Sundbys garanti: Krogh slipper Ustjugov-duell

LAHTI (NRK): Finn-Hågen Krogh innrømmer at han har stor respekt for Sergej Ustjugov før VM-stafetten, men slipper å bekymre seg.

Ski-VM Lahti 2017.

SLÅTT: Finn-Hågen Krogh klarte ikke å henge med verken Martin Johnsrud Sundby eller Sergej Ustjugov på tremila. Fredag har han en ny sjanse til å knekke russeren. Da er det stafett.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Russeren var fryktinngytende god da han kneblet Sundby og alle andre på lørdagens VM-tremil. Riktig nok falt Sundby for eget grep da han prøvde å rykke i den siste bakken, men kanskje hadde Ustjugov vært uslåelig likevel.

Søndag er det Emil Iversen sin tur til å forsøke seg på russeren, som ankermann i lagsprinten.

Fredag er han etter alt å dømme russisk ankermann på stafetten – og da blir det lørdagens bronsevinner Finn-Hågen Krogh sin oppgave å holde Ustjugov bak seg.

Garantien: 30 sekunders ledelse

Ifølge Martin Johnsrud Sundby har han lite å frykte. Han har nemlig til hensikt å avgjøre stafetten på tredjeetappen.

– Han kommer til å ha i hvert fall 30 sekunders ledelse, så da må Sergej gå fort, sier Sundby til NRK.

– Det lover du?

– Det garanterer jeg, fastslår han.

I så fall får Krogh som bestilt.

– Jeg har sagt jeg håper at Norge kommer alene inn til veksling med minst 20 sekunder luke. Det tror jeg guttene klarer å fikse, sier han.

Sergei Ustiugov fikk førsteplass etter at Sundby brakk staven.

SUVEREN: Sergej Ustjugov kom alene til mål på tremila.

– Ikke gitt at man slår ham

Men selvfølgelig forbereder han seg også på at det kan bli en mann mot mann-duell. Det tar han absolutt ikke lett på, selv om han på overbevisende måte har avgjort vinterens to verdenscupstafetter i favør Norge.

– Jeg er ikke redd Ustjugov, men jeg har stor respekt hvis jeg møter ham i en spurt. Det er en av de tøffeste man møter i en sånn duell, så det er absolutt ikke gitt at man slår ham, erkjenner Krogh, som begynner å merke presset.

Å overta ankeretappen etter en Petter Northug som har gått Norge inn til fem VM-gull på rad er relativt forpliktende.

– Det føler jeg. Jeg vet at for det norske folk, inkludert meg selv, er bare gull godt nok på stafett. Det er det jeg kommer til å gå for. Og jeg er fullt klar over at Ustjugov ikke er noen smågutt å møte, sier Finn-Hågen Krogh.

Siste nytt

 • Casper Ruud møter canadier

  Casper Ruud skal opp mot Brayden Schnur i kvartfinalen i ATP-challengerturneringen i Calgary natt til lørdag. I åttedelsfinalen feide han tyske Jan Choinski av banen torsdag. Det norske tennistalentet vant 6-3, 6-2 på litt over 70 minutter.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Mol og Sørum startet med seire

  Anders Mol og Christian Sørum vant begge sine første gruppekamper i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Las Vegas. Først slo de amerikanerne Casebeer og Priddy 2-0, før nederlenderne Bouter og Varenhorst ble slått 2-1. Dermed går de direkte videre til den andre utslagsrunden.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag