NRK Meny
Normal

«Tutta» vant etter nervepirrende omspill: – En rå prestasjon

Golfproffen Suzann Pettersen holdt hodet kaldt mens konkurrenten skjøt rett i vannet. Dermed vant «Tutta» sin ellevte LPGA-turneringen.

– Jeg spilte fantastisk. Jeg hadde et dårlig slag, men nå er jeg er veldig glad, sa Suzann Pettersen etter seieren, ifølge AFP.

Etter å ha ledet nesten hele helgen måtte den norske golfstjernen ut i omspill mot amerikanske Lizette Salas etter en miss på det siste hullet.

Suzann Pettersen vant LPGA-touren som ble holdt på Hawaii. Det måtte feires på lokalt vis.

Video: Tutta feiret LPGA-seieren med hula-dans.

Holdt nervene i sjakk

Da hjelper det å ha rutine. Ifølge LPGA.com har Pettersen vært i syv omspill i LPGA, mens Salas var i sitt første.

Og det var den rutinerte 32-åringen som holdt hodet kaldt - i motsetning til Salas, som traff vannet.

Dermed kunne Pettersen rulle ballen i hullet til sin ellevte LPGA-tittel og feire seieren med en liten hula-dans.

– Det er utrolig imponerende. Hun beviser igjen at hun er en av verdens beste kvinnelige golfspillere. Det er en rå prestasjon innen verdensidretten golf. Det er vanskelig for folk her hjemme å forstå hvor stort det er, sier Marius Thorp, den eneste norske mannen som har klart «cuten» i en Major-turnering, til NRK.no.

Pettersen kunne juble med god grunn: Ikke bare er seieren verdt nesten 1,5 millioner kroner, men i tillegg ligger den norske jenta nå an til å rykke opp på femteplass på verdensrankingen i golf.

Suzann Pettersen vant LPGA-touren på Hawaii natt til søndag.

Se video fra de spennende siste slagene fra turneringen.

Satte turneringsrekord

«Tutta» gikk en 67-runde på siste turneringsdag, altså sterke fem under par.

– En fantastisk uke her på Hawaii og enda en seier i beltet. Veldig glad, tvitret Pettersen etter seieren.

23 år gamle Salas imponerte enda mer. Hun gikk på en 62-runde, årets nest beste runde i forhold til par denne sesongen, ifølge LPGA.com.

– Jeg tenkte «herregud», hvor begynte hun i dag? For jeg husker ikke engang å ha sett navnet hennes på lista i går. Hun er en tøffing og har spilt fantastisk, sier Pettersen.

Vant for ellevte gang

Suzann Pettersen vant sin ellevte LPGA-tittel.

Foto: Eugene Tanner / Ap/NTB

De to konkurrentene endte på klar ny turneringsrekord med 276 slag på 72 hull, ifølge AFP.

– Spiller bra når jeg klarer jeg å være aggressiv

Pettersen sier til nettstedet ESPN at hun er fornøyd med spillet sitt og den store fremgangen siden majorturneringen Kraft Nabisco i California.

– Jeg har på en måte funnet ut hvordan jeg spiller bra. Jeg spiller bra når jeg klarer å være aggressiv, sier Pettersen.

Videre sier 32-åringen at hun kan leve med feil hun gjør fordi hun er aggressiv.

– Jeg ville ikke ha skutt meg selv om jeg gjorde en feil fordi jeg forsøker å forsvare noe og spiller defensivt, men det er vanskelig for meg å akseptere det, sier hun videre.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal