Hopp til innhold

Ble kritisert av lagkompis - fulgte opp med frekk feiring

Jarl Magnus Riiber (25) kaller Jørgen Graabak (31) «politisk korrekt» etter VM-kritikken. Nå har de en ny frekk feiring å snakke om.

Holmenkollen skifestival 2023, Riiber

– Han har vært iskald, han er fortsatt sur, sa Jarl Magnus Riiber med et glimt i øyet før langrennsdelen av lørdagens kombinertrenn.

Senere samme dag gikk 25-åringen inn til suveren seier, men før triumfen var i boks røpet han at han ikke hadde snakket ut med lagkamerat Jørgen Grabaak etter sistnevntes VM-fresing.

– Har han snakket med deg om det?

– Nei, han har ikke det. Men har gir meg et lite vink her og der, så jeg tror vi er «good».

Riiber vant nemlig fire gull av fire mulige i VM i Planica, og vekket oppsikt da han i det siste rennet stoppet opp, tittet rundt seg og speidet etter konkurrentene på vei mot seier.

Ny frekkas

Gesten falt ikke i god jord hos alle. Deriblant lagkamerat Graabak. Han mente at Riiber «driter oss nok ut på idrettsbanen» og derfor burde spare seg for slike feiringer.

– Det er grensa til hovering. Jeg synes han kan holde seg for god for det. Han får heller gå ordentlig til mål, så får vi glede oss over idrettsprestasjonen hans, sa Graabak til NRK.

Det tok Riiber rimelig lett på:

– Hva synes du om kritikken fra ham?

– Han liker å være politisk korrekt, han, så det at han synes at den feiringen var hoverende, det er helt greit, sa han til NRK etter hopprennet i Holmenkollen.

Riiber fikk blant annet støtte av Espen Andersen etter feiringen i VM.

– Jeg er enig med Espen Andersen, jeg skulle gjort det hver runde, gliste Riiber, før han fulgte opp med ny frekk feiring etter lørdagens seier:

– Høy på seg selv

NRK snakker med Graabak etter målgang i Holmenkollen, der trønderen ble nummer ni. Han ler av Riibers uttalelser.

– Det er artig å melde litt, skape litt temperatur. Det liker vi, sier han, og legger til:

– Han er høy på seg selv.

Jørgen Graabak

MISLIKTE FEIRINGEN: Jørgen Graabak mente at Riiber burde unngå å hovere mot konkurrentene.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Graabak snakker med glimt i øyet og tydelig ironi, og så går han over til å hylle lagkompisen:

– Han har god selvtillit, og det har han all grunn til å ha. Det han gjør som kombinertløper, det mangler både ord og sidestykke, sier han.

Norsk raseri

Like bra gikk det ikke for flere av de andre norske landslagsutøverne, og de sparte ikke på kruttet etter å ha mislykkes i hoppbakken på hjemmebane.

– Det er tragisk, hele greia, tordnet Simen Tiller overfor NRK.

Han landet på 109 meter, over 20 meter bak de beste, og var sjanseløs på en god plassering etter langrennet.

Tiller skyldte på forholdene i Holmenkollen, og langet ut mot kvaliteten på hoppbakken. Han fikk aldri opp farta i ovarennet, og hoppet ble deretter.

Simen Tiller

MISLYKKES: Simen Tiller.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er et renn for å se hvem som kjører best i ovarennet. Det er helt håpløst. Jeg kan hoppe så godt jeg vil, jeg har ikke sjans. Det er ikke vits å stille opp, egentlig.

– Hva tenker du på da?

– Det lugger jo i ovarennet, da. Jeg vet ikke hva som er med kantene der, om det er et spor, eller hva det er. Det var samme greia i fjor. Jeg begynner å bli drittlei, sa en svært skuffet 27-åring etter hoppdelen av kombinertkonkurransen.

– Mørkt

Tiller forklarte at nøkkelen for å lykkes i Holmenkollen er å kjøre ovarennet uten å være borti kantene. Det er strålende sol i Oslo lørdag, og NRKs hoppekspert forklarer at det er årsaken til at enkelte fikk til de helt store hoppene.

– Det er et problem i alle bakker når sola tar tak og steiker utover dagen. Med de plastkantene på sporet vi har her, blir det mjukere, forklarte NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen.

Tiller sa at det har vært slik de siste tre-fire årene.

– Det er jævlig irriterende.

– Halve feltet lander jo på kulen, raste han.

Les også Gullmedaljen knakk på seremoni: – Berre lureri

Jørgen Graabaks medalje

Tiller var nummer 32 etter hopprennet. På plassen bak befant Kasper Moen Flatla seg, også han forbannet og skuffet.

– Det var direkte flaut. Det er ikke så mye mer å si. Vi lander kortere enn det går an oppi her, det er ikke artig det. Det dreper all motivasjon jeg hadde før helgen.

– Hva legger du i det?

– Mørkt, sa Flatla, som hoppet 107 meter.

Renndirektør i FIS Lasse Ottesen forklarte at snittfarten i bakken har vært jevn hele veien, og at han ikke har hørt lignende kritikk fra andre utøvere.

– Det har vært det samme sporet i noen år nå. Vi har dette sporet også i andre hoppbakker rundt i verden. Det er mulig at noen av dem sliter, men da må de øve, svarte han på kritikken.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Siste nytt

  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

    – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal