NRK Meny
Normal

Supertrampolinen garanterer løft

Med tidenes første supertrampoline på plass i Norge har snøbrettlandslaget omsider kappet inn forspranget til konkurrerende nasjoner, mener sølvvinner i OL Ståle Sandbech.

Ei ny supertrampoline gir det norske snøbrettslandslaget topp treningsforhold også i Norge.
Prislappen er på over ein kvart millionar kroner.
Snowboardforbundet meiner dei med trampolina har kappa inn forspranget til konkurrerande nasjonar.
Reporter: Thomas Lerdahl
Foto: Helge Tvedten / redigering: Wilhelm Sverdvik

OL-sølvvinner Ståle Sandbech er blant landslagsutøverne som fryder seg over den nye supertrampolinen som er bygget i Heminghallen.

- Det er jo ingen vits at alle andre skal ha det, og ikke vi, sier Ståle Sandbech. OL-sølvvinneren fra Sochi er ikke i tvil om at den etterlengtede supertrampolinen hører hjemme i Norge.

Ståle Sandbech

Ståle Sandbech tok sølv i slopestyle under OL i Sochi i vinter.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

- Når vi allerede har en så bra turnhall, så skulle det bare mangle at vi har en supertrampoline også, sier snøbrettkjøreren mens han nyter synet av det ferske anlegget i Heminghallen.

Optimaliserer barmarkstreningen

Mellom september og konkurransesesongen som starter midtveis i desember reiser snøbrettlandslaget utallige kilometer i jakten på optimale treningsarenaer. USA, Østerrike, Sveits, Australia og New Zealand er blant landene som oppsøkes, og det at også barmarksamlingene i Oslo garanterer kvalitet er avgjørende, hevder landslagssjef Thomas Harstad.

- Når vi er såpass lite hjemme som vi allerede er, så er vi helt avhengig av å kunne være på nivå med andre nasjoner når vi er hjemme i Norge, sier landslagssjefen.

Spleiselag på tvers av idrettene

Med en prislapp på over en kvart million kroner har flere aktører måttet bidra for å realisere drømmen om Norges første og eneste supertrampoline. Spleiseprosjektet, som er ledet av snowboardforbundet, har både Olympiatoppen, Skiforbundet og Heming i ryggen.

Landslagssjefen er overbevist om at mange idretter vil få utbytte av supertrampolinen, enten det er snakk om bredde- eller toppidrett.

- Helt klart! Uansett hva du driver med så vil du ha godt av å en god kroppsbeherskelse, så det er nok mange utøvere fra andre idretter som vil bli sendt hit, forventer Harstad.

Snøbrettlandslagets treningsarenaer

Snøbrettlandslaget reiser lengre enn de fleste andre landslag i jakten på perfekte omgivelser i sesongoppkjøringen. Her ser du stedene som besøkes mellom september og midten av desember.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal