Sundby: – Jeg gikk «all out» i siste bakken

LILLEHAMMER/OSLO (NRK.no): Martin Johnsrud Sundby (30) startet 20,3 sekunder bak Finn Hågen Krogh (24) , men å holde unna for Sundby er en umulig oppgaven om dagen.

Martin Johnsrud Sundby var godt fornøyd etter dagens seier.

Martin Johnsrud Sundby var suveren og vant minitouren på Lillehammer.

Finn Hågen Krogh kjempet lenge mot en knallsterk Martin Johnsrud Sundby, men da Sundby satte opp farten noen få kilometer før mål hadde Krogh ingenting å stille opp med.

– Finn (Hågen Krogh) gikk et sinnsykt bra løp foran der. Jeg tenkte at han hadde planer om å gå alene inn til mål, noe han sikkert hadde, men jeg klarte å gå han inn. Avslutningsvis var planen min å gå «all out» i siste bakken, og da ble jeg et lite nummer for stor for Finn (Hågen Krogh), sa Sundby etter målgang på 15-kilometeren.

Startet sterkt

Finn Hågen Krogh startet 15-kilometeren solid. Etter 2,2 kilometer ledet han med 18,3 sekunder. Da hadde Røthe, Sundby, svenske Halfvarsson og Goldberg samlet seg i jakten på nordmannen i tet.

På 3,3 kilometer hadde de bare hentet fire tideler på Krogh.

Men etter 5 kilometer tok Sundby tak i jakten på Krogh selv. Han satte opp tempoet så kraftig at de resterende i gruppen ikke klarte holde følge.

Kjempet tappert

Og når Sundby økte tempoet var det ikke lenge før Krogh hadde en mann i rygg.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby rykket unna Krogh og vant minitouren på Lillehammer.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Etter han tok ryggen til Krogh fulgte landsmennene hverandre i flere kilometer. Sundby forsøkte seg et par ganger etter ti kilometer, men Krogh klamret seg fast i ryggen på Sundby.

Stivnet fullstendig

Men det skulle bli en tøffere for Krogh å holde ryggen til Sundby. På 13,3 kilometer gikk Sundby ut på siden av Krogh og kjørte alt han hadde opp bakken. Da ble det hardt for Krogh å holde følge.

Det var skikkelig tungt. Jeg var usikker på om jeg skulle klare å holde unna for Sjur (Røthe) og Pål (Goldberg). Jeg lå helt på grensen lenge, og når Martin (Johnsrud Sundby) satte fart var jeg sjanseløs, sa Krogh etter løpet.

Etter noen meter stivnet Krogh fullstendig, og meterne ble bare flere og flere for Sundby i front. I mål kunne han juble for seier, 16,6 sekunder foran Krogh.

Femdobbelt norsk

Det var ikke bare Krogh og Sundby som leverte for Norge. bak de to første plassene kom nordmennene på løpende bånd. Røthe ble nummer tre, Goldberg fire og Tønseth nummer fem.

Resultater:

1. Martin Johnsrud Sundby, Norge 39:48,2
2. Finn Hågen Krogh, Norge +16,6
3. Sjur Røthe, Norge +36,5
4. Pål Golberg, Norge +37,5
5. Didrik Tønseth, Norge +43,7
6. Calle Halfvarsson, Sverige +48,5

Finn Hågen Krogh måtte til slutt slippe ryggen til Martin Johnsrud Sundby.
Finn Hågen Krogh gjorde sitt beste, og det holdt nesten.

Siste nytt

 • Sky: Koronautbrudd i Tottenham

  Flere spillere og medlemmer av støtteapparatet i Premier League-klubben Tottenham skal være smittet med koronaviruset.

  Det er vanligvis pålitelige Sky Sports som hevder å ha kilder på at opp til seks spillere og to personer i støtteapparat har avgitt positiv virustest. Flere andre engelske medier, blant dem velrennomerte The Athletic, hevder å sitte på samme informasjon.

  Ifølge Sky Sports venter klubben på utfallet av PCR-testene som kan komme til å bekrefte smitteutbruddet.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Adam Davy / AP
 • – OL kan ikke endre et land

  IOC-president Thomas Bach sier et vinter-OL ikke kan endre problemer i Kina som generasjoner av politikere ikke har løst.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) og Bach har fått kritikk for ikke å heve stemmen i debatten rundt menneskerettighetssituasjonen i arrangørlandet og for i det hele tatt å ha tildelt Kina arrangementet.

  I et intervju med det tyske nyhetsbyrået DPA, gjennomført kun timer før USA annonserte sin diplomatiske boikott mandag, hevder Bach at IOC er i tett dialog med organisasjonskomiteen om temaer som diskriminering og pressefrihet.

  – Men IOC har ikke makt og midler til å endre politiske systemer. Den politiske nøytraliteten til IOC og lekene gjelder her, sier Bach videre i DPA-intervjuet.

  – Å forvente at et OL fundamentalt kan endre et land, dets politiske system eller dets lover, er en fullstendig overdreven forventning. OL kan ikke løse problemer som generasjoner av politikere ikke har løst, fortsetter han. (NTB)

  OLY Tokyo State of Emergency
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Skal ha Qatar-samtale med Haaland

  Landslagssjef Ståle Solbakken sier han vil snakke med Erling Braut Haaland vedrørende landslagets markeringer rundt menneskerettighetssituasjonen i Qatar.

  Det er VG som har satt søkelys på at Haaland tilsynelatende ikke framstår like engasjert i landslagets mange markeringer rundt neste års VM-sluttspill.

  – Jeg skal snakke med Erling om det. Jeg har latt ham være i fred etter samlingen på grunn av skaden, sier Ståle Solbakken nå til samme avis.

  Bilder av det norske lagets markeringer viser at Haaland tilsynelatende ikke er like aktiv som lagkameratene, enten det handler om å heve hånden eller når bannere skal synliggjøres.

  Landslagssjef Solbakken understreker samtidig at han oppfatter at det hele veien har vært bred oppslutning i troppen om landslagets Qatar-utspill.

  – Han (Haaland) har vært med på alt. Da vi hadde den store, store diskusjonen og la de store, store planene som var på den første heseblesende samlingen, var det stor enighet. Det er det fortsatt, sier Solbakken.

  Haaland deltok ikke på de to siste landslagssamlingene i oktober og november. (NTB)

  Pressekonferransen fotball VM-kvalifisering herrer 2021: Nederland - Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal