Klæbo fortsatt motivert: – Jeg er sulten på å gå fort

FALUN/OSLO (NRK): Johannes Høstflot Klæbo satte konkurrentene fullstendig i skyggen i sprinten i Falun og sikret sin 11. verdenscupseier.

Johannes Høsflot Klæbo hadde null problem med å vinne finalen i sprint i Falun.

– Jeg er sulten på å gå fort, det er lettere å motivere seg da, sier Klæbo til NRK.

Klæbo kom alene til mål etter å ha mørnet konkurrentene gjennom hele finalen. Han var for øvrig eneste nordmann i finalen.

– Planen min var å gå fort helt fra start, sa Klæbo i FIS-intervjuet etter finalen.

– Jeg hadde en sjanse til å slå Pellegrino. Han er rask når det er mye utfor mot slutten. Jeg måtte derfor gå hardt fra start, og det fungerte perfekt.

– Lei av å bli slått

21 år gamle Klæbo, som tok et overlegent OL-gull i sprint i Pyeongchang, har vært på pallen i samtlige sprintrenn i verdenscupen denne sesongen. Kun to ganger har han måtte se seg slått.

– Jeg var litt lei av å bli slått av Pellegrino i skøytesprint, kommenterer han overfor NRK.

Totalt står han med 11 verdenscupseirer denne vinteren.

Viktige poeng

Klæbo har allerede sikret seg seieren i sprintcupen og med seieren i Falun har Klæbo nærmest avgjort kampen om verdenscupen sammenlagt. Det gjenstår riktignok 300 poeng å kjempe om, men Klæbo leder med 274 poeng.

– Det var viktig å få disse poengene, så det betyr mye, sier Klæbo, som forteller at motivasjonen er på plass igjen etter OL og en lang sesong.

– Jeg hadde det tøft etter OL, men jeg er motivert igjen nå, sier han.

Italienske Federico Pellegrino tok annenplassen fredag, mens franske Lucas Chanavat ble nummer tre.

Johannes Høstflot Klæbo

NY SEIER: Johannes Høstflot Klæbo.

Foto: Uld Palm/tt / NTB scanpix

Siste nytt

 • Griezmann reddet uavgjort

  I mesterliga-debuten til begge lags trenere, Gennaro Gattuso og Quique Sétien, endte det med stillingskrig i Napoli.

  Etter en halvtime uten målsjanser og med størst ballinnehav av gjestene, slo Napoli nådeløst til. Dries Mertens fikk både plass og tid i 16-meteren og kunne tangere Marek Hamsiks scoringsrekord for Napoli med sin 121. scoring for de lyseblå.

  Men like etter at Mertens blir byttet ut svarer Barcelona. Napoli-spillerne fokuserer på Lionel Messi, og da får Nelson Semedo mulighet til å stikke gjennom. Får ballen servert på sølvfat av Sergio Busquets og slår direkte inn til Antoine Griezmann som sikrer resultatet til 1-1 på San Paolo i Napoli. Dermed har katalanerne sikret seg det beste utgangspunktet i mesterligaens åttedelsfinale.

  I sluttminuttene pådrar Arturo Vidal seg sitt andre gule kort og må dermed stå over returoppgjøret på Camp Nou om tre uker.

  Champions League - Round of 16 First Leg - Napoli v FC Barcelona
  Foto: Ciro De Luca / Reuters
 • Lewandowski-show i London

  Bayern München skaffet seg et strålende utgangspunkt fra det første oppgjøret i mesterligaens 8-delsfinale med en 3-0 seier borte mot Chelsea.

  En jevnspilt førsteomgang ble fulgt opp av en skikkelig ketchup-effekt for tyskerne etter pause. Tidligere Arsenal-spiller Serge Gnabry ble spilt fri av Robert Lewandowski ikke bare én gang, men to ganger på under fem minutter og gjør ingen feil.

  Så skulle Robert Lewandowski få seg en scoring. 19-åringen Alphonso Davies fosset fremover og serverte polakken sin ellevte scoring i årets mesterliga. Dermed gikk han forbi Erling Braut Haaland som toppscorer i turneringen.

  Vondt ble til verre for engelskmennene når Marcos Alonso fikk rødt kort med snaue ti minutter igjen å spille. Dermed kan tyskerne senke skuldrene noe før returoppgjøret spilles på Allianz Arena om tre uker.

 • Nytt Stavanger-tap

  Stavanger tapte tirsdag sin tredje kamp siden seriemesterskapet i ishockey ble sikret. Vålerenga vant 3-2 på hjemmebane.

  Stavanger sikret seriemesterskapet 2. februar, men siden har laget tapt tre av fem kamper.

  Magnus Brekke Henriksen ble matchvinner for Vålerenga med et snaut kvarter igjen av kampen.

  Stavanger jakter sin egen poengrekord fra 2012 med 112 poeng på 45 kamper. Med tre kamper igjen kan laget maksimalt få 115 poeng.

  Vålerenga - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal