Slår tilbake mot balljuksbeskyldninger

Påstander om juks med baller har rammet den ene av finalistene i Super Bowl. Natt til tirsdag slo New England Patriots-eier Robert Kraft tilbake.

Tom Brady

BALL-STRID: Tom Brady med en av ballene som kan ha vært manipulert. Bildet er fra den aktuelle kampen mot Indianapolis Colts.

Foto: Charles Krupa / Ap

Skandalen har fått navnet «Deflategate».

Navnet henviser til at Patriots skal ha brukt baller med for lite luft under lagets 45-7-seier over Indianapolis Colts.

 Bill Belichick

BENEKTER: Trener Bill Belichick.

Foto: Steven Senne / Ap

Dette var kampen som sendte Patriots til Super Bowl, finalen i amerikansk fotball. I over en uke har laget vært i hardt vær og måttet svare for beskyldningene.

Natt til tirsdag norsk tid var New England Patriots-eier Robert Kraft tydelig i sin tale på en pressekonferanse.

– Jeg ønsker å gjøre det klart at jeg tror, uten forbehold, at New England Patriots ikke har gjort noe upassende i denne prosessen, eller i strid med NFL regler, sa han.

Påstander om juks med baller har rammet New England Patriots som er den ene av finalistene i Super Bowl. Se reaksjonen til New England Patriots eier, Robert Kraft her.

SLÅR TILBAKE: Se Robert Kraft snakke på pressekonferansen.

Klubbens profilerte quarterback, Tom Bardy, har også uttalt seg i saken.

– Jeg plukket 24 baller. Hva som skjedde etter at jeg gjorde det og når de målte dem, vet jeg ingenting om, sa han i et intervju med radiostasjonen WEEI i Boston, ifølge New York Post.

En intern gransking hos New England Patriots har konkludert med at klubben ikke gjorde noe galt. Resultatet har hatt liten virkning, for under en uke før Super Bowl er det fremdeles «Deflategate» amerikanske medier er opptatt av.

– Tom (Brady), Bill (Belichick, trener) og jeg har vært sammen i 15 år, de er mine gutter, de er en del av familien min. De har aldri løyet for meg, sa Kraft videre på pressekonferansen.

– Hadde for lite luft første halvdel

Det kan skape en fordel om ballene blir tappet for luft. Det blir blant annet enklere å holde rundt ballen. Ballen vil også oppføre seg annerledes i luften.

NFL gjennomfører nå derfor sin egen gransking for å finne ut hvordan ballene i semifinalen mistet lufttrykk fra de ble kontrollert før avspark og til de ble testet i pausen, og konklusjonen der er ennå ikke klar.

Foreløpig kan det imidlertid se ut som om det ble brukt baller med for lite luft i første halvdel av kampen, mens ballen holdt det lovlige nivået i den andre halvdelen, ifølge NFL.

Det er først og fremst trener Bill Belichick og Tom Brady som har måttet ta støyten fra media. Mange har hevdet at Brady må ha visst om hva som skjedde.

– Det som tjener meg nå er å prøve å forberede meg til kampen, sier Brady.

– Jeg har muligheten til å komme med mine teorier om hva som kan ha skjedd, men dette er ikke tid for det, sier han videre.

Har fått bot før

Patriots-trener Belichick har vært i klammeri med NFL før. I 2007 ble han straffet etter at klubben i strid med NFL-reglene filmet signalene benyttet av en rival.

– Vi filmet signaler som ble gitt foran 80.000 tilskuere, slik mange andre lag gjorde den gang, sier Belichick, som fikk en halv million dollar i bot den gangen.

– Jeg mener 100 prosent at jeg personlig og vi som klubb har fulgt alle regler, så kan jeg forholde meg til det som skjer (i denne saken) senere, sier Belichick.

New England Patriots møter Seattle Seahawks i søndagens Super Bowl.

Siste nytt

 • Slik blir kvartfinalene for kvinner

  Kvartfinale 1: Stina Nilsson, Sophie Caldwell, Katja Visnar, Kristine Stavås Skistad, Yulia Belorukova og Lucia Scardoni.

  Kvartfinale 2: Jonna Sundling, Natalja Neprjajeva, Eva Urevc, Maiken Caspersen Falla, Mariel Pulles og Elisa Brocard.

  Kvartfinale 3: Mari Eide, Nadine Fähndrich, Hanna Falk, Sofie Krehl, Laura Gimmler og Greta Laurent.

  Kvartfinale 4: Maja Dahlqvist, Tirl Udnes Weng, Victoria Carl, Alenka Čebašek, Sadie Bjornsen og Natalia Matveeva.

  Kvartfinale 5: Jessica Diggins, Sandra Ringwald, Laurien van der Graaf, Anamarija Lampic, Julia Kern og Tereza Beranova.

  VM ski 2019. Langrenn prolog
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Svenskene reagerer på Skistad-valg

  Krstine Stavås Skistad valgte å gå i kvartfinaleheat med gode løpere som Stina Nilsson og Sophie Caldwell i VM-sprinten i Seefeld. – Oi, oi, hun er ute etter medaljer, kommenterte SVT-ekspert Anders Blomquist, ifølge Expressen. – Hun er ikke blyg, utbrøt SVT-kommentator Jacob Hård.

  Skistad.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norsk super-G-sølv i junior-VM

  Lucas Braathen køyrde inn til sølv i super-G i junior-VM i føremiddag. Han var 34 hundredeler bak amerikanske River Radamus, og 14 framfor bronsevinnar Florian Loriot frå Frankrike.

  Kaspar Kindem blei nest beste nordmann på 15.-plass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal