Superduell på Bislett Games

Norges sprintstjerne Jaysuma Saidy N'Dure møter verdensrekordholder Asafa Powell på Bislett Games 6. juni.

Jaysuma Saidy Ndure
Foto: DANIEL MAURER / AP

Det blir uten tvil tidenes sprintduell, sett med norske øyne. Powells verdensrekord lyder på 9,74. N'Dure har den norske rekorden på 10,06.

På 200 meter løp N'Dure på utrolige 19,89 i fjor. Og i vinter har han forbedret seg voldsomt på 60 m - fra 6,77 til 6,55.

- Det er ikke umulig at N'Dure kan tukte Powell på Bislett, sier "Bislett-general" Steinar Hoen.

- Med et fantastisk publikum bør han ha en hjemmebanefordel. kanskje kommer han under ti sekunder for første gang, sier Hoen.

En forsmak på superduellen kan komme i Doha allerede 9. mai, der de to også skal møtes. Men på Bislett bør de være enda nærmere en toppform. Hoen håper også på en 200 m med N'Dure den kvelden.

Trives i Oslo

Oslo er det eneste Golden League-stevnet som så langt har signert Asafa Powell, og Powells manager, Paul Doyle forklarer hvorfor de akurat har valgt å stille på Bislett.

- Vi har alltid hatt gode konkurranser i Oslo og Asafa Powell vil gjerne ha et par konkurranser i bena før den jamaicanske OL-uttaket. Derfor har vi valgt å komme. Asafa liker banen i Oslo. Vi liker hele Skandinavia, men Oslo spesielt, sier Paul Doyle til NRK.

Han tror også det kan ble i et tøft oppgjør mellom verdens raskeste mann og Norges raskeste mann.

- Vi tror Jaysuma Saidy NDure kan presse Asafa. Jaysuma er en fantastisk utøver og han hadde en super utvikling i fjor som endte med sterke 19.89 på 200 meter i Stuttgart. Han hadde også en del gode hundremetere og vi forventer at han er enda bedre i år, så vi tror ikke Jays er noen lett konkurranse i det hele tatt, sier Doyle videre.

- Jaysuma er uten tvil blant verdens fem beste sprintere. Asafa Powell og Tyson Gay er verdens beste, man han er en av dem som kommer rett etter, forklarer han.

Tror du Jays kan slå Asafa om han har et perfekt løp på Bislett?

- Ja, det kan han. Det er ingen tvil om at Asafa er verdens beste, men i Stockholm i fjor løp Asafa svakt og Jays sterkt og hadde de løpt i samme heat ville det blitt farlig interessant, avslutter Doyle.

Siste nytt

 • OL-kvalik flytta pga coronavirus

  Ei av gruppene i den asiatiske OL-kvalifiseringa i fotball for kvinner er det førebels siste idrettsarrangementet som er flytta frå Kina på grunn av corona-viruset. Kampane er flytta til Sydney i Australia.

  Gruppe B i finaleturneringa skulle ha vore arrangert i Wuhan, der det første corona-utbrotet blei registrert. Først var det flytta til Nanjing, men så trekte Kina seg som arrangør.

  Laga i gruppa er Kina, Australia, Taiwan og Thailand, og kampane skal spelast frå 3. til 9. februar.

  Tidlegare i dag blei det kjent at også Hongkong Maraton er avlyst av same grunn. Det skulle gått 9. februar.

  Kinesisk fotballandslag
  Foto: Stringer / Reuters
 • Spania blei europameister

  Spania scora det avgjerande målet få sekund før full tid og slo Kroatia 22-20 i EM-finalen.

  Spania låg under med tre mål etter 20 minutt, men leia 12-11 ved pause, og 16-12 nokre få minutt inne i andre omgang.

  Sigeren såg ut til å glippe då Kroatia snudde 16-18 til 19-18 med få minutt att. Men i dei siste minutta heldt Spania hovudet kaldast.

  Med sigeren er Spania klare for OL i Tokyo i sommar.

  Jorge Maqueda Pena, Spania
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • Effektivt United med 6-0-seier

  Ole Gunnar Solskjær kan smile bredt etter at hans Manchester United slo Tranmere Rovers fra tredjenivå hele 6-0 i FA-cupens fjerde runde. United var utrolig effektive og en seks minuttersperiode sørget for 3-0, takker være Harry Maguire, Diogo Dalot og Jesse Lingard. Phil Jones headet så inn en 4-0-ledelse, før Anthony Martial satte inn 5-0 like før pause. I andreomgangen sørget Mason Greenwood for at laget vant 6-0 på bortebane og avanserte i cupen.

  FA Cup Fourth Round - Tranmere Rovers v Manchester United
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal