NRK Meny
Normal

Sundby: – Det har bikka over

RØROS (NRK): Martin Johnsrud Sundby gikk raskere enn Petter Northug i NM-stafetten. Likevel føler han ikke kroppen fungerer tre uker før VM.

Sundby

HÅPER HAN HAR KONTROLL: Martin Johnsrud Sundby må vurdere å endre VM-oppladningen for å finne overskuddet.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Lørdag uttrykte Martin Johnsrud Sundby stor bekymring etter at han måtte bryte NM-tremila. Søndag stilte han likevel opp som ankermann for Røa i stafetten.

Han gikk laget opp fra 54.- til 23.-plass og hadde faktisk bedre etappetid enn Petter Northug som gikk Strindheim inn til gull.

Sundby ble likevel slått med 12,9 sekunder av Hans Christer Holund. Det betyr at VM-formen ikke er inne.

– Det er en kjip følelse. Men jeg ser på det sånn at tidligere år har jeg vært ganske bra i NM, men bommet på mesterskapet. Hvis det kan være litt motsatt nå, skal jeg glemme NM på Røros ganske raskt og håpe at VM blir bra, sier han til NRK.

– Lyst til å trene som f...

Han er likevel usikker på hvordan den kommende uka blir. Sannsynligvis må han endre planene.

– Jeg har mest lyst til å trene som faen, men det er ikke sikkert det er oppskriften nå. Jeg må roe meg ned og legge meg på sofaen, og prøve å komme på rette sida igjen før jeg trøkker til, påpeker han.

Sundby skjønner hva som har gått galt.

– Det kanskje blitt litt røft i etterkant av Tour de Ski. Jeg kjenner at for en gangs skyld har jeg bikka litt over, og da må jeg finne meg sjøl igjen, sier han.

Styrer selv

Hvordan opplegget blir, er helt opp til Sundby selv.

– Jeg styrer livet mitt selv, så de avgjørelsene tar jeg, konstaterer 30-åringen.

Til tross for den lille formsvikten akkurat nå, finner han ro i vissheten om at han har gjort en meget solid treningsjobb og at han beviselig har vært verdens beste skiløper de to siste sesongene.

– Jeg tror jeg har ganske bra kontroll, fastslår han.

Selv om han nå trolig må trene mindre hardt enn planlagt, vurderer han ikke å dra til Seiser Alm på høydeopphold. Sundby blir i lavlandet, i motsetning til løpere som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Petter Northug.

– Jeg er pålagt å stille i NM. Det påbudet kan jeg ikke trosse. 10-11 dager i Seiser Alm blir for snaut. Da får jeg for lite utbytte av oppholdet til at jeg anser det som verdifullt, sier Sundby til NRK.

Første VM-distanse for Sundby, 30 km fellesstart med skibytte, går lørdag 21. februar.

Siste nytt

 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal