NRK Meny
Normal

Pappa Stjernen: – Han har fått en del slag i trynet

LAHTI (NRK): Andreas Stjernen var 0,6 fattige poeng unna VM-bronse i stor bakke. Pappa Hroar misset VM-medaljen med 0,3 poeng i 1987.

Amdreas Stjernen måtte ta til takke med fjerdeplass i konkurransen i stor bakke i VM etter å ha blitt slått med knapp margin.

SE VIDEO: Her hopper Andreas Stjernen ned til den sure fjerdeplassen.

– Nei, da var han nærmere, da! Da blir det ekstra surt, smiler Stjernen når NRK videreformidler Stjernen-statistikken.

– Jeg hylte litt. Jeg synes han gjorde et kjempegodt hopp, sier en stolt pappa, som var 0,3 poeng bak Vegard Opaas i Oberstdorf-VM.

Hroar Stjernen

IMPONERT: Tidligere hopper og hopptrener Hroar Stjernen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Stjernen hoppet lengst av samtlige i første omgang med et hopp på 129,5 meter, som holdt til foreløpig bronseplass.

Da han han slo av en halv meter i 2.-omgang, var det akkurat for lite til å ta med seg en VM-medalje.

– Bitter følelse

Stjernen seilet opp som en outsider etter solide hopp i Lahti så langt, og selv om 4.-plassen er sesongbeste, blir det en sur avstand til medaljen.

– Akkurat nå er det en bitter følelse. Den følelsen av at det jeg hoppet godt i bakken er såpass god at den klarer nok å overveie at det bare ble en fjerdeplass her, sier Stjernen.

Det har også vært mye «nesten» for Stjernen, som debuterte verdenscupen i 2009.

Han står med 24 topp ti-plasseringer og tre pallplasser, men venter foreløpig på seieren som pappaen fikk i Bischofshofen i 1985.

– En del slag i trynet

– Jeg har vært nær en del verdenscupseire tidligere. Så jeg må si dette er en litt kjent følelse. Men om jeg klarer å prestere som jeg gjør over en lengre periode, skal jeg være fornøyd med det, sier Stjernen.

Det har vært en lang kamp for å nærme seg verdenstoppen.

– Det har ikke godt like bra hele tiden. Han har jobbet hardt over mange år. Han har fått en del slag i trynet, men så har han klart de siste to årene å stabilisere seg rundt topp ti, sier pappa Hroar.

Ski-VM Lahti 2017.

SER FREMOVER: Johann André Forfang.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norge har fremdeles ikke tatt noen medalje under mesterskapet i Lahti. Sist gang de norske hopperne gikk ut av et mesterskap uten en eneste medalje, var for 16 år siden i nettopp Lahti.

Lukter medalje

– Vi viser flere gode hopp her. Men vi mangler det lille ekstra. I stedet for 129 meter burde kanskje Stjernen hatt 131 meter. Det er ikke mye i denne bakken her, så det skal ikke så mye til, sier Johann André Forfang, som selv var skuffet etter å ha hoppet seg ned til en 12.-plass.

– Det måtte selvfølgelig bli sånn. Det er litt sånn det har vært i VM til nå. Det er fantastiske prestasjoner, og vi er tilfeldighetenes spill unna medaljer i dag, mener sportssjef Clas Brede Bråthen.

Han er mektig imponert over Stjernens løft, og gir sin egen spøkefulle teori på hvorfor medaljen glapp.

– Jeg tror faktisk dette er genetisk, jeg, sier Bråthen og bryter ut i latter.

– Ja, jeg får være like skuffet som han (Hroar) var, da. Men nå har jeg i alle fall kopiert ham. Så da kan han ikke ta meg på at han har et bedre resultat i VM. Så får jeg prøve å ta en medalje i løpet av helga, smiler Stjernen.

De norske hoppgutta har nemlig en mulighet igjen med laghoppkonkurransen lørdag.

Og med fire nordmenn blant de 12 beste, virker en medalje langt mer realistisk enn for noen uker siden.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin