Hopp til innhold

Superhopp av Lindvik sikret norsk 2.-plass i blandet lagkonkurranse

Den norske kvartetten endte på 2.-plass i den blandede lagkonkurransen i Willingen, slått bare av Slovenia. Marius Lindvik leverte konkurransens beste hopp.

Lindvik hadde et av de beste hoppene i første omgang med 138 meter, men han slo til med 147,5 meter i finalen og fikk konkurransens klart beste poengsum.

– Det var helt fantastisk. Det var høydepunktet i dagens konkurranse, sa landslagssjef Alexander Stöckl til Viaplay om Lindviks sistehopp.

Halvor Egner Granerud og Silje Opseth fikk det også bra til, mens Thea Minyan Bjørseth ikke fikk taket på den store bakken. Hun var femte og sjette best i sin gruppe og tapte kraftig til slovenske Ema Klinec.

De øvrige norske var enten best eller nest best i sin gruppe i begge omganger. Granerud var i likhet med Lindvik «gruppevinner» i finaleomgangen.

Slovenia seiret klart med 862,6 poeng, 62,9 foran Norge og 83,1 foran Østerrike.(NTB)

Marius Lindvik
Foto: INA FASSBENDER / AFP

Siste nytt

 • Stöckl har signert ny kontrakt

  Alexander Stöckl har skrevet under på fire nye år som trener for hopplandslaget, det skriver Dagbladet.

  – Det er en lettelse at det er avklart. Nå er det bare å kjøre på videre, sier han til avisen.

  Østerrikeren har vært norsk landslagssjef siden 2011 og vil ha 15 år i stolen når kontrakten hans går ut etter OL i Italia 2026. Før den tid venter også et VM på hjemmebane i 2025.

  Det har vært ventet at Stöckl skulle signere ny kontrakt, men noen detaljer i avtalen har gjort at selve signeringen har drøyd til nå.

  – Enkelt sagt: Det går på å være mer dynamisk og fleksibel i framtida. At vi kan styre hvordan vi ønsker å ha det – fra nå og fire år fram i tid, forklarer han om hva han har ønsket å få inn i den nye kontrakten.

  Hopplandslagene 2022/23
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • United-eier lover å finansiere nødvendige sommerkjøp

  Manchester United-eier Avram Glazer mer enn antyder at midler vil stilles til disposisjon slik at klubbens nye manager Erik ten Hag kan kjøpe spillere i sommer.

  Mandag publiserte United det første store intervjuet med påtroppende manager ten Hag. Der er nederlenderen tydelig på at spillerstallen må forsterkes i tiden som kommer.

  Da United-eier Avram Glazer møtte Sky Sports under World Economic Forum i sveitsiske Davos, mandag gikk han langt i å love at penger vil bli stilt til rådighet.

  – Vi har alltid brukt pengene som er nødvendig for å kjøpe nye spillere, sa amerikaneren. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
 • Tårevått adieu for fjorårsvinneren av French Open

  Stjernespilleren Barbora Krejcikova var tydelig preget etter tapet mot franske Diane Parry (19) i 1. runde av French Open.

  Verdenstoeren har hatt en skadeplaget inngang til årets Grand Slam-turnering i Paris, men var preget over det overraskende tapet foran nesten 15.000 tilskuere.

  Flere ganger under pressekonferansen trillet tårene.

  Da hun fikk et par oppmuntrende ord fra den italienske journalisten Ubaldo Scanagatta, tok følelsene overhånd.

  Krejcikova forlot pressekonferansen for å samle seg. Noen minutter senere kom hun tilbake for å svare på spørsmål på tsjekkisk.

  Stjernespilleren fikk tidlig publikum i mot seg, slik de fleste gjør i møte med fransk motstand i Paris. Høylytt buing møtte henne på vei ut fra en toalettpause i det tredje og avgjørende settet.

  – Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg vet ikke hvorfor. Men jeg antar at hva enn jeg gjør, så kommer jeg til å bli buet på. Sånn er det bare. Sånn er livet, sier Krejcikova, og legger til:

  – Jeg skjønner ikke hvorfor det skjedde.

  French Open
  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste