Suverene Schlierenzauer

En middels Anders Bardal var best av de norske dagen derpå.

Anders Bardal
Foto: Primoz Lovric / SCANPIX

Gregor Schlierenzauer fra Østerrike vant skiflygingsrennet i Planica foran landsmannen Martin Koch. Janne Happonen ble nummer tre.

De norske hopperen skuffet stort i den første omgangen, men reiste seg i finaleomgangen.

Nett-TV: Sammendrag hopp fra Planica

- Tidenes korteste

Det var en skuffende førsteomgang i skiflygingsbakken i Planica. Farten var tydeligvis for lav for de fleste hopperne under de rådende forholdene. Det var nesten helt dødt i bakken og mange slet med å få lengde på hoppene sine.

Den som slet mest var Bjørn Einar Romøren. Han mislyktes totalt og satte en støkk i publikum da det så ut som om han var i ferd med å tippe over. Han klarte heldigvis å hente seg inn, men landet på stakkarslige 90 meter. Han var helt sist etter at alle hadde hoppet. Konkurransen var dermed over for hans del.

Nett-TV: Romøren hoppet 149 meter bak sin egen rekord Romøren hoppet 149 meter bak sin egen rekord

- Dagen i dag var dyster. Det var ikke noe særlig å hoppe tidenes korteste i Planica. Det har vært veldig mye opp og ned denne sesong. Men stort sett mye god hopping. Vi får prøve å feste bindingen og holde seg på beina så skal vi nok se at det blir bedre neste sesong, sa Romøren til NRK.

Anders Bardal

Anders Bardal var best av de norske hopperne.

Foto: HRVOJE POLAN / AFP

Tom Hilde var mest positiv. Han har vært svakest av de norske hopperne i Planica, men var lengst i med 198,5 meter før finaleomgangen.

Det var bare fem hoppere over 200 meter i den første omgangen, og lengst var Gregor Schlierenzauer. Østerrikeren er i en helt egen klasse og strakk seg til 217 meter og 3 ganger 19.5 i stilkarakterer.

Østerrikerne var suverene

I den andre omgangen ble farten økt og hoppene ble lengre. Samtidig hoppet nordmennene mye bedre, og særlig Bardal og Jacobsen hadde grunn til å være fornøyde med innsatsen.

- Jeg synes vi er flinke. Vi er fortsatt et ungt lag og vi har mye smilefjes. Vi lærer hele tiden. Om noen år så er vi veldig gode, sa Jacobsen etter konkurransen.

Bardal var best av nordmennene på en sjetteplass. Hilde og Jacobsen fulgte på de neste plassene.

Thomas Morgenstern vant verdenscupen i hopp 2008.
Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / REUTERS

Det var lite å gjøre med østerrikerne. Da Schlierenzauer satte utfor ledet landsmannen Maritn Koch. Schlierenzauer landet på 231 meter og vant fullt fortjent.

Misfornøyd, men fornøyd

De norske hopperne var ganske misfornøyde med dagen, men fornøyde med sesongen.

- Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke fikk det til i dag.Det er ikke helt slik det skal være, men vi får skylde på at det er det siste rennet i en lang sesong, sa Hilde.

Bardal var fornøyd selv om han ikke hadde en helt topp dag i bakken.

- Det er to middels skihopp. Ikke helt det jeg kan. Jeg ble nummer seks og er fornøyd med det. Jeg kjenner selv at jeg veldig sliten og det skal bli godt med en liten pause.

Bardal gleder seg stort over sesongen.

- Helt topp. Jeg tar min første verdenscupseier. Bare synd med nedturen i skiflygings-VM. Vi har litt å lære når det gjelder de store konkurransene. Der er vi ikke gode nok, sa Bardal til NRK

Siste nytt

 • Juventus-toget dundrer videre

  Ingen ser ut til å kunne stoppe Juventus' parademarsj i Serie A. Douglas Costa, Emre Can og Daniele Rugani scoret målene da Torino-laget slo Chievo Verona og tok sin 18. seier for sesongen. Juventus topper tabellen ni poeng foran Napoli.

  Juve - Chievo 3-0
  Foto: Alessandro Di Marco / AP
 • Danmark sikret seier

  I kveldens siste kamp fra håndball-VM i Danmark og Tyskland vant vertsnasjon Danmark 26-20 over Egypt. Resultatet gjør at Danmark topper gruppe to med åtte poeng, to foran Norge og Sverige.

  Danmark - Egypt
  Foto: Henning Bagger / AP
 • Tobias Heintz tapte i Tyrkia-debut

  Tobias Heintz ble nylig solgt fra Sarpsborg 08 til tyrkiske Kasimpasa. 20-åringen fikk mandag sine første minutter på øverste nivå i tyrkisk fotball som innbytter i 0-1-tapet hjemme mot Rizespor. Kasimpasa lå allerede under da Heintz kom inn.

  Europa League: Sarpsborg 08-Besiktas (2-3)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal