Suverene Schlierenzauer

En middels Anders Bardal var best av de norske dagen derpå.

Anders Bardal
Foto: Primoz Lovric / SCANPIX

Gregor Schlierenzauer fra Østerrike vant skiflygingsrennet i Planica foran landsmannen Martin Koch. Janne Happonen ble nummer tre.

De norske hopperen skuffet stort i den første omgangen, men reiste seg i finaleomgangen.

Nett-TV: Sammendrag hopp fra Planica

- Tidenes korteste

Det var en skuffende førsteomgang i skiflygingsbakken i Planica. Farten var tydeligvis for lav for de fleste hopperne under de rådende forholdene. Det var nesten helt dødt i bakken og mange slet med å få lengde på hoppene sine.

Den som slet mest var Bjørn Einar Romøren. Han mislyktes totalt og satte en støkk i publikum da det så ut som om han var i ferd med å tippe over. Han klarte heldigvis å hente seg inn, men landet på stakkarslige 90 meter. Han var helt sist etter at alle hadde hoppet. Konkurransen var dermed over for hans del.

Nett-TV: Romøren hoppet 149 meter bak sin egen rekord Romøren hoppet 149 meter bak sin egen rekord

- Dagen i dag var dyster. Det var ikke noe særlig å hoppe tidenes korteste i Planica. Det har vært veldig mye opp og ned denne sesong. Men stort sett mye god hopping. Vi får prøve å feste bindingen og holde seg på beina så skal vi nok se at det blir bedre neste sesong, sa Romøren til NRK.

Anders Bardal

Anders Bardal var best av de norske hopperne.

Foto: HRVOJE POLAN / AFP

Tom Hilde var mest positiv. Han har vært svakest av de norske hopperne i Planica, men var lengst i med 198,5 meter før finaleomgangen.

Det var bare fem hoppere over 200 meter i den første omgangen, og lengst var Gregor Schlierenzauer. Østerrikeren er i en helt egen klasse og strakk seg til 217 meter og 3 ganger 19.5 i stilkarakterer.

Østerrikerne var suverene

I den andre omgangen ble farten økt og hoppene ble lengre. Samtidig hoppet nordmennene mye bedre, og særlig Bardal og Jacobsen hadde grunn til å være fornøyde med innsatsen.

- Jeg synes vi er flinke. Vi er fortsatt et ungt lag og vi har mye smilefjes. Vi lærer hele tiden. Om noen år så er vi veldig gode, sa Jacobsen etter konkurransen.

Bardal var best av nordmennene på en sjetteplass. Hilde og Jacobsen fulgte på de neste plassene.

Thomas Morgenstern vant verdenscupen i hopp 2008.
Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / REUTERS

Det var lite å gjøre med østerrikerne. Da Schlierenzauer satte utfor ledet landsmannen Maritn Koch. Schlierenzauer landet på 231 meter og vant fullt fortjent.

Misfornøyd, men fornøyd

De norske hopperne var ganske misfornøyde med dagen, men fornøyde med sesongen.

- Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke fikk det til i dag.Det er ikke helt slik det skal være, men vi får skylde på at det er det siste rennet i en lang sesong, sa Hilde.

Bardal var fornøyd selv om han ikke hadde en helt topp dag i bakken.

- Det er to middels skihopp. Ikke helt det jeg kan. Jeg ble nummer seks og er fornøyd med det. Jeg kjenner selv at jeg veldig sliten og det skal bli godt med en liten pause.

Bardal gleder seg stort over sesongen.

- Helt topp. Jeg tar min første verdenscupseier. Bare synd med nedturen i skiflygings-VM. Vi har litt å lære når det gjelder de store konkurransene. Der er vi ikke gode nok, sa Bardal til NRK

Siste nytt

 • Norsk keeper til Allsvenskan

  Den norske keeperen Mathias Dyngeland melder overgang fra Sogndal til svenske Elfsborg. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2023. 24-åringen har vært Sogndals førstekeeper siden han debuterte i Eliteserien i 2014.

  Eliteserien i fotball 2017: Lillestrøm - Sogndal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • IBU avventar Russland-tiltak

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, vil vente litt med å avgjerd kva reaksjonar dei vil innføre overfor Russland etter Wadas-avgjerd om utestenging.

  – IBU granskar Wada-vedtaket i høve til skiskyting og skal foreslå prosedyrar og retningslinjer som IBU kan implementere når og om Wadas utestenging blir gjeldande, skriv IBUs kommunikasjonssjef Christian Winkler til NRK.

  – Vi ventar også at Wada kjem med nærmare retningslinjer for internasjonale særforbund når det gjeld prosessar for å diskutere om russiske utøvarar kan få konkurrere, og eventuelt under kva slags vilkår, legg Winkler til.

  IBU World Biathlon Championships
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal