Superduell på Bislett Games

Norges sprintstjerne Jaysuma Saidy N'Dure møter verdensrekordholder Asafa Powell på Bislett Games 6. juni.

Jaysuma Saidy Ndure
Foto: DANIEL MAURER / AP

Det blir uten tvil tidenes sprintduell, sett med norske øyne. Powells verdensrekord lyder på 9,74. N'Dure har den norske rekorden på 10,06.

På 200 meter løp N'Dure på utrolige 19,89 i fjor. Og i vinter har han forbedret seg voldsomt på 60 m - fra 6,77 til 6,55.

- Det er ikke umulig at N'Dure kan tukte Powell på Bislett, sier "Bislett-general" Steinar Hoen.

- Med et fantastisk publikum bør han ha en hjemmebanefordel. kanskje kommer han under ti sekunder for første gang, sier Hoen.

En forsmak på superduellen kan komme i Doha allerede 9. mai, der de to også skal møtes. Men på Bislett bør de være enda nærmere en toppform. Hoen håper også på en 200 m med N'Dure den kvelden.

Trives i Oslo

Oslo er det eneste Golden League-stevnet som så langt har signert Asafa Powell, og Powells manager, Paul Doyle forklarer hvorfor de akurat har valgt å stille på Bislett.

- Vi har alltid hatt gode konkurranser i Oslo og Asafa Powell vil gjerne ha et par konkurranser i bena før den jamaicanske OL-uttaket. Derfor har vi valgt å komme. Asafa liker banen i Oslo. Vi liker hele Skandinavia, men Oslo spesielt, sier Paul Doyle til NRK.

Han tror også det kan ble i et tøft oppgjør mellom verdens raskeste mann og Norges raskeste mann.

- Vi tror Jaysuma Saidy NDure kan presse Asafa. Jaysuma er en fantastisk utøver og han hadde en super utvikling i fjor som endte med sterke 19.89 på 200 meter i Stuttgart. Han hadde også en del gode hundremetere og vi forventer at han er enda bedre i år, så vi tror ikke Jays er noen lett konkurranse i det hele tatt, sier Doyle videre.

- Jaysuma er uten tvil blant verdens fem beste sprintere. Asafa Powell og Tyson Gay er verdens beste, man han er en av dem som kommer rett etter, forklarer han.

Tror du Jays kan slå Asafa om han har et perfekt løp på Bislett?

- Ja, det kan han. Det er ingen tvil om at Asafa er verdens beste, men i Stockholm i fjor løp Asafa svakt og Jays sterkt og hadde de løpt i samme heat ville det blitt farlig interessant, avslutter Doyle.

Siste nytt

 • Fall spolerte karrierebeste for Lie

  Kajsa Vickhoff Lie (21) var på vei mot en sterk plassering før hun falt i lørdagens utforrenn i Lake Louise i Canada.

  21-åringen startet som nummer 21 i lørdagens konkurranse, og var i ledelsen på sine tre første passeringer. Lie tapte noe tid nedover i bakken, men var likevel på vei mot en god plassering.

  Men mot slutten gikk det galt. Vie falt etter et hopp og ropte ut i frustrasjon over at et sterkt løp gikk i vasken.

  Nicole Schmidhofer fra Østerrike vant lørdagens renn. Hun var 13 hundredeler foran amerikanske Mikaela Shiffrin på plassen bak. Francesca Marsaglia fra Italia ble nummer tre.

  Andorra Alpine Skiing World Cup Finals
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Magnus Carlsen reddet remis

  Magnus Carlsen var ille ute, men klarte remis mot Levon Aronian i det andre langsjakkpartiet i kampen om tredjeplassen i Grand Chess Tour-sluttspillet i London. Dermed leder han duellen mot Aronian 9-3 etter de to innledende partiene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Berit Roald
 • To til fyllearresten

  To supportere ble innbrakt av politiet for ordensforstyrrelse tidligere i kveld, er satt i fyllearresten. Personene er svært beruset, og er ikke i stand til å ta vare på seg selv, ifølge jourhavende jurist Hans Olav Røyr i Agder politidistrikt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal