Suste nedover til etappeseier: – Han snakker mye om Lillehammer og Vikersund

Lagkamerat Amund Grøndahl Jansen forteller at tidligere skihopper Primož Roglič ikke har glemt sin tidligere karriere.

roglic

V-STIL: Primož Roglič strekker armene i været, og lager V for «victory» på den 19. etappen av Tour de France.

Foto: Jeff Pachoud / AFP

Primož Roglič leverte en kanonetappe og tok seieren på siste fjelletappe i årets Tour de France. Mye takket være en helt rå utforkjøring i innspurten.

– Han kjører veldig sterkt nedover, og gir full gass hele tiden. Det er ikke lett i en utforkjøring som i dag, mener lagkamerat Amund Grøndahl Jansen.

Han utelukker ikke at fortiden som skihopper, som Roglič ble juniorverdensmester i, bidrar til at lagkompisen i Team LottoNL-Jumbo er så tøff når det bærer utfor.

Laster Twitter-innhold

– Han tar noen sjanser som ikke alle andre tar, sier nordmannen før han forteller at vinteridrett ikke bare er fortid for sloveneren.

– Kjæresten hans snakker norsk

Det er i hvert fall stadig et samtaleemne de to imellom.

– Vi snakker mye hopp, langrenn og ski. Han sier «Lillehammer» og «Vikersund» hele tiden, smiler Grøndahl Jansen.

Tour de France 2018

LAGSEIER: Amund Grøndahl Jansen og Team LottoNL-Jumbo gledet seg over den råsterke prestasjonen til Roglič.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Kjæresten hans snakker til og med norsk så det er ikke noe tvil om at han har sterke bånd til Norge.

Opp på pallen

Grøndahl Jansen har også meget gode karakteristikker av mannen som ikke bare vant etappen, men gjorde det på en måte som sørget for at han passerte Chris Froome og nå er på pallen i sammendraget.

Tour de France

NED OG OPP: Roglič satt farten opp da det gikk ned, og kjørte seg inn på pallen i sammendraget.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

– Primož er en hyggelig, jordnær og hardtarbeidende gutt. Han er en av verdens beste tempokjørere, og normalt sett sterkere enn Froome der, så sjansene for topp 3 er gode.

– Det blir ikke så mye større enn dette her. Toppen av kransekaka ville jo vært å se han i den gule trøyen, men jeg tror det blir vanskelig siden (Geraint) Thomas og (Tom) Dumoulin er såpass sterke på tempo, sier Grøndahl Jansen før lørdagens etappe.

Kristoff øyner sjansen søndag

For Alexander Kristoff røk sjansen til å overta den grønne spurttrøyen da Peter Sagan tross åpenbare plager fullførte fredagens etappe innenfor tidsfristen. Dermed er slovaken matematisk sikret trøyen, så lenge han fullfører rittet. Men ettervirkningene fra fallet onsdag sitter tilsynelatende godt i, og Kristoff tror sjansene i spurten på Champs Elyssé søndag har økt.

sagan

SLIT: Peter Sagan var preget etter velten onsdag, men kom seg helskinnet gjennom den tøffeste etappen.

Foto: Philippe Lopez / AFP

– Selv om han kviknet til og kom seg greit igjennom virket det som han ikke følte seg så bra i dag. Det er et eller annet som ikke er helt greit i den kroppen. Han har den grønne trøya, men jeg øyner sjansen på Champs Elyssé, sier Kristoff.

Les også:

Nordmann utfordrer NFLs beste kicker: – Et jordskjelv om Baltimore velger Vedvik

Siste nytt

 • Delt NM-gull i slalåm

  Maren Skjøld og Kristin Lysdahl kjørte inn til lik tid, og delte NM-gullet i slalåm. Mina Fürst Holtmann ble nummer tre under søndagens renn i Hemsedal.

  Maren Skjøld
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Japansk seier i sesongfinalen

  Ryoyu Kobayashi klemte til med ett hopp på 230,5 meter i den siste omgangen i Planica. Med det vant japaneren sesongens siste renn. Domen Prevc ble nummer to, og Piotr Zyla nummer tre. Beste nordmann ble Johann André Forfang på en 9.-plass.

  Slovenia Ski Jumping
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lundby avsluttet sesongen med seier

  Maren Lundby vant kvinnenes hopprenn i russiske Tsjajkovskij søndag. Dermed tok 24-åringen sin tolvte seier for sesongen. Lundby vant foran Juliane Seyfarth og Nika Kriznar. Silje Opseth og Anna Odine Strøm endte som nummer ti og 17.

  Lundby
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal