Suverene Schlierenzauer

En middels Anders Bardal var best av de norske dagen derpå.

Anders Bardal
Foto: Primoz Lovric / SCANPIX

Gregor Schlierenzauer fra Østerrike vant skiflygingsrennet i Planica foran landsmannen Martin Koch. Janne Happonen ble nummer tre.

De norske hopperen skuffet stort i den første omgangen, men reiste seg i finaleomgangen.

Nett-TV: Sammendrag hopp fra Planica

- Tidenes korteste

Det var en skuffende førsteomgang i skiflygingsbakken i Planica. Farten var tydeligvis for lav for de fleste hopperne under de rådende forholdene. Det var nesten helt dødt i bakken og mange slet med å få lengde på hoppene sine.

Den som slet mest var Bjørn Einar Romøren. Han mislyktes totalt og satte en støkk i publikum da det så ut som om han var i ferd med å tippe over. Han klarte heldigvis å hente seg inn, men landet på stakkarslige 90 meter. Han var helt sist etter at alle hadde hoppet. Konkurransen var dermed over for hans del.

Nett-TV: Romøren hoppet 149 meter bak sin egen rekord Romøren hoppet 149 meter bak sin egen rekord

- Dagen i dag var dyster. Det var ikke noe særlig å hoppe tidenes korteste i Planica. Det har vært veldig mye opp og ned denne sesong. Men stort sett mye god hopping. Vi får prøve å feste bindingen og holde seg på beina så skal vi nok se at det blir bedre neste sesong, sa Romøren til NRK.

Anders Bardal

Anders Bardal var best av de norske hopperne.

Foto: HRVOJE POLAN / AFP

Tom Hilde var mest positiv. Han har vært svakest av de norske hopperne i Planica, men var lengst i med 198,5 meter før finaleomgangen.

Det var bare fem hoppere over 200 meter i den første omgangen, og lengst var Gregor Schlierenzauer. Østerrikeren er i en helt egen klasse og strakk seg til 217 meter og 3 ganger 19.5 i stilkarakterer.

Østerrikerne var suverene

I den andre omgangen ble farten økt og hoppene ble lengre. Samtidig hoppet nordmennene mye bedre, og særlig Bardal og Jacobsen hadde grunn til å være fornøyde med innsatsen.

- Jeg synes vi er flinke. Vi er fortsatt et ungt lag og vi har mye smilefjes. Vi lærer hele tiden. Om noen år så er vi veldig gode, sa Jacobsen etter konkurransen.

Bardal var best av nordmennene på en sjetteplass. Hilde og Jacobsen fulgte på de neste plassene.

Thomas Morgenstern vant verdenscupen i hopp 2008.
Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / REUTERS

Det var lite å gjøre med østerrikerne. Da Schlierenzauer satte utfor ledet landsmannen Maritn Koch. Schlierenzauer landet på 231 meter og vant fullt fortjent.

Misfornøyd, men fornøyd

De norske hopperne var ganske misfornøyde med dagen, men fornøyde med sesongen.

- Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke fikk det til i dag.Det er ikke helt slik det skal være, men vi får skylde på at det er det siste rennet i en lang sesong, sa Hilde.

Bardal var fornøyd selv om han ikke hadde en helt topp dag i bakken.

- Det er to middels skihopp. Ikke helt det jeg kan. Jeg ble nummer seks og er fornøyd med det. Jeg kjenner selv at jeg veldig sliten og det skal bli godt med en liten pause.

Bardal gleder seg stort over sesongen.

- Helt topp. Jeg tar min første verdenscupseier. Bare synd med nedturen i skiflygings-VM. Vi har litt å lære når det gjelder de store konkurransene. Der er vi ikke gode nok, sa Bardal til NRK

Siste nytt

 • Lorentzen med ny pallplass

  Håvard Holmefjord Lorentzen ble til slutt nummer tre på 1500-meteren i Japan med tiden 37,77. Pavel Kulizhnikov stakk av med seieren med sterke 34,61, mens Ryohei Haga tok 2.-plassen. Lorentzen fikk ingen god start på de første 100 meterne, men bergenseren viste igjen at formen er svært god i sesongåpningen.

 • Bøkko: – Vi blir pisset på

  Nordmennene skuffet på 1500-meteren i Japan. Sverre Lunde Pedersen ble beste norske på 7.-plass, hele 1,75 sekunder bak vinneren Denis Juskov (1.44,55). – Vi blir pisset på her, sier Håvard Bøkko, som ble nummer 11.

  – Det er kjedelig å bli slått med over to sekunder. Vi har en jobb å gjøre, fortsetter han.

  Bøkko
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, prolog
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, prolog
V-cup skøyter: 500 m menn
VM-minner
NRK Sport direkte: Vinterstudio
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
NM kombinert: 5 km kvinner
NM kombinert: 5 km langrenn kvinner