NRK Meny
Normal

Pappa Stjernen: – Han har fått en del slag i trynet

LAHTI (NRK): Andreas Stjernen var 0,6 fattige poeng unna VM-bronse i stor bakke. Pappa Hroar misset VM-medaljen med 0,3 poeng i 1987.

Amdreas Stjernen måtte ta til takke med fjerdeplass i konkurransen i stor bakke i VM etter å ha blitt slått med knapp margin.

SE VIDEO: Her hopper Andreas Stjernen ned til den sure fjerdeplassen.

– Nei, da var han nærmere, da! Da blir det ekstra surt, smiler Stjernen når NRK videreformidler Stjernen-statistikken.

– Jeg hylte litt. Jeg synes han gjorde et kjempegodt hopp, sier en stolt pappa, som var 0,3 poeng bak Vegard Opaas i Oberstdorf-VM.

Hroar Stjernen

IMPONERT: Tidligere hopper og hopptrener Hroar Stjernen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Stjernen hoppet lengst av samtlige i første omgang med et hopp på 129,5 meter, som holdt til foreløpig bronseplass.

Da han han slo av en halv meter i 2.-omgang, var det akkurat for lite til å ta med seg en VM-medalje.

– Bitter følelse

Stjernen seilet opp som en outsider etter solide hopp i Lahti så langt, og selv om 4.-plassen er sesongbeste, blir det en sur avstand til medaljen.

– Akkurat nå er det en bitter følelse. Den følelsen av at det jeg hoppet godt i bakken er såpass god at den klarer nok å overveie at det bare ble en fjerdeplass her, sier Stjernen.

Det har også vært mye «nesten» for Stjernen, som debuterte verdenscupen i 2009.

Han står med 24 topp ti-plasseringer og tre pallplasser, men venter foreløpig på seieren som pappaen fikk i Bischofshofen i 1985.

– En del slag i trynet

– Jeg har vært nær en del verdenscupseire tidligere. Så jeg må si dette er en litt kjent følelse. Men om jeg klarer å prestere som jeg gjør over en lengre periode, skal jeg være fornøyd med det, sier Stjernen.

Det har vært en lang kamp for å nærme seg verdenstoppen.

– Det har ikke godt like bra hele tiden. Han har jobbet hardt over mange år. Han har fått en del slag i trynet, men så har han klart de siste to årene å stabilisere seg rundt topp ti, sier pappa Hroar.

Ski-VM Lahti 2017.

SER FREMOVER: Johann André Forfang.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norge har fremdeles ikke tatt noen medalje under mesterskapet i Lahti. Sist gang de norske hopperne gikk ut av et mesterskap uten en eneste medalje, var for 16 år siden i nettopp Lahti.

Lukter medalje

– Vi viser flere gode hopp her. Men vi mangler det lille ekstra. I stedet for 129 meter burde kanskje Stjernen hatt 131 meter. Det er ikke mye i denne bakken her, så det skal ikke så mye til, sier Johann André Forfang, som selv var skuffet etter å ha hoppet seg ned til en 12.-plass.

– Det måtte selvfølgelig bli sånn. Det er litt sånn det har vært i VM til nå. Det er fantastiske prestasjoner, og vi er tilfeldighetenes spill unna medaljer i dag, mener sportssjef Clas Brede Bråthen.

Han er mektig imponert over Stjernens løft, og gir sin egen spøkefulle teori på hvorfor medaljen glapp.

– Jeg tror faktisk dette er genetisk, jeg, sier Bråthen og bryter ut i latter.

– Ja, jeg får være like skuffet som han (Hroar) var, da. Men nå har jeg i alle fall kopiert ham. Så da kan han ikke ta meg på at han har et bedre resultat i VM. Så får jeg prøve å ta en medalje i løpet av helga, smiler Stjernen.

De norske hoppgutta har nemlig en mulighet igjen med laghoppkonkurransen lørdag.

Og med fire nordmenn blant de 12 beste, virker en medalje langt mer realistisk enn for noen uker siden.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Enger nummer to på siste etappe

  Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to. Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i firedagersrittet.

  Sondre Holst Enger
  Foto: Alstad, Terje / NTB scanpix
 • Suverent NM-gull til Lundanes

  En uke etter VM-seieren på langdistanse tok Olav Lundnes et suverent gull i NM orientering ultralangdistanse søndag. Gaute Hallan Steiwer på sølvplass ble slått med 8.14 minutter. Audun Heimdal ble nummer tre. Marianne Andersen vant kvinneklassen.

  Olav Lundanes vant i dag prøve-VM i orientering i Latvia.
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld