NRK Meny
Normal

Supportersjef fryder seg: – Noe av det letteste vi har hatt

Stor forskjell på sesongavslutningen kan bli tungen på vektskåla i toppen av Premier League.

Manchester United

LETT PROGRAM? Robin van Persie (t.v.) og Wayne Rooney møter få topplag i de «viktigste» periodene av kommende sesong.

Foto: Darren Staples / Reuters

– Denne sesongavslutningen er noe av det letteste vi har hatt. Under normale omstendigheter bør vi i tillegg til å vinne de fem siste kampene også vinne de fire første, sier daglig leder Bernt Hjørnevik i Manchester Uniteds norske supporterklubb til NRK.

Onsdag morgen ble den engelske Premier League-terminlista presentert. Den viser at spesielt sesongavslutning i april/mai blir meget forskjellig for de antatte topplagene (se faktabokser til høyre).

Mens Manchester United møter antatt svake lag i de siste fem rundene, møter byrival City både Chelsea og Arsenal. I tillegg skal de himmelblå møte tabellsjuer Southampton i tredje siste runde.

– Det er positivt for oss at de andre får en tøff avslutning. Noen trenger å komme godt i gang, men United er et lag som blir bedre og bedre utover i sesongen, sier Hjørnevik.

– Fotballen rundere enn noen gang

Thore Haugstad

NRKs FOTBALLSKRIBENT: Thore Haugstad.

Ved første titt på papiret er sesongavslutningen meget overkommelig for United. Men om for eksempel motstanderlagene fortsatt kjemper om å beholde plassen i april/mai kan Louis van Gaals menn få det vanskeligere enn først antatt.

– Da kan det bli tøft. Fotballen er rund i England, og den har aldri vært så rund som de siste årene. Her slår alle alle hele tiden, sier United-supporteren.

– Tror du laget ditt vinner ligaen nå?

– Selvsagt håper vi på det, men realistisk sett er målet å fortsette å ta de riktige stegene på tabellen.

NRKs fotballskribent Thore Haugstad mener ikke nedrykksstriden bør bli noen unnskyldning for de røde fra Manchester.

– Om van Gaal klager på terminlista etter å ha tapt ligagullet på slutten tror jeg ikke han får mye sympati, sier han med et smil.

– Det vil være en faktor. Men jeg tror programmet i både åpningen og juleprogrammet blir viktigere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FOOTBALL/ Chelsea v Sunderland - Barclays Premier League

REGJERENDE MESTERE: Chelsea ledet tabellen stort sett gjennom hele fjorårssesongen og vant til slutt Premier League komfortabelt.

Foto: Dylan Martinez / Reuters

– Viktigere med god åpning

Men også i åpningen vil Manchester United få det relativt greit. Slår de Tottenham i første kamp kan supporterlederen få rett i sin spådom.

– Med enkel motstand kan lagene bli samkjørte og komme i flytsonen. Med trepoengere og selvtillit i starten kan man gjøre som Chelsea gjorde i fjor, og lede tabellen med en stor luke når de siste kampene gjenstår, sier Thore Haugstad.

– Men også når spillerne er slitne i jula er det gunstig å møte enkle lag, legger han til.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg