Bjørgen etter overlegen stafettseier: – Føler meg god nok for en sisteetappe

ULRICEHAMN/OSLO (NRK) Seieren for de norske langrennsjentene var i realiteten aldri truet da Norge vant stafetten overlegent.

Marit Bjørgen gikk siste etappe på dagens stafett for kvinner. Norge vant overlegent foran Tyskland og Sverige.

OVERLEGEN: Se Marit Bjørgen gå over målstreken i ensom majestet.

Laster innhold, vennligst vent..

For når Astrid Uhrenholdt Jacobsen sendte ut Marit Bjørgen ut på siste etappe med 15 sekunders forsprang, så 36-åringen seg aldri tilbake og kontrollerte inn seieren.

Men hun avslørte at hun ikke var helt klar over hvor nærme nasjonene bak var før hun krysset målstreken.

– Jeg tror det var 15 sekunder ved veksling og jeg økte til 25 sekunder. Da trodde jeg at seieren var ganske trygg, men jeg skjønte da jeg kom i mål at jeg ikke hadde så mye å gå på, sa Bjørgen til NRK.

Hun var klar på at hun ønsket å gå den avgjørende etappen under VM-stafetten i Lahtis om en drøy måned.

– Vi må sette opp det beste laget til VM, men jeg føler meg god nok for en sisteetappe, fortsatte hun.

Norge har vunnet samtlige VM-stafetter siden 2009. Kun Therese Johaug manglet på laget som vant stafetten i Falun for omkring to år siden.

Skaffet avgjørende ledelse

Ingvild Flugstad Østberg satte opp tempoet i front fra starten av stafetten. Hun fikk med seg Ida Ingemarsdotter fra Sverige på bakskiene og de to fikk en liten luke ned til de andre konkurrentene.

– Det var morsomt. Jeg liker førsteetapper og hadde lyst til å klinke til fra start. Det var litt vanskelig å gå ifra i denne løypa, så at jeg klarte å riste av noen lag, det er jeg fornøyd med, sa Østberg til NRK.

Heidi Weng økte bare forspranget på sin klassiskdel og ved veksling hadde Norge 16,8 sekunder ned til en femmergruppe bestående av USA, Sverige, Norge 2, Slovenia og Tyskland.

– Jeg måtte bare gå til fra start og prøve å få en luke. Jeg trodde ikke jeg hadde klart det før jeg snudde meg og så at det ikke var noen der, sa en smilende Weng til NRK.

Bursdagssang for Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter verdenscuprennet 10 km langrenn fri teknikk kvinner i Ulricehamn i Sverige.

FYLLER ÅR: Astrid Uhrenholdt Jacobsen blir 30 år i dag.

Foto: Adam Ihse/tt / NTB scanpix

Uhrenholdt Jacobsen, som fyller 30 år i dag, og gikk ut på Norges tredje etappe. Hun holdt avstanden på omtrent 15 sekunder da hun sendte ut Marit Bjørgen på den siste og avgjørende etappen.

– Det var krevende i dag å gå alene. Den løypa er såpass slak at det er vanskelig å holde høy nok fart alene, la Jacobsen til.

Bursdagsbarnet fikk tradisjon tro en bursdagssang fra lagvenninnene, både på seierspallen og under seiersintervjuet med NRK.

Bjørgen økte fra front

Norges ankerkvinne, som vant lørdagens 10-kilometer, fikk oppgaven med å holde unna hjemmehåpet Hanna Falk, som jaktet bak sammen med Jessica Diggins, Sandra Ringwald fra USA og Tyskland.

Bjørgen tråkket til i starten av sin etappe og etter 1,5 kilometer var distansen blitt drøye 25 sekunder.

Mot slutten tok Bjørgen det rolig og i mål var hun 8,8 sekunder foran Tyskland. Sverige tok den siste pallplassen på hjemmebane.

Norges andrelag med søstrene Silje og Kari Øyre Slind, Lotta Udnes Weng og Ragnhild Haga ble som nummer fem, 44,8 sekunder bak Bjørgen.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal