Hopp til innhold

«Tutta» vant etter nervepirrende omspill: – En rå prestasjon

Golfproffen Suzann Pettersen holdt hodet kaldt mens konkurrenten skjøt rett i vannet. Dermed vant «Tutta» sin ellevte LPGA-turneringen.

– Jeg spilte fantastisk. Jeg hadde et dårlig slag, men nå er jeg er veldig glad, sa Suzann Pettersen etter seieren, ifølge AFP.

Etter å ha ledet nesten hele helgen måtte den norske golfstjernen ut i omspill mot amerikanske Lizette Salas etter en miss på det siste hullet.

Suzann Pettersen vant LPGA-touren som ble holdt på Hawaii. Det måtte feires på lokalt vis.

Video: Tutta feiret LPGA-seieren med hula-dans.

Holdt nervene i sjakk

Da hjelper det å ha rutine. Ifølge LPGA.com har Pettersen vært i syv omspill i LPGA, mens Salas var i sitt første.

Og det var den rutinerte 32-åringen som holdt hodet kaldt - i motsetning til Salas, som traff vannet.

Dermed kunne Pettersen rulle ballen i hullet til sin ellevte LPGA-tittel og feire seieren med en liten hula-dans.

– Det er utrolig imponerende. Hun beviser igjen at hun er en av verdens beste kvinnelige golfspillere. Det er en rå prestasjon innen verdensidretten golf. Det er vanskelig for folk her hjemme å forstå hvor stort det er, sier Marius Thorp, den eneste norske mannen som har klart «cuten» i en Major-turnering, til NRK.no.

Pettersen kunne juble med god grunn: Ikke bare er seieren verdt nesten 1,5 millioner kroner, men i tillegg ligger den norske jenta nå an til å rykke opp på femteplass på verdensrankingen i golf.

Suzann Pettersen vant LPGA-touren på Hawaii natt til søndag.

Se video fra de spennende siste slagene fra turneringen.

Satte turneringsrekord

«Tutta» gikk en 67-runde på siste turneringsdag, altså sterke fem under par.

– En fantastisk uke her på Hawaii og enda en seier i beltet. Veldig glad, tvitret Pettersen etter seieren.

23 år gamle Salas imponerte enda mer. Hun gikk på en 62-runde, årets nest beste runde i forhold til par denne sesongen, ifølge LPGA.com.

– Jeg tenkte «herregud», hvor begynte hun i dag? For jeg husker ikke engang å ha sett navnet hennes på lista i går. Hun er en tøffing og har spilt fantastisk, sier Pettersen.

Vant for ellevte gang

Suzann Pettersen vant sin ellevte LPGA-tittel.

Foto: Eugene Tanner / Ap/NTB

De to konkurrentene endte på klar ny turneringsrekord med 276 slag på 72 hull, ifølge AFP.

– Spiller bra når jeg klarer jeg å være aggressiv

Pettersen sier til nettstedet ESPN at hun er fornøyd med spillet sitt og den store fremgangen siden majorturneringen Kraft Nabisco i California.

– Jeg har på en måte funnet ut hvordan jeg spiller bra. Jeg spiller bra når jeg klarer å være aggressiv, sier Pettersen.

Videre sier 32-åringen at hun kan leve med feil hun gjør fordi hun er aggressiv.

– Jeg ville ikke ha skutt meg selv om jeg gjorde en feil fordi jeg forsøker å forsvare noe og spiller defensivt, men det er vanskelig for meg å akseptere det, sier hun videre.

Siste nytt

 • Uno-X må gjøre draktgrep foran Tour de France

  Uno-X har måttet endre hovedfarge på sin drakt foran debuten i prestisjetunge sykkelrittet Tour de France i sommer.

  Grunnen er at den vanligvis så gule drakten er for lik den knallgule ledertrøya i rittet, sier markedssjef i Uno-X, Magne Haugland, til TV 2.

  – Vi ble pålagt denne endringen av det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Det handler om at gul var en for stor del av drakten, og det respekterer vi. Den gule trøyen til Tour de France er ikonisk på så mange måter, forteller Haugland.

  Dermed blir rød den dominerende fargen når Uno-X skal ut i ilden i Frankrike i juli. (NTB)

  Uno-X ny drakt
  Foto: Connor Bryan/Wordup Projects
 • Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot Real Madrid-spiller Vinicius Junior, melder Spanias regjering.

  I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atlético Madrid.

  Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real». I mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. De fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år.

  Tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Vinicius i kampen mot Valencia i mai. De må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. Valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (NTB)

  Soccer Racism
  Foto: Tuane Fernandes / AP
 • Vegas doblet ledelsen i Stanley Cup-finalen

  Vegas Golden Knights har fått en perfekt start på finalen i NHL-sluttspillet med to strake seirer over Florida Panthers. Mandag ble det 7-2-triumf.

  Med det leder Vegas 2-0 i best av sju-serien etter å ha vunnet begge sine to første hjemmekamper. Nå venter to bortekamper i Florida.

  Jonathan Marchessault og Brett Howden scoret begge to mål hver i mandagens knusende seier hjemme i gamblingbyen. Lagene har sammen scoret 16 mål så langt på de to kampene i Stanley Cup-finalen. Det har ikke skjedd på over 40 år. I 1982 scoret New York Islanders og Vancouver Canucks 21 mål på de to første kampene. (NTB)

  Stanley Cup Panthers Golden Knights Hockey
  Foto: Steve Marcus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste