NRK Meny
Normal

Sundby: – Aner ikke hva som venter

TROMSØ (NRK): Martin Johnsrud Sundby har ikke ofret NM mange tankene. Selv om det starter i morgen, bryr han seg kun om femmila i Holmenkollen neste helg.

Martin Johnsrud Sundby

FAVORITT: Martin Johnsrud Sundby er storfavoritt på 15-kilometeren i NM i Tromsø torsdag.

Foto: MICHAL CIZEK / Afp

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

  • NM på ski ser du på NRK 1 og NRK.no fra kl 10.00 torsdag

– Nå må jeg bare kaste meg i treningsklærne og se hva som venter i løypa, sier Martin Johnsrud Sundby når NRK møter han på flyplassen i Tromsø onsdag ettermiddag.

Det er under ett døgn til NM starter i nord, men Sundby aner ikke hvordan han skal angripe løypa.

– Jeg vet ikke hva som venter. Jeg har aldri vært her før, så i kveld skal jeg rett ut i løypa og finne ut om jeg skal gå med feste eller bare stake i morgen, sier han til NRK og legger ikke skjul på at tankene hans egentlig er et helt annet sted.

– Alt mitt fokus er rettet mot 50-kilometeren i Holmenkollen 6. februar.

– Jeg har sviktet

En seier på den prestisjetunge Kollen-femmila henger nemlig mye høyere for skistjernen en et NM-gull i Tromsø. Mye av grunnen er at 31-åringen fra Røa aldri før har vunnet femmila på hjemmebane i Holmenkollen.

– Den femmila farer litt meg. Jeg har både andre- og tredjeplass, men har sviktet når det gjelder som mest. Jeg har vært nære før, så nå har jeg utrolig lyst til å vinne på det som kanskje er den råeste arenaen å konkurrere på for oss langrennsløpere, sier Sundby.

Sulten på seier

Siden han var raskest, men ble disket, på sesongåpningen på Beitostølen i november har han vært den suverent beste langrennsløperen denne sesongen.

I starten av januar gikk han til topps i Tour de Ski.

Skal vi tro skistjernen er han mer sugen på seier nå enn noen gang tidligere denne sesongen.

– Sulten har bare vokst seg inn i sesongen. På Beitostølen er man litt nervøs og usikker og vet ikke helt hvor man står. Det vet jeg nå og jeg har bra med selvtillit om dagen.

Første seiersmulighet kommer på 15-kilometeren i NM torsdag.

– Hvis NM blir like spektakulært som innflygingen til Tromsø blir dette kjempemoro, sier Sundby før han forsvinner ut av flyplassen.

Siste nytt

  • Tror Sanchéz sprudler av ryktene

    Chile-trener Juan Antonio Pizzi tror alle spekulasjonene rundt Arsenal-spiller Alexis Sánchez gjør ham til en bedre spiller. Det er fortsatt uvisst om chileneren blir værende i klubben. – Han gir alt, og jeg tror de fleste spillere ville likt å være i samme situasjon. Alle de største klubbene i verden vil ha ham, sier Pizzi, ifølge NTB.

    Sanchéz
    Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: EM-uttak
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile