Super-Svendsen fikk oppfylt guttedrømmen i vill rallytur

– Jeg var redd og tenkte at det her kommer til å gå dårlig, sier Emil Hegle Svendsen etter en heftig rallytur med «The Stig» i Holmenkollen.

Emil Hegle Svendsen fikk i dag kjørt seg da han fikk en kjøretur med The Stig, kjent fra TV-serien Top Gear. Turen fant sted i Holmenkollen. Foto: BBC Brit

SE VIDEO: Slik så det ut da Emil Hegle Svendsen satt på med den myteomsuste rallysjåføren «The Stig».

Den myteomsuste karakteren «The Stig» kommer fra BBCs populære bilprogram Top Gear og er i Norge i anledningen lanseringen av en ny BBC-kanal i Norden.

Svendsen var en av fire norske idrettsstjerner som var invitert til å kaste glans over arrangementet, og skiskytteren, som også er bilentusiast, var ikke vondt å be.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, gliser Svendsen til NRK.

Men etter kjøreturen ned og opp de svingete veiene rundt Midstubakken la han ikke skjul på at det nesten var i overkant spennende.

– Det var sykt, men jeg var redd. Det var flere ganger jeg tenkte at dette kommer til å gå dårlig, sier han.

The Stig

Dette er karakteren «The Stig». Han er fast inventar i bilprogrammet Top Gear hvor han blant annet tester biler. Poenget med karakteren er at ingen vet hvem han egentlig er siden han aldri viser seg uten den karakteristiske hvite hjelmen.

Foto: Czarek Sokolowski / Ap

«The Stig» vant

I tillegg til den eksklusive kjøreturen ble Svendsen, sammen med Therese Johaug, Rune Velta og Terje Håkonsen, utfordret til en svært utradisjonell konkurranse mot «The Stig» og hans rallybil.

Top Gear-programmet er kjent for sine utradisjonelle konkurranser og onsdagens PR-stunt i Norges nasjonalanlegg var intet unntak.

Samtidig som Top Gear-sjåføren dundret nedover den svingete veien fra hoppet i Kollen satte Rune Velta utfor ovarennet. I bunn vekslet han med Super-Svendsen som gikk det han maktet bort til skivene og skjøt.

– Dette var noe annet enn å ha (Martin) Fourcade i hælene, kommenterte skiskytteren som vekslet med Therese Johaug.

Langrennsstjernen fosset gjennom løypa bort til Midtstuebakken der Terje Håkonsen sto klar. Den pensjonerte snowboard-stjernen hoppet ut bakken, men kom i mål et lite sekund etter «The Stig», som til slutt vant konkurransen mot de norske stjernene.

Se video: Konkurranse mellom rallybil og ski i Holmenkollen

(Les videre under bildet.)

Therese Johaug

SE VIDEO: Slik gikk konkurransen mellom det norske laget bestående av Rune Velta, Emil Hegle Svendsen, Therese Johaug og Terje Håkonsen, og Top Gear-sjåføren «The Stig».

– Håper jeg overlever

Men det var altså etter stafetten høydepunktet for nordmennene kom, og det var ikke bare Svendsen som fikk seg et realt adrenalinkick av kjøreturen.

– Da jeg satte meg inn i bilen tenkte jeg bare: «Fy søren, hva har jeg gjort? Håper jeg overlever!», sier Johaug og bryter ut i latter.

– Jeg satt med øynene lukket hele tiden.

Både hun og Svendsen har nå en etterlengtet ferie frem til 1. mai.

– Det er sånn type avkobling jeg liker i ferien, men dette var intenst. Det er noe av det sjukeste jeg har vært med på, sier Johaug, med en litt for stor hjelm på hodet.

Svendsen, Johaug, Velta, Håkonsen

Disse fire norske idrettsstjernene konkurrerte mot rallysjåføren «The Stig» i Holmenkollen. F.v. Rune Velta, Therese Johaug, Terje Håkonsen og Emil Hegle Svendsen.

Foto: Holm, Alex / NTB scanpix

Siste nytt

 • VM-gull på jaktstart

  Audun Heimdal sikret seg gullet på jaktstarten under VM i skiorientering i Estland.

  Jaktstarten var 13,2 kilometer lang og hadde 25 poster. Heimdal hadde 17 sekunder å ta inn på russeren Vladislav Kiselev, som gikk som nøytral utøver.

  Heimdal var i ledelsen tre kvarter ut i løpet, men måtte inn mot mål se både Kiselev og veteranen Andrej Lamov ta seg forbi ham. Mot slutten var det derimot ingen som klarte å holde tempoet til nordmannen.

  Heimdal vant med 10 sekunder foran Lamov og med Kiselev på bronseplass, ytterligere ett sekund bak.

  Audun Heimdal, Jørgen Baklid og Anna Ulvensøen
  Foto: Norges Orienteringsforbund
 • Vil gå rett til sluttspillet

  Etter en sesong der mange kamper i Basketligaen Norge (BLNO) er blitt strøket på grunn av koronarestriksjonene, har basketballpresident Jan Hendrick Parmann gjort det klart at man håper å få avviklet de resterende kampene i grunnserien, men at det ikke vil bli prioritert.

  – Vi vil prioritere sluttspillet, sier Parmann.

  Det bekrefter sportssjef Hackman. Han sier at om ikke regjeringen åpner for kamper i toppidretten veldig snart, går BLNO rett på sluttspill.

  – Mest sannsynlig vil ikke regjeringen åpne før sesongslutt, så da går vi rett på sluttspill, sier han til NTB.

  President i basketforbundet Jan Hendrik Parmann
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Bolsjunov straff klar

  Aleksandr Bolsjunov er ilagt prøvetid etter at han taklet og slo etter Joni Mäki på stafetten i Lahti. Ved et nytt regelbrudd blir russeren utestengt i to renn.

  Prøvetiden gjelder for de fem kommende VM-konkurransene, opplyser presidenten i Russlands skiforbund, Jelena Välbe, til Sport.ru, ifølge Nettavisen.

  Straffen kom nå, som følge av at det finske skiforbundet sendte en formell henvendelse til FIS for å få klargjort om skitoppene ville straffe ham.

  Det ville de. I tillegg til prøvetiden er Bolsjunov ilagt 2.000 sveitserfranc, i underkant av 20.000 kroner, i bot.

  Bolsjunov
  Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal