Hopp til innhold

«Tutta» vant etter nervepirrende omspill: – En rå prestasjon

Golfproffen Suzann Pettersen holdt hodet kaldt mens konkurrenten skjøt rett i vannet. Dermed vant «Tutta» sin ellevte LPGA-turneringen.

– Jeg spilte fantastisk. Jeg hadde et dårlig slag, men nå er jeg er veldig glad, sa Suzann Pettersen etter seieren, ifølge AFP.

Etter å ha ledet nesten hele helgen måtte den norske golfstjernen ut i omspill mot amerikanske Lizette Salas etter en miss på det siste hullet.

Suzann Pettersen vant LPGA-touren som ble holdt på Hawaii. Det måtte feires på lokalt vis.

Video: Tutta feiret LPGA-seieren med hula-dans.

Holdt nervene i sjakk

Da hjelper det å ha rutine. Ifølge LPGA.com har Pettersen vært i syv omspill i LPGA, mens Salas var i sitt første.

Og det var den rutinerte 32-åringen som holdt hodet kaldt - i motsetning til Salas, som traff vannet.

Dermed kunne Pettersen rulle ballen i hullet til sin ellevte LPGA-tittel og feire seieren med en liten hula-dans.

– Det er utrolig imponerende. Hun beviser igjen at hun er en av verdens beste kvinnelige golfspillere. Det er en rå prestasjon innen verdensidretten golf. Det er vanskelig for folk her hjemme å forstå hvor stort det er, sier Marius Thorp, den eneste norske mannen som har klart «cuten» i en Major-turnering, til NRK.no.

Pettersen kunne juble med god grunn: Ikke bare er seieren verdt nesten 1,5 millioner kroner, men i tillegg ligger den norske jenta nå an til å rykke opp på femteplass på verdensrankingen i golf.

Suzann Pettersen vant LPGA-touren på Hawaii natt til søndag.

Se video fra de spennende siste slagene fra turneringen.

Satte turneringsrekord

«Tutta» gikk en 67-runde på siste turneringsdag, altså sterke fem under par.

– En fantastisk uke her på Hawaii og enda en seier i beltet. Veldig glad, tvitret Pettersen etter seieren.

23 år gamle Salas imponerte enda mer. Hun gikk på en 62-runde, årets nest beste runde i forhold til par denne sesongen, ifølge LPGA.com.

– Jeg tenkte «herregud», hvor begynte hun i dag? For jeg husker ikke engang å ha sett navnet hennes på lista i går. Hun er en tøffing og har spilt fantastisk, sier Pettersen.

Vant for ellevte gang

Suzann Pettersen vant sin ellevte LPGA-tittel.

Foto: Eugene Tanner / Ap/NTB

De to konkurrentene endte på klar ny turneringsrekord med 276 slag på 72 hull, ifølge AFP.

– Spiller bra når jeg klarer jeg å være aggressiv

Pettersen sier til nettstedet ESPN at hun er fornøyd med spillet sitt og den store fremgangen siden majorturneringen Kraft Nabisco i California.

– Jeg har på en måte funnet ut hvordan jeg spiller bra. Jeg spiller bra når jeg klarer å være aggressiv, sier Pettersen.

Videre sier 32-åringen at hun kan leve med feil hun gjør fordi hun er aggressiv.

– Jeg ville ikke ha skutt meg selv om jeg gjorde en feil fordi jeg forsøker å forsvare noe og spiller defensivt, men det er vanskelig for meg å akseptere det, sier hun videre.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste