Hopp til innhold

Ble kritisert av lagkompis - fulgte opp med frekk feiring

Jarl Magnus Riiber (25) kaller Jørgen Graabak (31) «politisk korrekt» etter VM-kritikken. Nå har de en ny frekk feiring å snakke om.

Holmenkollen skifestival 2023, Riiber

– Han har vært iskald, han er fortsatt sur, sa Jarl Magnus Riiber med et glimt i øyet før langrennsdelen av lørdagens kombinertrenn.

Senere samme dag gikk 25-åringen inn til suveren seier, men før triumfen var i boks røpet han at han ikke hadde snakket ut med lagkamerat Jørgen Grabaak etter sistnevntes VM-fresing.

– Har han snakket med deg om det?

– Nei, han har ikke det. Men har gir meg et lite vink her og der, så jeg tror vi er «good».

Riiber vant nemlig fire gull av fire mulige i VM i Planica, og vekket oppsikt da han i det siste rennet stoppet opp, tittet rundt seg og speidet etter konkurrentene på vei mot seier.

Ny frekkas

Gesten falt ikke i god jord hos alle. Deriblant lagkamerat Graabak. Han mente at Riiber «driter oss nok ut på idrettsbanen» og derfor burde spare seg for slike feiringer.

– Det er grensa til hovering. Jeg synes han kan holde seg for god for det. Han får heller gå ordentlig til mål, så får vi glede oss over idrettsprestasjonen hans, sa Graabak til NRK.

Det tok Riiber rimelig lett på:

– Hva synes du om kritikken fra ham?

– Han liker å være politisk korrekt, han, så det at han synes at den feiringen var hoverende, det er helt greit, sa han til NRK etter hopprennet i Holmenkollen.

Riiber fikk blant annet støtte av Espen Andersen etter feiringen i VM.

– Jeg er enig med Espen Andersen, jeg skulle gjort det hver runde, gliste Riiber, før han fulgte opp med ny frekk feiring etter lørdagens seier:

– Høy på seg selv

NRK snakker med Graabak etter målgang i Holmenkollen, der trønderen ble nummer ni. Han ler av Riibers uttalelser.

– Det er artig å melde litt, skape litt temperatur. Det liker vi, sier han, og legger til:

– Han er høy på seg selv.

Jørgen Graabak

MISLIKTE FEIRINGEN: Jørgen Graabak mente at Riiber burde unngå å hovere mot konkurrentene.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Graabak snakker med glimt i øyet og tydelig ironi, og så går han over til å hylle lagkompisen:

– Han har god selvtillit, og det har han all grunn til å ha. Det han gjør som kombinertløper, det mangler både ord og sidestykke, sier han.

Norsk raseri

Like bra gikk det ikke for flere av de andre norske landslagsutøverne, og de sparte ikke på kruttet etter å ha mislykkes i hoppbakken på hjemmebane.

– Det er tragisk, hele greia, tordnet Simen Tiller overfor NRK.

Han landet på 109 meter, over 20 meter bak de beste, og var sjanseløs på en god plassering etter langrennet.

Tiller skyldte på forholdene i Holmenkollen, og langet ut mot kvaliteten på hoppbakken. Han fikk aldri opp farta i ovarennet, og hoppet ble deretter.

Simen Tiller

MISLYKKES: Simen Tiller.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er et renn for å se hvem som kjører best i ovarennet. Det er helt håpløst. Jeg kan hoppe så godt jeg vil, jeg har ikke sjans. Det er ikke vits å stille opp, egentlig.

– Hva tenker du på da?

– Det lugger jo i ovarennet, da. Jeg vet ikke hva som er med kantene der, om det er et spor, eller hva det er. Det var samme greia i fjor. Jeg begynner å bli drittlei, sa en svært skuffet 27-åring etter hoppdelen av kombinertkonkurransen.

– Mørkt

Tiller forklarte at nøkkelen for å lykkes i Holmenkollen er å kjøre ovarennet uten å være borti kantene. Det er strålende sol i Oslo lørdag, og NRKs hoppekspert forklarer at det er årsaken til at enkelte fikk til de helt store hoppene.

– Det er et problem i alle bakker når sola tar tak og steiker utover dagen. Med de plastkantene på sporet vi har her, blir det mjukere, forklarte NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen.

Tiller sa at det har vært slik de siste tre-fire årene.

– Det er jævlig irriterende.

– Halve feltet lander jo på kulen, raste han.

Les også: Gullmedaljen knakk på seremoni: – Berre lureri

Jørgen Graabaks medalje
Jørgen Graabaks medalje

Tiller var nummer 32 etter hopprennet. På plassen bak befant Kasper Moen Flatla seg, også han forbannet og skuffet.

– Det var direkte flaut. Det er ikke så mye mer å si. Vi lander kortere enn det går an oppi her, det er ikke artig det. Det dreper all motivasjon jeg hadde før helgen.

– Hva legger du i det?

– Mørkt, sa Flatla, som hoppet 107 meter.

Renndirektør i FIS Lasse Ottesen forklarte at snittfarten i bakken har vært jevn hele veien, og at han ikke har hørt lignende kritikk fra andre utøvere.

– Det har vært det samme sporet i noen år nå. Vi har dette sporet også i andre hoppbakker rundt i verden. Det er mulig at noen av dem sliter, men da må de øve, svarte han på kritikken.

Siste nytt

 • Diogo Dalot forlenger med Manchester United

  Den portugisiske høyrebacken Diogo Dalot har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester United. Det bekrefter klubben onsdag ettermiddag.

  24-åringen har skrevet under på en avtale som strekker seg til sommeren 2028, med opsjon på ytterligere ett år.

  – Dette er mitt hjem, sier Dalot selv.

  Han ble hentet til Manchester United i 2018 og har siden spilt 107 kamper for klubben.

  FA Cup - Semi Final - Brighton & Hove Albion v Manchester United
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Her ankommer RBK-styrelederen krisemøtet

  Styreleder i Rosenborg, Cecilie Gotaas Johnsen, holdt kortene tett til brystet da hun ankom Brakka for et styremøte der Kjetil Rekdals fremtid som Rosenborg-trener er tema.

  Johnsen tok seg tid til å prate med media før hun gikk inn dørene, men de mange fremmøtte journalistene fikk ikke mye info fra styrelederen.

  – Er Kjetil Rekdal og Geir Frigård Rosenborg-trenere i morgen?

  – Vi skal inn å snakke nå, så får vi ta det derfra, svarer Johnsen til et samlet pressekorps, og understreker:

  – Tålmodighet er fortsatt nøkkelen.

  Kort tid etter ankom Kjetil Rekdal. Den hardt pressede Rosenborg-treneren hadde ikke noe stort behov for å prate med det fremmøtte pressekorpset, men vitset og sa:

  – Nå er jeg nummer én på kjendistoppen i Norge.

  Cecilie Gotaas Johnsen
  Foto: Tariq Alisubh / NRK
 • Dette er troppen til U21-EM - vraker to stjerneskudd

  Onsdag presenterte U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud troppen som skal representere Norge i EM i Romania og Georgia.

  Den største overraskelsen er kanskje Benfica-spiller Andreas Schjelderup som er utelatt. I tillegg er også Kristian Arnstad, som har fått mye tillit i belgiske Anderlecht, vraket.

  Dette er troppen:

  Keepere: Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm, Kristoffer Klaesson - Leeds, Rasmus Sandberg - Stjørdals-Blink

  Forsvar: Sebastian Sebulonsen - Brøndby, Henrik Heggheim - Vålerenga, Jesper Daland - Cercle Brugge, David Møller Wolfe - Brann, Leo Fuhr Hjelde - Rotherham, Colin Rösler - Mjällby. Warren Kamanzi - Toulouse

  Midtbane: Sivert Heggheim Mannsverk - Molde, Johan Hove - Groningen, Christos Zafeiris - Slavia Praha, Markus Solbakken - Viking, Hugo Vetlesen - Bodø/Glimt, Tobias Christensen - Fehérvár, Oscar Bobb - Manchester City, Håkon Evjen - Brøndby, Osame Sahraoui - Heerenveen, Emil Konradsen Ceide - Sassuolo

  Angrep: Antonio Nusa - Club Brugge, Erik Botheim - Salernitana, Jørgen Strand Larsen - Celta Vigo

  Reserver: Joshua Kitolano - Sparta Rotterdam, Seedy Jatta - Vålerenga

  Fotball U21-landslaget, menn: Norge - Kroatia
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste