NRK Meny
Normal

– Brodern ba meg holde kjeft

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Martin Johnsrud Sundby får ikke snakke om hemmelig treningsopplegg.

Martin Johnsrud Sundby

TILBAKE: Sundby hadde med seg sønnen Markus på pressetreffet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I fjor røpte Sundby at han hadde brukt en tung blyvest i treningsarbeidet. Under pressetreffet på Beitostølen hintet han frempå om at han igjen har tatt i bruk en uortodoks treningsmetode.

– Jeg har fått streng beskjed om å holde kortene tettere til brystet i år, fortalte en smilende Sundby under et pressetreff på Beitostølen torsdag.

– Broderen (Sondre Sundby) blir så forbannet på meg når jeg røper det jeg holder på med. Han sa at jeg får holde kjeft i år. Jeg får heller fortelle om det mot slutten av sesongen, sier han hemmelighetsfullt.

– Men jeg håper at jeg skal lykkes med mine prosjekter.

Spent på formen

Sundby er spent på hvordan den fysiske formen er før sesongåpningen på Beitostølen.

– Jeg er veldig spent på hvordan kroppen reagerer og hvordan jeg står i forhold til verdenseliten i årets sesong. I år har jeg fått mer kamp enn noen gang. Kanskje fjoråret var siste gang jeg hadde sjansen til å være et hestehode foran. Det blir nok en vinter med mange tøffe dueller, spår Sundby.

– Jeg er veldig nysgjerrig på om jeg er blitt bedre på det jeg har trent på, sier han.

Sundby holder tett om hemmelig treningsopplegg

Har vært småsyk

Sundby sier den mentale påkjenningen etter at astmasaken sprakk tidligere i høst har vært tøff.

Han legger ikke skjul på at det har vært en annen og litt spesiell inngang til sesongen.

– Jeg vet ikke hvordan dette kommer til å slå ut når sesongen kommer i gang for fullt.

– Rent sportslig er det nesten umulig å følge opp fjorårssesongen, men jeg gleder meg veldig til å ha fokus på konkurranser igjen, legger han til.

– Akkurat nå er det eneste fokuset mitt å gå fort på ski, og så får vi ta det derfra. Jeg tror de andre løperne på laget ser det på samme måte.

Beitostølen innledes med 15 kilometer klassisk for mennene fredag. Sundby har imidlertid vært litt småsyk foran den norske sesongåpningen og sier at han bestemmer seg fredag morgen for om han går eller ikke.

– Jeg har vært litt skranten den siste uken, men tror at formen er så bra at det kan bli brukbart, sier han.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

Martin Johnsrud Sundby har vært småsyk, men stiller mest sannsynlig til start på 15-kilometeren.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Siste nytt

 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal