Normal

Suveren Williams nærmer seg norske «Molla»

Serena Williams slo Carolina Wozniacki og tok sin sjette US Open-tittel. Nå er det bare Helen Wills Moody og norske «Molla» Mallory som har flere.

Williams og Molla

Serena Williams tok sin sjette US Open-tittel og nærmer seg med det norske Molla Mallory (innfelt) som har åtte.

Foto: EDUARDO MUNOZ / Reuters

– Det er var en fantastisk følelse. Jeg vant min første Grand Slam her også, så jeg kunne ikke vunnet nummer atten på et bedre sted, sa en gråtkvalt og rørt Serena Williams etter finalen.

Serena Williams har vært i storslag under hele US Open-turneringen, og har ikke avgitt mer enn tre game i noen sett på sin ferd fram mot finalen.

Også i finalen var hun suveren.

Hun startet finalen med å bryte serven til Wozniacki tre ganger, og vant det første settet 6-3.

I andre sett ble også Wozniacki brutt i første forsøk, men etter det klarte hun å ta bedre vare på servegamene sine. Men også Williams servet meget bra, og Wosniacki hadde hendene mer enn fulle.

– Fantastisk bra

Wozniacki

Caroline Wozniacki spilte bra tennis i hele US Open, men lyktes ikke mot Williams i finalen.

Foto: STAN HONDA / Afp

Selv om den danske 24-åringen klarte å holde ballen bra i gang og vant mange av de lange poengene var hun sjanseløs når Williams fikk full kraft i slagene.

– Det er overlegent spill, fantastisk bra tennis, skrøt kommentatorene på Eurosport.

Også det andre settet endte med 6-3 til Serena Wililams, og hun la seg ned på Arthur Ashe stadion i pur glede over resultatet.

Den danske finalemotstanderen var svært imponert over motstanden.

– Du er inspirasjon for meg, både som en spiller og person. En fantastisk person og venn, og vi skal definitivt ut og ta noen drinker etterpå, sa Wozniacki til Williams etter finalen.

Williams fikk fire millioner dollar for finaleseieren.

Nærmer seg norske «Molla»

Dermed tok Serena Willams sin attende Grand Slam-tittel og tangerte legendene Martina Navratilova og Chris Evert.

Begge de to legendene var tilstede og gratulerte Williams med prestasjonen.

Serena Williams tok sin sjette US Open-tittel, og med det er det bare to kvinner som har flere enn henne. Amerikanske Helen Wills Moody og norske Molla Mallory, som tok henholdsvis sju og åtte seiere i perioden fra 1915 til 1931.

Det er verdt å merke seg at sporten har blitt langt mer profesjonalisert siden den gang, og mange teller i hovedsak titlene fra turneringen skiftet navn fra US National Championship til US Open i 1968.

Siste nytt

 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Espejord rekker ikke LSK-kampen

  Runar Espejord er tilbake i trening, men Tromsøs toppscorer rekker ikke mandagens kamp mot Lillestrøm. TILs toppscorer har slitt med lysken i lang tid. Ikke siden 25. august har Espejord vært på banen i kamp. Han står med seks mål i Eliteserien.

  Runar Espejord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Norge klatrer på FIFA-rankingen

  Norge klatrer én plass på FIFA-rankingen, noe som betyr 52. plass på den ferske oversikten. Belgia og verdensmester Frankrike deler førsteplassen. Bulgaria klatrer på sin side tre plasser og er best plassert av Norges gruppemotstandere på 44.-plass.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg