NRK Meny
Normal

Suzann Pettersen blåste av banen

Under håpløse vindforhold gikk Suzann Pettersen hele seks slag over par på tredje runde av US Masters i golf, og falt fra ledelse til niendeplass.

Suzann Pettersen

Betutta: Suzann Pettersen falt fra ledelse etter en runde hele seks slag over par lørdag

Foto: JOHN GRESS / Reuters

Fra å lede med ett slag etter fredagens runde , er hun nå ni bak suverent ledende Na Yeon Cha. Men avstanden fram til andreplassen til Amy Yang er bare tre slag.

Det begynte ikke så verst for Tutta i vindkastene på Blackwolf Run-banen i Wisconsin, med en birdie allerede på det andre hullet.

To dobbel-bogeyer

Så begynte det å gå galt. På tredje hull pådro hun seg en dobbelbogey, og på det åttende kom en ny bogey. Hull 12 ga birdie, og Tutta hadde dermed fortsatt et anstendig resultat etter to tredeler av runden.

Men så skar alt seg. En ny dobbelbogey på hull 13 ble fulgt av to nye bogeyer, og én til på det siste hullet.

- Det finnes birdier der ute

Da hadde hun falt fra fem under par før runden startet, til ett over par da alt var over.

Men hun beholder likevel troen på en god plassering. Tutta går ut på sisterunden klokka 18.10, norsk tid.

- Det finnes birdier der ute, vet du. Jeg tror vinden ikke blir like ille søndag, og om jeg kan få til en god start, kan det bli bra, sa Tutta etter avsluttet lørdagsrunde.

Trøsten foran søndagens avsluttende runde er at Suzann Pettersen slett ikke var alene om å ha problemer i vinden. Bare fem spillere klarte å gå runden under par.

Enorm runde av Choi

Derfor var det en desto større prestasjon av sørkoreanske Choi å gå runden sju slag under par. Med åtte birdier og bare én bogey tok hun ikke bare eldelsen, hun bygde den opp til seks slag foran siste runde.

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg fikk åtte birdier, men jeg klarte det. Jeg er fornøyd, glad og veldig spent, strålte 24-åringen som nå har alle sjanser til å ta sin første major-tittel.

Siste nytt

 • Sveitsisk støtte til OL i Sion

  Den sveitsiske regjeringen garanterer 6,7 milliarder kroner i økonomisk støtte dersom Sion arrangerer vinter-OL i 2026, men de er fortsatt avhengig av folkets støtte i en folkeavstemning.

  Video V-cup alpint: Superkombinasjon utfor 13.01.12
  Foto: Nyhetsspiller
 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se RBKs pressekonferanse i St. Petersburg
Vipers-Oppsal