsdag, altså sterke fem under par.

– En fantastisk uke her på Hawaii og enda en seier i beltet. Veldig glad, tvitret Pettersen etter seieren.

23 år gamle Salas imponerte enda mer. Hun gikk på en 62-runde, årets nest beste runde i forhold til par denne sesongen, ifølge LPGA.com.

– Jeg tenkte «herregud», hvor begynte hun i dag? For jeg husker ikke engang å ha sett navnet hennes på lista i går. Hun er en tøffing og har spilt fantastisk, sier Pettersen.

Vant for ellevte gang

Suzann Pettersen vant sin ellevte LPGA-tittel.

De to konkurrentene endte på klar ny turneringsrekord med 276 slag på 72 hull, ifølge AFP.

– Spiller bra når jeg klarer jeg å være aggressiv

Pettersen sier til nettstedet ESPN at hun er fornøyd med spillet sitt og den store fremgangen siden majorturneringen Kraft Nabisco i California.

– Jeg har på en måte funnet ut hvordan jeg spiller bra. Jeg spiller bra når jeg klarer å være aggressiv, sier Pettersen.

Videre sier 32-åringen at hun kan leve med feil hun gjør fordi hun er aggressiv.

– Jeg ville ikke ha skutt meg selv om jeg gjorde en feil fordi jeg forsøker å forsvare noe og spiller defensivt, men det er vanskelig for meg å akseptere det, sier hun videre.