Superstjerna slår tilbake etter OL-gullet: – Mange tvilte på oss

TOKYO/OSLO (NRK): USA hadde en overraskende svak oppladning og start på OL. Nå, etter å ha tatt gullet, slår superstjerna Kevin Durant tilbake mot kritikerne.

Basketball - Men - Gold medal match - France v United States

AVGJØRENDE: Kevin Durant var en svært viktig brikke da USA tok OL-gull.

 • OL-finale basket: USA – Frankrike 87–82

– Mange tvilte på oss. Mange mente det ville bli tøft å vinne. For å være ærlig, så betyr ikke de ikke noe. Men du hører mye bråk. Vi gjorde jobben, og det var den best mulige avslutningen, sier Kevin Durant på pressekonferansen etter å ha sikret OL-gull for sitt USA.

Basketstjerna var virkelig i fyr og flamme da USA slo Frankrike i OL-finalen. Durant noterte seg for 29 poeng og seks returer og ledet USA til gull.

Dette er altså mot laget som overraskende slo amerikanerne i åpningskampen.

Det amerikanske superlaget, som alltid er storfavoritter i OL, har måttet tåle kritikk fra alle kanter. For å sette ting litt i perspektiv: USAs tap mot Frankrike i åpningskampen var deres første OL-tap siden 2004.

I tillegg tapte de mot både Nigeria og Australia i oppkjøringen til lekene.

Ut mot pressen

Draymond Green har vunnet det som kan vinnes med Golden State Warriors, men OL-gullet henger ekstra høyt, forteller han.

– For meg er dette helt der oppe. Bare tenk på veien hit. Vi er i helt spinnville tider. OL ble utsatt i ett år, vi mister folk på grunn av covid, vi forlater familien, og så tviles det på oss. Vi har hørt det hele tiden. I USA prøvde alle å knuse oss, sier Green, før trener Gregg Popovich legger til:

– Mange av disse personene (som kritiserte) er i dette rommet i dag.

Durant forteller at det var tøft å få en så svak start på lekene.

– Vi hadde mange nye spillere som ikke hadde opplevd dette. Vi tapte litt, og det var tøft. Etter første kamp måtte vi klare oss på egenhånd (uten Popovich). Da treffer du bunnen, men så jobbet vi oss oppover, sier Brooklyn Nets-profilen.

USA basket

GULLGUTTER: USAs basketballag tok OL-gull for fjerde gang på rad.

Foto: Mohd Rasfan / AFP

Men de klarte altså å legge fra seg kritikken. Nå har USA tatt medalje i basketball i alle OL de har deltatt i. 16 av 20 ganger har det blitt gull på amerikanerne.

– Jeg var livredd

USA har måttet klare seg uten flere store stjerner i lekene. OL kommer tett etter NBA-sesongen, og spillere som LeBron James, Stephen Curry og Anthony Davies.

Men Kevin Durant var i laget som en klar lederstjerne. Sammen med profiler som Draymond Green og Jayson Tatum har de levert to gode kamper på rad for å sikre gullet.

Den legendariske treneren Popovich, som til daglig leder San Antonio Spurs, forteller at det er mye nerver før og etter en slik finale.

Gregg Popovich

LEDET USA: Gregg Popovich er mannen som ledet de amerikanske basketstjernene til gull.

Foto: Aris Messinis / AFP

– Jeg var helt stiv av skrekk. Jeg var livredd. Jeg snakket med de andre trenerne i laget, og det er en voldsom opplevelse i disse kampene, forteller han.

Han tok seg også tid til å hylle finalens store spiller Durant.

– Han er ikke spesiell fordi han er så talentfull. Måten han jobber med spillet sitt er enda mer imponerende. I tillegg til forholdet han bygger med lagkameratene, respekten han viser og gleden han viser i å spille. Det smitter over på alle spillerne, sier Popovich.

Durant har nå vært med på å ta de tre siste OL-gullene, og han regnes som kanskje den aller viktigste grunnen til at de har klart det. Han er rett og slett uunværlig for treneren.

– Hvis han hadde sagt nei, ville jeg tryglet, grått og gjort hva som helst for å endre hans mening, sa Popovich før OL var i gang.

Siste nytt

 • Zachariassen åpnet målkontoen

  Kristoffer Zachariassen scoret sine to første mål for Ferencvaros i 7-0-seieren over amatørlaget Tököl i den ungarske cupen.

  Ferencvaros ledet 6-0 til pause, og sotraværingen gjorde bortelagets fjerde og sjette mål. Også Oleksandr Zubkov og Myrto Uzuni (to straffespark) ble tomålsscorere i første omgang.

  Annen omgang ble av det mer målfattige slaget. Innbytter Róbert Mak gjorde 7-0 snaut ti minutter før slutt.

  Før kampen sto Zachariassen med én assist som eneste målpoeng etter overgangen fra Rosenborg til Ungarn i sommer.

  Tokmac Nguen spilte ikke onsdagens kamp i den ungarske cupens 2. runde. Ferencvaros tok seg kontrollert til åttedelsfinale uten den norske profilen.

  Eliteserien 2021: Rosenborg - Stabæk (4-2)
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Ber Bayern-stjerne ta vaksinen

  En av Tysklands ledende politikere kommer med en innstendig oppfordring til Bayern München-stjernen Joshua Kimmich om å la seg vaksinere mot koronaviruset.

  Kimmich var kaptein for Tysklands landslag i VM-kvalifiseringskampen mot Romania tidligere i måneden. Det skapte voldsom debatt da han sist helg avslørte at han er uvaksinert, på grunn av «personlige bekymringer».

  – Tenk deg om en gang til og ta vaksinen, sier Horst Seehofer, som er innenriksminister i Angela Merkels avtroppende regjering, til Bild i en beskjed til Kimmich.

  – Du er en personlighet med eksemplarisk oppførsel. Dersom du tar vaksinen, vil andre si «da gjør jeg det også». Vaksinasjon er vårt fremste våpen mot pandemien.

  Flere medisinske eksperter har kritisert Kimmich for ikke å være seg bevisst sitt ansvar som rollemodell.

  4RPB2OsgVoc
  Foto: Michael Sohn / AP
 • Ny trener for Manglerud Star

  Knut Jørgen Stubdal er blitt enig med ishockeyklubben Manglerud Star om å ta på seg ansvaret som hovedtrener etter at Corey Nielson ga seg sist helg.

  Stubdal har lang fartstid i norsk ishockey. Han har blant annet ledet både Vålerenga og Lørenskog i den øverste divisjonen. I tillegg var han en periode assistenttrener på landslaget.

  Knut Jørgen Stubdal
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal