NRK Meny
Normal

Suverene Jansrud tangerte Maier: – Voldsomt å bli nevnt med ham

Kjetil Jansrud tangerte legenden Hermann Maier, da han tirsdag ble den andre alpinisten gjennom historien til å vinne de tre første super-G-rennene i en sesong.

Kjetil Jansrud vant super-G

REKORD-JANSRUD: Kjetil Jansrud tok sin tredje strake super-G-seier.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd med rennet. Det er litt vanskelig å sette ord på å vinne tre på rad. Jeg er åpenbart i veldig god form, sier Kjetil Jansrud til NRK etter å ha tatt en suveren super-G-seier i Santa Caterina.

31-åringen har dermed vunnet sesongens tre første super-G-renn denne sesongen. Det har kun legenden Hermann Maier (44) greid før ham. Det gjorde han både i 1997 og 1999.

– Det kjennes litt voldsomt å bli nevnt i samme ordelag som Hermann Maier, en legende. Jeg tar med meg dette, men det skal nok litt mer til for å bli sammenlignet med ham. Jeg skal være litt ydmyk nå, sier han til NTB.

Hermann Maier

TANGERT: Østerrikske Hermann Maier (44) var før dagens renn den eneste alpinisten til å vinne de tre første super-G-rennene en sesong. Maier vant super-G-cupen sammenlagt fem ganger mellom 1998 og 2004.

Foto: Armando Trovati / AP

Vinstra-alpinisten tok føringen fra start, og parkerte nærmest konkurrentene. I mål var han 60 hundredeler foran Hannes Reichelt og 65 hundredeler foran Dominik Paris.

Dermed tangerte Jansrud Maier, samtidig som han befestet sammenlagtledelsen i super-G-cupen.

– At én er så jevn er ganske suverent, for super-G er så krevende, sier NRKs ekspertkommentator Bjarne Solbakken.

Tror på flere på rad

Han forklarer at super-G er en vanskelig disiplin å være jevnt best i, fordi utøverne må våge så mye for å vinne.

Det var akkurat det Jansrud gjorde tirsdag.

– Nøkkelen ble bare å gi gass hele veien og å prøve å treffe på linja, og det gjorde jeg. Det ble en god tidsdifferanse. Det er litt uvant, men veldig deilig, sier han.

Siden disiplinen er så krevende er det svært sjelden at noen er så suverene som Jansrud, Maier og Aksel Lund Svindal.

Laster Twitter-innhold

Sistnevnte har vunnet fire renn på rad, men det var ikke de første den sesongen.

Solbakken tror likevel Jansrud kan fortsette parademarsjen utover i sesongen.

– I den formen han er i nå, ligger han an til å ta flere på rad. Da vil hvert renn bli historisk, sier alpinkommentatoren.

Sterk laginnsats

Selv med Lund Svindal hjemme for å hvile kneet, viste det norske laget muskler. Bak Jansrud fulgt forrige sesongs vinner av super-G-cupen, Aleksander Aamodt Kilde (24), med en fjerdeplass.

I tillegg imponerte Adrian Smiseth Sejersted (22) med karrierebeste i verdenscupen da han ble nummer ni.

Onsdag skal det norske fartslaget kjempe om nye triumfer i Santa Caterina, når utfor står på menyen. Rennet kan du se på NRK 1 og NRK.no fra 11.40.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er utestengt av IOC på livstid får inntil videre lov til å konkurrere i verdenscupen. Det melder Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding torsdag.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad