NRK Meny
Normal

Sundbys garanti: Krogh slipper Ustjugov-duell

LAHTI (NRK): Finn-Hågen Krogh innrømmer at han har stor respekt for Sergej Ustjugov før VM-stafetten, men slipper å bekymre seg.

Ski-VM Lahti 2017.

SLÅTT: Finn-Hågen Krogh klarte ikke å henge med verken Martin Johnsrud Sundby eller Sergej Ustjugov på tremila. Fredag har han en ny sjanse til å knekke russeren. Da er det stafett.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Russeren var fryktinngytende god da han kneblet Sundby og alle andre på lørdagens VM-tremil. Riktig nok falt Sundby for eget grep da han prøvde å rykke i den siste bakken, men kanskje hadde Ustjugov vært uslåelig likevel.

Søndag er det Emil Iversen sin tur til å forsøke seg på russeren, som ankermann i lagsprinten.

Fredag er han etter alt å dømme russisk ankermann på stafetten – og da blir det lørdagens bronsevinner Finn-Hågen Krogh sin oppgave å holde Ustjugov bak seg.

Garantien: 30 sekunders ledelse

Ifølge Martin Johnsrud Sundby har han lite å frykte. Han har nemlig til hensikt å avgjøre stafetten på tredjeetappen.

– Han kommer til å ha i hvert fall 30 sekunders ledelse, så da må Sergej gå fort, sier Sundby til NRK.

– Det lover du?

– Det garanterer jeg, fastslår han.

I så fall får Krogh som bestilt.

– Jeg har sagt jeg håper at Norge kommer alene inn til veksling med minst 20 sekunder luke. Det tror jeg guttene klarer å fikse, sier han.

Sergei Ustiugov fikk førsteplass etter at Sundby brakk staven.

SUVEREN: Sergej Ustjugov kom alene til mål på tremila.

– Ikke gitt at man slår ham

Men selvfølgelig forbereder han seg også på at det kan bli en mann mot mann-duell. Det tar han absolutt ikke lett på, selv om han på overbevisende måte har avgjort vinterens to verdenscupstafetter i favør Norge.

– Jeg er ikke redd Ustjugov, men jeg har stor respekt hvis jeg møter ham i en spurt. Det er en av de tøffeste man møter i en sånn duell, så det er absolutt ikke gitt at man slår ham, erkjenner Krogh, som begynner å merke presset.

Å overta ankeretappen etter en Petter Northug som har gått Norge inn til fem VM-gull på rad er relativt forpliktende.

– Det føler jeg. Jeg vet at for det norske folk, inkludert meg selv, er bare gull godt nok på stafett. Det er det jeg kommer til å gå for. Og jeg er fullt klar over at Ustjugov ikke er noen smågutt å møte, sier Finn-Hågen Krogh.

Siste nytt

 • Haaland, ikkje Håland

  Stortalentet Erling Braut Haaland skriv ikkje lenger etternamnet sitt med bokstaven å, men med to a-ar. Det bekreftar Molde-spissen til VG. Haaland har denne sommaren vore sterkt linka til den austerrikske klubben Red Bull Salzburg.

  Eliteserien fotball 2018, Molde - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Marchisio gir seg etter 25 år

  Etter 25 år i samme klubb gir Claudio Marchisio seg i Juventus. 32-åringen fikk med seg 389 kamper og 38 mål i Juventus-trøya. Underveis i karrieren har han vært utlånt til Empoli (2007/08). Hvor ferden går videre er ikke kjent.

  Juventus Claudio Marchisio
  Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp
 • Bento skal trene Sør-Korea

  Tidligere Portugal-trener Paulo Bento blir ny landslagstrener i fotball for Sør-Korea. 49-åringen erstatter Shin Tae-yong. Sør-Korea slo Tyskland 2–0 i årets VM-sluttspill i Russland, men klarte likevel ikke å avansere videre fra gruppespillet.

  SOCCER-EURO/ Portugal's coach Paulo Bento attends a training session ahead of their Euro 2012 semi-final soccer match against Spain, at Donbass Arena in Donetsk
  Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett
NM-veka: Friidrett