Utklassingsseier for Sundby: – Var ikke i kjelleren

OTEPÄÄ/OSLO (NRK): Martin Johnsrud Sundby lekte med konkurrentene og nærmest spaserte inn til en ny verdenscupseier.

Martin Johnsrud Sundby parkerte motstanderne på dagens 15 km.

SE VIDEO: Overlegen seier for Martin Johnsrud Sundby.

Laster innhold, vennligst vent..

Sundby var i en klasse for seg i Otepää da han vant 15-kilometeren. Det var over et halvt minutt ned til finske Iivo Niskanen, som tok andreplassen.

– I dag var jeg i veldig god form og hadde fantastiske ski. Jeg sa til smøreren at vi må dele premiepengene, sier Sundby til NRK etter løpet.

32-åringen hadde var så overlegen at han kunne roe ned mot slutten.

– Jeg var ikke helt i kjelleren, sier Sundby.

Vanvittig VM-form

VM starter neste uke, og lørdag er første distanse for Martin Johnsrud Sundby. Fortsetter han i samme spor som søndag blir det et artig VM i Lahti for verdenscuplederen.

– Hvor mange gull tar du med fra Lahti?

– Hvis jeg får et eneste individuelt gull er det bra. Jeg har lyst til å gå for det på alle distanser jeg stiller på. Jeg har ikke det gullet, og jeg har veldig lyst på det, sier Sundby og blir nærmest rørt i stemmen av å snakke om det.

– Han viser verden hvor bra han er. Dette var et skremmeskudd, kommenterte Jann Post da Sundby gikk opp oppløpet.

– Han er soleklar favoritt til alle renn han stiller opp til i VM, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Avgjorde mot slutten

Etter fem kilometer lå Sundby omtrent likt med Iivo Niskanen, men de siste kilometerne handlet alt om én mann i Estland. Ingen maktet å holde følge med verdenscuplederen fra Røa. Niskanen endte til slutt 37,1 sekunder bak på et seigt føre i Otepää. Det var sludd, mye vind, våt snø og tunge forhold.

På toppen av det hele var det litt granbar i sporet.

– Jeg gikk sikkert 17–18 kilometer for å finne god glid. Det var utrolig seigt føre, du følte ikke at du beveget deg i det hele tatt, sier Sundby.

Men han var den klart raskeste, som så mange ganger før.

– Dette er Sundbys løp. Han går som en maskin i motbakkene. Utklassing, sa NRK-kommentator Jann Post da verdenscuplederen dundret opp motbakkene.

– Han knuser konkurrentene, sa Aukland.

Bak Sundby og Niskanen var en haug av nordmenn med i pallkampen. Sammen med Matti Heikkinen og Aleksej Poltoranin kjempet Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Emil Iversen, Sjur Røthe og Niklas Dyrhaug.

Holund hadde en voldsom avslutning og tok tredjeplassen foran Niklas Dyrhaug.

– Gledelig for de norske, solid norsk innsats, sier Fredrik Aukland.

Siste nytt

 • Nadal feid av banen i semifinalen

  For første gang siden 2015 får Monte Carlo Masters en annen vinner enn Rafael Nadal. Den spanske gruskongen tapte mot italienske Fabio Fognini i lørdagens semifinale. Fognini tok seg til finalen med settsifrene 6-4, 6-2.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • King brente kjempesjanse

  En upresset Joshua King blåste ballen høyt over mål fra seks meter da et kvarter var spilt mot Fulham. Det viste seg å bli skjebnesvangert for Bournemouth, som tapte seriekampen 0-1. David Coote scoret på straffe for Fulham.

  X03810
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Norsk travhest med ellevilt løp

  Den norske travhesten Looking Superb vant et storløp i Paris og tjente 800.000 nye kroner lørdag. Tiden 1.10,6 på 2150 meter er det få hester i verden som kan kopiere. Den seks år gamle hingsten har nå tjent 4,1 millioner kroner siden november.

  looking superb
  Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal