Supertrampolinen garanterer løft

Med tidenes første supertrampoline på plass i Norge har snøbrettlandslaget omsider kappet inn forspranget til konkurrerende nasjoner, mener sølvvinner i OL Ståle Sandbech.

Ei ny supertrampoline gir det norske snøbrettslandslaget topp treningsforhold også i Norge.
Prislappen er på over ein kvart millionar kroner.
Snowboardforbundet meiner dei med trampolina har kappa inn forspranget til konkurrerande nasjonar.
Reporter: Thomas Lerdahl
Foto: Helge Tvedten / redigering: Wilhelm Sverdvik

OL-sølvvinner Ståle Sandbech er blant landslagsutøverne som fryder seg over den nye supertrampolinen som er bygget i Heminghallen.

- Det er jo ingen vits at alle andre skal ha det, og ikke vi, sier Ståle Sandbech. OL-sølvvinneren fra Sochi er ikke i tvil om at den etterlengtede supertrampolinen hører hjemme i Norge.

Ståle Sandbech

Ståle Sandbech tok sølv i slopestyle under OL i Sochi i vinter.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

- Når vi allerede har en så bra turnhall, så skulle det bare mangle at vi har en supertrampoline også, sier snøbrettkjøreren mens han nyter synet av det ferske anlegget i Heminghallen.

Optimaliserer barmarkstreningen

Mellom september og konkurransesesongen som starter midtveis i desember reiser snøbrettlandslaget utallige kilometer i jakten på optimale treningsarenaer. USA, Østerrike, Sveits, Australia og New Zealand er blant landene som oppsøkes, og det at også barmarksamlingene i Oslo garanterer kvalitet er avgjørende, hevder landslagssjef Thomas Harstad.

- Når vi er såpass lite hjemme som vi allerede er, så er vi helt avhengig av å kunne være på nivå med andre nasjoner når vi er hjemme i Norge, sier landslagssjefen.

Spleiselag på tvers av idrettene

Med en prislapp på over en kvart million kroner har flere aktører måttet bidra for å realisere drømmen om Norges første og eneste supertrampoline. Spleiseprosjektet, som er ledet av snowboardforbundet, har både Olympiatoppen, Skiforbundet og Heming i ryggen.

Landslagssjefen er overbevist om at mange idretter vil få utbytte av supertrampolinen, enten det er snakk om bredde- eller toppidrett.

- Helt klart! Uansett hva du driver med så vil du ha godt av å en god kroppsbeherskelse, så det er nok mange utøvere fra andre idretter som vil bli sendt hit, forventer Harstad.

Snøbrettlandslagets treningsarenaer

Snøbrettlandslaget reiser lengre enn de fleste andre landslag i jakten på perfekte omgivelser i sesongoppkjøringen. Her ser du stedene som besøkes mellom september og midten av desember.

Siste nytt

 • Opptur for Jonathan Nordbotten

  Jonathan Nordbotten var raskest i europacuprennet i slalåm i tyske Oberjoch søndag.

  Nordbotten var nummer fire etter første omgang og hadde 27 hundredeler å hente inn på ledende Anton Tremmel fra Tyskland.

  I annen omgang klatret nordmannen tre plasser og sikret dermed seieren.

  Amerikanske Jett Seymour fulgte nærmest, kun ni hundredeler bak, mens sveitseren March Rochat endte en tredjeplass. Han var slått av Nordbotten med 32 hundredeler.

  Joachim Jagge Lindstøl endte på sjuendeplass.

  Jonathan Nordbotten
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Lagkamerat skryter av Zuccarello

  Mats Zuccarello leverte en briljant målgivende pasning da Minnesota Wild slo Los Angeles Kings 4-3 etter forlengning i NHL natt til søndag.

  Matt Dumba satte inn vinnermålet etter en lekker assist mellom en rekke motspillere signert Mats Zuccarello.

  – Det viste seg at «Zuccy» klarte å finne meg. Han hadde øyne i bakhodet. Jeg vet ikke hvordan han så meg mellom alle de spillerne, sa Dumba etter kampen.

  Matt Dumba etter målgivende pasning fra Zuccarello.
  Foto: Andy Clayton-King / AP
 • Solberg med topplassering i VM

  Oliver Solberg imponerte stort med en sterk 7. -plass i Rally Finland. Det var hans første VM-løp i den gjeveste klassen.

  19-åringen lå på sjetteplass foran søndagens to avsluttende fartsprøver, men der måtte han se seg forbikjørt av japanske Takamoto Katsuta.

  – Jeg gikk for det. Tankegangen min var «hvorfor ikke». Dessverre mistet jeg sjetteplassen med ett sekund. Jeg beklager, men jeg prøvde, sa Solberg etterpå.

  Seieren i Rally Finland gikk til estlandske Ott Tänak. Solberg endte ett minutt og 39 sekunder bak.

  Oliver Solberg
  Foto: Micke Fransson/TT / Micke Fransson/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal