Hopp til innhold

Superstjerna slår tilbake etter OL-gullet: – Mange tvilte på oss

TOKYO/OSLO (NRK): USA hadde en overraskende svak oppladning og start på OL. Nå, etter å ha tatt gullet, slår superstjerna Kevin Durant tilbake mot kritikerne.

Basketball - Men - Gold medal match - France v United States

AVGJØRENDE: Kevin Durant var en svært viktig brikke da USA tok OL-gull.

 • OL-finale basket: USA – Frankrike 87–82

– Mange tvilte på oss. Mange mente det ville bli tøft å vinne. For å være ærlig, så betyr ikke de ikke noe. Men du hører mye bråk. Vi gjorde jobben, og det var den best mulige avslutningen, sier Kevin Durant på pressekonferansen etter å ha sikret OL-gull for sitt USA.

Basketstjerna var virkelig i fyr og flamme da USA slo Frankrike i OL-finalen. Durant noterte seg for 29 poeng og seks returer og ledet USA til gull.

Dette er altså mot laget som overraskende slo amerikanerne i åpningskampen.

Det amerikanske superlaget, som alltid er storfavoritter i OL, har måttet tåle kritikk fra alle kanter. For å sette ting litt i perspektiv: USAs tap mot Frankrike i åpningskampen var deres første OL-tap siden 2004.

I tillegg tapte de mot både Nigeria og Australia i oppkjøringen til lekene.

Ut mot pressen

Draymond Green har vunnet det som kan vinnes med Golden State Warriors, men OL-gullet henger ekstra høyt, forteller han.

– For meg er dette helt der oppe. Bare tenk på veien hit. Vi er i helt spinnville tider. OL ble utsatt i ett år, vi mister folk på grunn av covid, vi forlater familien, og så tviles det på oss. Vi har hørt det hele tiden. I USA prøvde alle å knuse oss, sier Green, før trener Gregg Popovich legger til:

– Mange av disse personene (som kritiserte) er i dette rommet i dag.

Durant forteller at det var tøft å få en så svak start på lekene.

– Vi hadde mange nye spillere som ikke hadde opplevd dette. Vi tapte litt, og det var tøft. Etter første kamp måtte vi klare oss på egenhånd (uten Popovich). Da treffer du bunnen, men så jobbet vi oss oppover, sier Brooklyn Nets-profilen.

USA basket

GULLGUTTER: USAs basketballag tok OL-gull for fjerde gang på rad.

Foto: Mohd Rasfan / AFP

Men de klarte altså å legge fra seg kritikken. Nå har USA tatt medalje i basketball i alle OL de har deltatt i. 16 av 20 ganger har det blitt gull på amerikanerne.

– Jeg var livredd

USA har måttet klare seg uten flere store stjerner i lekene. OL kommer tett etter NBA-sesongen, og spillere som LeBron James, Stephen Curry og Anthony Davies.

Men Kevin Durant var i laget som en klar lederstjerne. Sammen med profiler som Draymond Green og Jayson Tatum har de levert to gode kamper på rad for å sikre gullet.

Den legendariske treneren Popovich, som til daglig leder San Antonio Spurs, forteller at det er mye nerver før og etter en slik finale.

Gregg Popovich

LEDET USA: Gregg Popovich er mannen som ledet de amerikanske basketstjernene til gull.

Foto: Aris Messinis / AFP

– Jeg var helt stiv av skrekk. Jeg var livredd. Jeg snakket med de andre trenerne i laget, og det er en voldsom opplevelse i disse kampene, forteller han.

Han tok seg også tid til å hylle finalens store spiller Durant.

– Han er ikke spesiell fordi han er så talentfull. Måten han jobber med spillet sitt er enda mer imponerende. I tillegg til forholdet han bygger med lagkameratene, respekten han viser og gleden han viser i å spille. Det smitter over på alle spillerne, sier Popovich.

Durant har nå vært med på å ta de tre siste OL-gullene, og han regnes som kanskje den aller viktigste grunnen til at de har klart det. Han er rett og slett uunværlig for treneren.

– Hvis han hadde sagt nei, ville jeg tryglet, grått og gjort hva som helst for å endre hans mening, sa Popovich før OL var i gang.

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Strand Larsen scoret i Celta-seier

  Jørgen Strand Larsen gjorde 1-0-målet da Celta slo Betis 4-3 borte i spansk La Liga lørdag kveld.

  Scoringen til den norske landslagsspissen kom etter bare seks spilte minutter av 1. omgang. Senere snudde hjemmelaget til 2-1 før Celta reduserte til 2-2 til pause etter at Strand Larsen hadde assistert ved scoringen.

  Gabriel Veiga gjorde både 2-2 og 3-2 til Celta. Joseph Aidoo la på til 4-2 før Betis reduserte med seks minutter igjen å spille. Hjemmelaget fikk også forsvarsspilleren Luiz Felipe utvist etter 90 spilte minutter.

  Jørgen Strand Larsen har scoret to mål på 16 kamper i årets La Liga-sesong. Han står også med tre assists inkludert den han hadde lørdag kveld. (NTB)

  Fotball, privatlandskamp: Irland - Norge (1-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

  Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

  Oilers har dermed gått på to kjempesmeller de siste kampene. Sist runde røk de 1-5 for Storhamar, og i Oslo gikk det ikke bedre.

  Mika Partanen scoret hele fire mål, mens Rasmus Ahlholm og Andreas Martinsen også tegnet seg på scoringslisten for Vålerenga. Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen sent i første periode, men deretter var gjestene sjanseløse.

  Vålerenga er dermed bare fire poeng bak Oilers, men også Sparta og Storhamar kjemper om tetplassen. Storhamar er to poeng bak Oilers etter 7-0-seier over Grüner. Sparta måtte ha straffeslagskonkurranse for å slå Ringerike 2-1 lørdag.

  Manglerud Stars Steffen Thoresen ble historisk lørdag. Han spilte sin kamp nummer 914 i norsk toppdivisjon da Oslo-laget røk 2-6 for Stjernen. Thoresen passerte Storhamar-ikonet Pål Johnsen på listen over de med flest kamper i eliteserien i ishockey.

  Frisk Asker kjørte over Lillehammer og vant 9-3 på hjemmeis. Mats Frøshaug, Thomas Olsen og Fredrik Bjørndal scoret alle to mål hver.

  K1RAzK5D9Cc
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Ruud og Killi tok hver sin seier i slopestyle

  Friskikjørerne Birk Ruud og Sebastian Schjerve sørget for norsk dobbeltseier på herrenes slopestyle i USA. Johanne Killi vant nok en gang i kvinneklassen.

  Triumfen var Ruuds tolvte i verdenscupen. Vinnersummen ble på 94,80, mens Schjerve tok annenplassen med 93,40 poeng. Sveitsiske Andri Ragettli endte som nummer tre med 92,80 poeng. Ruud og Schjerve fikk begge sine beste poengsummer i første forsøk.

  – Det er en fantastisk følelse. Jeg var sliten siden jeg kom rett fra X-games, men jeg greide å komme meg, sa Ruud til arrangøren.

  Ruud har vunnet fire verdenscupkonkurranser denne sesongen. Han har to seirer i slopestyle og to i big air.

  df
  Foto: Privat

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste