Sundby: – Jeg gikk «all out» i siste bakken

LILLEHAMMER/OSLO (NRK.no): Martin Johnsrud Sundby (30) startet 20,3 sekunder bak Finn Hågen Krogh (24) , men å holde unna for Sundby er en umulig oppgaven om dagen.

Martin Johnsrud Sundby var godt fornøyd etter dagens seier.

Martin Johnsrud Sundby var suveren og vant minitouren på Lillehammer.

Finn Hågen Krogh kjempet lenge mot en knallsterk Martin Johnsrud Sundby, men da Sundby satte opp farten noen få kilometer før mål hadde Krogh ingenting å stille opp med.

– Finn (Hågen Krogh) gikk et sinnsykt bra løp foran der. Jeg tenkte at han hadde planer om å gå alene inn til mål, noe han sikkert hadde, men jeg klarte å gå han inn. Avslutningsvis var planen min å gå «all out» i siste bakken, og da ble jeg et lite nummer for stor for Finn (Hågen Krogh), sa Sundby etter målgang på 15-kilometeren.

Startet sterkt

Finn Hågen Krogh startet 15-kilometeren solid. Etter 2,2 kilometer ledet han med 18,3 sekunder. Da hadde Røthe, Sundby, svenske Halfvarsson og Goldberg samlet seg i jakten på nordmannen i tet.

På 3,3 kilometer hadde de bare hentet fire tideler på Krogh.

Men etter 5 kilometer tok Sundby tak i jakten på Krogh selv. Han satte opp tempoet så kraftig at de resterende i gruppen ikke klarte holde følge.

Kjempet tappert

Og når Sundby økte tempoet var det ikke lenge før Krogh hadde en mann i rygg.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby rykket unna Krogh og vant minitouren på Lillehammer.

Etter han tok ryggen til Krogh fulgte landsmennene hverandre i flere kilometer. Sundby forsøkte seg et par ganger etter ti kilometer, men Krogh klamret seg fast i ryggen på Sundby.

Stivnet fullstendig

Men det skulle bli en tøffere for Krogh å holde ryggen til Sundby. På 13,3 kilometer gikk Sundby ut på siden av Krogh og kjørte alt han hadde opp bakken. Da ble det hardt for Krogh å holde følge.

Det var skikkelig tungt. Jeg var usikker på om jeg skulle klare å holde unna for Sjur (Røthe) og Pål (Goldberg). Jeg lå helt på grensen lenge, og når Martin (Johnsrud Sundby) satte fart var jeg sjanseløs, sa Krogh etter løpet.

Etter noen meter stivnet Krogh fullstendig, og meterne ble bare flere og flere for Sundby i front. I mål kunne han juble for seier, 16,6 sekunder foran Krogh.

Femdobbelt norsk

Det var ikke bare Krogh og Sundby som leverte for Norge. bak de to første plassene kom nordmennene på løpende bånd. Røthe ble nummer tre, Goldberg fire og Tønseth nummer fem.