Super-Svendsen fikk oppfylt guttedrømmen i vill rallytur

– Jeg var redd og tenkte at det her kommer til å gå dårlig, sier Emil Hegle Svendsen etter en heftig rallytur med «The Stig» i Holmenkollen.

Emil Hegle Svendsen fikk i dag kjørt seg da han fikk en kjøretur med The Stig, kjent fra TV-serien Top Gear. Turen fant sted i Holmenkollen. Foto: BBC Brit

SE VIDEO: Slik så det ut da Emil Hegle Svendsen satt på med den myteomsuste rallysjåføren «The Stig».

Den myteomsuste karakteren «The Stig» kommer fra BBCs populære bilprogram Top Gear og er i Norge i anledningen lanseringen av en ny BBC-kanal i Norden.

Svendsen var en av fire norske idrettsstjerner som var invitert til å kaste glans over arrangementet, og skiskytteren, som også er bilentusiast, var ikke vondt å be.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, gliser Svendsen til NRK.

Men etter kjøreturen ned og opp de svingete veiene rundt Midstubakken la han ikke skjul på at det nesten var i overkant spennende.

– Det var sykt, men jeg var redd. Det var flere ganger jeg tenkte at dette kommer til å gå dårlig, sier han.

The Stig

Dette er karakteren «The Stig». Han er fast inventar i bilprogrammet Top Gear hvor han blant annet tester biler. Poenget med karakteren er at ingen vet hvem han egentlig er siden han aldri viser seg uten den karakteristiske hvite hjelmen.

Foto: Czarek Sokolowski / Ap

«The Stig» vant

I tillegg til den eksklusive kjøreturen ble Svendsen, sammen med Therese Johaug, Rune Velta og Terje Håkonsen, utfordret til en svært utradisjonell konkurranse mot «The Stig» og hans rallybil.

Top Gear-programmet er kjent for sine utradisjonelle konkurranser og onsdagens PR-stunt i Norges nasjonalanlegg var intet unntak.

Samtidig som Top Gear-sjåføren dundret nedover den svingete veien fra hoppet i Kollen satte Rune Velta utfor ovarennet. I bunn vekslet han med Super-Svendsen som gikk det han maktet bort til skivene og skjøt.

– Dette var noe annet enn å ha (Martin) Fourcade i hælene, kommenterte skiskytteren som vekslet med Therese Johaug.

Langrennsstjernen fosset gjennom løypa bort til Midtstuebakken der Terje Håkonsen sto klar. Den pensjonerte snowboard-stjernen hoppet ut bakken, men kom i mål et lite sekund etter «The Stig», som til slutt vant konkurransen mot de norske stjernene.

Se video: Konkurranse mellom rallybil og ski i Holmenkollen

(Les videre under bildet.)

Therese Johaug

SE VIDEO: Slik gikk konkurransen mellom det norske laget bestående av Rune Velta, Emil Hegle Svendsen, Therese Johaug og Terje Håkonsen, og Top Gear-sjåføren «The Stig».

– Håper jeg overlever

Men det var altså etter stafetten høydepunktet for nordmennene kom, og det var ikke bare Svendsen som fikk seg et realt adrenalinkick av kjøreturen.

– Da jeg satte meg inn i bilen tenkte jeg bare: «Fy søren, hva har jeg gjort? Håper jeg overlever!», sier Johaug og bryter ut i latter.

– Jeg satt med øynene lukket hele tiden.

Både hun og Svendsen har nå en etterlengtet ferie frem til 1. mai.

– Det er sånn type avkobling jeg liker i ferien, men dette var intenst. Det er noe av det sjukeste jeg har vært med på, sier Johaug, med en litt for stor hjelm på hodet.

Svendsen, Johaug, Velta, Håkonsen

Disse fire norske idrettsstjernene konkurrerte mot rallysjåføren «The Stig» i Holmenkollen. F.v. Rune Velta, Therese Johaug, Terje Håkonsen og Emil Hegle Svendsen.

Foto: Holm, Alex / NTB scanpix

Siste nytt

 • Dansk sluttspurt sikra poeng

  Danmark låg under med 3-0 mot Sveits seks minutt før full tid, men klarte likevel 3-3 til slutt.

  Andre kampar i kveld: Norges gruppe: Malta - Spania 0-2, Romania - Færøyane 4-1. Elles: Irland - Georgia 1-0, Armenia - Finland 0-2, Bosnia - Hellas 2-2, Italia - Liechtenstein 6-0.

  Danmark jubler
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Storhamar med komfortabel seier

  Storhamar hadde ingen problemer med å ta seieren på hjemmebane mot Stavanger Oilers tirsdag kveld. Resultatet ble 3-0. Nå leder Storhamar 2-1 i kamper i semifinaleserien i sluttspillet. Mikael Zettergren scoret to mål og Christian Larrivee det siste.

  Andre finale i NM sluttspillet i Kristins Hall på Lillehammer mellom hjemmelaget Lillehammer og Storhamar (5-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • McGregor etterforskes for overgrep

  I følge New York Times blir MMA-stjernen Conor McGregor etterforsket av irsk politi, etter at en kvinne har anklaget ham for å ha forgrepet seg seksuelt på henne. Ifølge kvinnen skjedde overgrepet i desember. Nyheten kommer frem samme dag som iren fortalte at han er ferdig som MMA-utøver. McGregor er ikke blitt siktet i saken.

  FILE PHOTO: Floyd Mayweather Jr. vs Conor McGregor
  Foto: Steve Marcus / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal