NRK Meny
Normal

Suverene Johaug: – Weng den største favoritten

MONTREAL (NRK): Therese Johaug lekte med konkurrentene og tok en suveren ledelse i Ski Tour Canada. Men favorittstempelet snakker hun seg bort fra.

Johaug og Weng

NR ÉN OG TO I SAMMENDRAGET: Therese Johaug tror Heidi Weng vinner sammenlagt.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg fulgte ikke helt med, men jeg hadde uansett ikke hatt sjanse til å være med Therese. Hun er i veldig god form, og da får man ikke gjort noe med det, sier Heidi Weng til NRK.

Hun har akkurat blitt utklasset på 10 km klassisk fellesstart i Parc Mont Royal i Montreal. Weng ble nummer to, men et minutt bak suverene Therese Johaug.

Nå leder Johaug Ski Tour Canada 26,8 sekunder foran Weng etter to etapper – hvorav den ene en sprint der Johaug bare ble nummer 25.

– Ikke veldig spennende

– Det var som jeg sa, det er en stor favoritt, og det er henne. Det er mange distanserenn igjen. Hvis hun vinner dem like mye, blir det ikke veldig spennende, sier Ingvild Flugstad Østberg, som klarte å gi Johaug kamp helt fram til monsterbakken i Tour de Ski tidligere i vinter.

Nå er Østberg allerede 1.25 bak Johaug i sammendraget.

Johaug viser rett og slett en så fryktinngytende form i distanserenn at det rett og slett er vanskelig å se for seg en annen vinner i Canada-touren.

Likevel prøver Johaug å snakke seg bort fra favorittstempelet.

– Jeg vil si Heidi er den største favoritten. Hun går fort både på distanse og sprint og har hatt en stigende kurve, sier Johaug.

– Så du mener fortsatt Heidi Weng er den største favoritten?

– Sammen med meg, erkjenner Johaug med et smil på NRKs oppfølgingsspørsmål.

Jacobsen, Johaug og Weng

KALDT I CANADA: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Heidi Weng varmer seg med te på pressekonferansen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Veldig, veldig glad

For Therese Johaug innrømmer nå at hun er i sin absolutte toppform. Det viser også sammenlagtlista.

– Jeg er litt overrasket, og veldig, veldig glad. Jeg trenger alle sekundene jeg kan få med tanke på at det er to sprinter til. Men mye kommer til å bli avgjort i Canmore, sier hun.

Onsdagens fellesstart gikk i en meget spesiell løype i en park midt i millionbyen Montreal. Det var spådd knall og fall, og det ble det.

Til slutt ble det likevel en temmelig normal resultatliste, der Therese Johaug vant foran Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla, Justyna Kowalczyk og Ingvild Flugstad Østberg.

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag