Supertrampolinen garanterer løft

Med tidenes første supertrampoline på plass i Norge har snøbrettlandslaget omsider kappet inn forspranget til konkurrerende nasjoner, mener sølvvinner i OL Ståle Sandbech.

Ei ny supertrampoline gir det norske snøbrettslandslaget topp treningsforhold også i Norge.
Prislappen er på over ein kvart millionar kroner.
Snowboardforbundet meiner dei med trampolina har kappa inn forspranget til konkurrerande nasjonar.
Reporter: Thomas Lerdahl
Foto: Helge Tvedten / redigering: Wilhelm Sverdvik

OL-sølvvinner Ståle Sandbech er blant landslagsutøverne som fryder seg over den nye supertrampolinen som er bygget i Heminghallen.

- Det er jo ingen vits at alle andre skal ha det, og ikke vi, sier Ståle Sandbech. OL-sølvvinneren fra Sochi er ikke i tvil om at den etterlengtede supertrampolinen hører hjemme i Norge.

Ståle Sandbech

Ståle Sandbech tok sølv i slopestyle under OL i Sochi i vinter.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

- Når vi allerede har en så bra turnhall, så skulle det bare mangle at vi har en supertrampoline også, sier snøbrettkjøreren mens han nyter synet av det ferske anlegget i Heminghallen.

Optimaliserer barmarkstreningen

Mellom september og konkurransesesongen som starter midtveis i desember reiser snøbrettlandslaget utallige kilometer i jakten på optimale treningsarenaer. USA, Østerrike, Sveits, Australia og New Zealand er blant landene som oppsøkes, og det at også barmarksamlingene i Oslo garanterer kvalitet er avgjørende, hevder landslagssjef Thomas Harstad.

- Når vi er såpass lite hjemme som vi allerede er, så er vi helt avhengig av å kunne være på nivå med andre nasjoner når vi er hjemme i Norge, sier landslagssjefen.

Spleiselag på tvers av idrettene

Med en prislapp på over en kvart million kroner har flere aktører måttet bidra for å realisere drømmen om Norges første og eneste supertrampoline. Spleiseprosjektet, som er ledet av snowboardforbundet, har både Olympiatoppen, Skiforbundet og Heming i ryggen.

Landslagssjefen er overbevist om at mange idretter vil få utbytte av supertrampolinen, enten det er snakk om bredde- eller toppidrett.

- Helt klart! Uansett hva du driver med så vil du ha godt av å en god kroppsbeherskelse, så det er nok mange utøvere fra andre idretter som vil bli sendt hit, forventer Harstad.

Snøbrettlandslagets treningsarenaer

Snøbrettlandslaget reiser lengre enn de fleste andre landslag i jakten på perfekte omgivelser i sesongoppkjøringen. Her ser du stedene som besøkes mellom september og midten av desember.

Siste nytt

 • Kane berga poeng for Tottenham

  Harry Kane og Gylfi Sigurdsson scora to mål kvar og sørga for at det vart uavgjort mellom Tottenham og Everton fredag kveld. Begge lag trengde sårt poeng i kampen om å sikre seg meisterligaspel, men Spurs måtte sjå at dei mista leiinga to gonger i kampen.

  Joshua King kom inn på bana for Everton i sluttminutta og fekk ein kjempesjanse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Powell / AP
 • Sørloth sende ballen høgt over

  Alexander Sørloth kom inn som innbytar for Leipzigs og hadde ein svær sjanse, men ballen gjekk høgt over i eit skuffande 0-0-oppgjer mot Hoffenheimen fredag.

  Like før slutt heada ein tydleg oppgitt Sørloth ballen over mål.

  Håvard Nordtveit kom inn nesten samtidig med Sørloth for Hoffenheim, og var nok den som kunne vere mest glad for poengdelinga i dag.

  Alexander Sørloth
  Foto: Carmen Jaspersen / AP
 • Hykkerud til Athen

  Tidlegare landslagsspelar Joakim Hykkerud er fristilt frå kontrakten i Drammen for å spele for AEK Athen ut sluttspelet i europacupen. Han skal i aksjon alt i morgon i første semifinale mot Gorenje.

  Taper dei semifinalen over to oppgjer reiser han heim. Går dei til finalen blir han ut mai.

  – Eg gler meg heilt sjukt til å spele desse kampane, seier han til NRK.

  Hykkerud til Athen
  Foto: Privat

Sendeplan

Kl. Program Kanal