NRK Meny
Normal

Sundbys garanti: Krogh slipper Ustjugov-duell

LAHTI (NRK): Finn-Hågen Krogh innrømmer at han har stor respekt for Sergej Ustjugov før VM-stafetten, men slipper å bekymre seg.

Ski-VM Lahti 2017.

SLÅTT: Finn-Hågen Krogh klarte ikke å henge med verken Martin Johnsrud Sundby eller Sergej Ustjugov på tremila. Fredag har han en ny sjanse til å knekke russeren. Da er det stafett.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Russeren var fryktinngytende god da han kneblet Sundby og alle andre på lørdagens VM-tremil. Riktig nok falt Sundby for eget grep da han prøvde å rykke i den siste bakken, men kanskje hadde Ustjugov vært uslåelig likevel.

Søndag er det Emil Iversen sin tur til å forsøke seg på russeren, som ankermann i lagsprinten.

Fredag er han etter alt å dømme russisk ankermann på stafetten – og da blir det lørdagens bronsevinner Finn-Hågen Krogh sin oppgave å holde Ustjugov bak seg.

Garantien: 30 sekunders ledelse

Ifølge Martin Johnsrud Sundby har han lite å frykte. Han har nemlig til hensikt å avgjøre stafetten på tredjeetappen.

– Han kommer til å ha i hvert fall 30 sekunders ledelse, så da må Sergej gå fort, sier Sundby til NRK.

– Det lover du?

– Det garanterer jeg, fastslår han.

I så fall får Krogh som bestilt.

– Jeg har sagt jeg håper at Norge kommer alene inn til veksling med minst 20 sekunder luke. Det tror jeg guttene klarer å fikse, sier han.

Sergei Ustiugov fikk førsteplass etter at Sundby brakk staven.

SUVEREN: Sergej Ustjugov kom alene til mål på tremila.

– Ikke gitt at man slår ham

Men selvfølgelig forbereder han seg også på at det kan bli en mann mot mann-duell. Det tar han absolutt ikke lett på, selv om han på overbevisende måte har avgjort vinterens to verdenscupstafetter i favør Norge.

– Jeg er ikke redd Ustjugov, men jeg har stor respekt hvis jeg møter ham i en spurt. Det er en av de tøffeste man møter i en sånn duell, så det er absolutt ikke gitt at man slår ham, erkjenner Krogh, som begynner å merke presset.

Å overta ankeretappen etter en Petter Northug som har gått Norge inn til fem VM-gull på rad er relativt forpliktende.

– Det føler jeg. Jeg vet at for det norske folk, inkludert meg selv, er bare gull godt nok på stafett. Det er det jeg kommer til å gå for. Og jeg er fullt klar over at Ustjugov ikke er noen smågutt å møte, sier Finn-Hågen Krogh.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal