Hopp til innhold

Motstanderen hyller Ruud etter maktdemonstrasjon

PARIS (NRK): Rutinerte Ernests Gulbis (30) er full av lovord om Casper Ruud (20) etter at nordmannen tok seg videre til 2. runde i French Open med sifrene 6-2, 7-6, 6-0.

Ruud

VIDERE: Casper Ruud fikk mange anledninger til å knytte neven under kampen mot Ernests Gulbis søndag formiddag.

Foto: THOMAS SAMSON / AFP

– Han var virkelig solid, virkelig konsentrert og kjempet godt. Han fortjente seieren. Jeg spilte ikke min beste kamp, men det tar ingenting fra seieren fordi han tillot meg ikke å spille bra. Det er det tennis handler om, sier Gulbis til NRK.

Latvieren er slagen, men fattet når han tar seg tid til å kommentere tapet for nordmannen. Etter en tung start med 6-2 i første sett, kunne 30-åringen kommet inn i kampen på stillingen 6-6 i andre sett.

Men Ruud vant tiebreaket.

Nå venter 29.-seedede Matteo Berrettini fra Italia.

– Han (Ruud) har en sjanse i hver kamp. Selvsagt. Han er en god spiller. Han kan fortsatt bli bedre, men sport er sport, og alt kan skje, sier Gulbis om nordmannen.

Ernests Gulbis

SLET: Ernests Gulbis fikk en tung start da han møtte Casper Ruud.

Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Gulbis, som er ranket som nummer 80 i verden, ble på forhånd sett på som en vrien motstander.

Latvieren har tidligere vært nummer ti i verden og står blant annet med en semifinale i nettopp French Open på merittlista.

– Det er litt tilfeldig fra dag til dag på hvor god man er til å redde breakballer eller snu game. De beste spillerne kan gjøre det hver kamp, men i dag gikk det litt min vei da jeg lå under og da jeg ledet, sier Ruud til NRK.

  • Se minidokumentaren «Nadal og meg» nederst i saken.

– Kom ut i fyr og flamme

Ruud, som elsker det røde underlaget, brøt allerede på første mulighet. Dermed ledet han 3-0 i første sett etter å ha servet hjem to game, og nordmannen vant første sett komfortabelt 6-2.

Det andre settet ble langt jevnere. Spillerne fulgte hverandre til 3–3. Da fikk latvieren muligheten til å bryte Ruuds serve. Det klarte han ikke og nordmannen gikk etter hvert opp til 4–3. Gulbis slo tilbake og utlignet til 4–4. Deretter holdt begge spillerne sine servegame og settet gikk til tiebreak.

Der var Ruud best og gikk opp i 2-0-ledelse.

Så, etter å ha skaffet seg et mentalt overtak, tok Ruud en dobbeltbreak i tredje sett og gikk rett opp i 3-0.

Ruud fikk åpenbart selvtillit av poengene og økte til 6-0 og avansement til 2. runde i French Open med de overbevisende sifrene 6-2, 7-6, 6-0.

Gulbis gjorde langt mer upressede feil enn nordmannen.

– Jeg føler jeg spiller veldig bra i det første settet, og jeg breaket ham vel tre ganger. Jeg fikk returnert godt selv om han servet hardt og godt. Det kommer feil fra begge, men det er ikke alltid man trenger 100 vinnere, og slik var det i dag, sier Ruud.

Casper Ruud

GOD STØTTE: Her er Casper Ruud med norske supportere etter avansementet i Paris.

Foto: Carl Andreas Wold / NRK

Kan møte Federer

Skulle Ruud vinne også i den andre runden, kan det vente en virkelig godbit.

Da kan nemlig Roger Federer stå på motsatt banehalvdel i tredje runde. Sveitseren møter italienske Lorenzo Sonego i første runde søndag. Federer er rangert som verdens tredje beste spiller, bak Novak Djokovic og Rafael Nadal. 37-åringen har flest Grand Slam-triumfer i historien med sine 20.

Casper Ruud har vært i strålende form den siste tiden. Mandag oppnådde han sin beste plassering på verdensrankingen noensinne da han inntok 63.-plassen.

Det skyldtes blant annet storspill i Masters-turneringen i Roma, der han spilte seg til tredje runde – der det ble tap for stjernespilleren Juam Martin del Potro.

Casper Ruud flytter til Mallorca i Spania for å trene med verdensstjernen Rafael Nadal.
Samarbeidet gir raskt resultater og i løpet av noen måneder bryter nordmannen den
magiske topp-100-grensen. NRK-sporten har fått være med på 20-åringens reise mot toppen
i verdensidretten tennis.

NRK har fått være med på Casper Ruuds reise mot verdenstoppen i tennis.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal