NRK Meny
Normal

Sundby vil unngå spurt mot Northug og Krogh

LILLEHMMER/OSLO (NRK): Forrige helg var Martin Johnsrud Sundby suveren i Kuusamo. Han tror det blir tøffere allerede på Lillehammer i helgen.

Martin Johnsrud Sundby tok første stikk i verdenscupen i langrenn forrige helg. Men han må passe seg, advarer Finn Hågen Krogh.
Finnmarkingen trives i Lillehammer-løypene, og vil utfordre verdenscuplederen.

Ingen var i nærheten av Sundby i sesongåpningen. Han tror mange er revansjelystne før 30 kilometeren med skibytte på Lillehammer lørdag.

FINLAND-NORDIC-WORLD

HELNORSK I FINLAND: Slik så pallen ut i Kuusamo sist helt. Martin Johnsrud Sundby vant suverent foran Petter Northug (t.v.) og Finn Hågen Krogh (t.h.).

Foto: HEIKKI SAUKKOMAA / Afp

– Det er nok sikkert mange som har lyst til å ta skalpen min nå. Men jeg føler meg ikke jaget. Det er en del av gamet. Alle har lyst til å vinne og alle er godt forberedt, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

Vil unngå spurt

Han hadde lenge planlagt å være i toppform helt i begynnelsen av sesongen, men konkurrentene raskt nok vil nærme seg. Kanskje allerede denne helgen.

– Folk legger opp sesong ulikt. Jeg hadde planlagt god form i Kuusamo, mens andre har lagt opp sesongen annderledes. Da blir kanskje avstanden større enn den blir utover i sesongen, mener langrennsstjernen.

Og det er en ting 31-åringen vil unngå på lørdagens fellesstart.

– Jeg vil i hvert fall sette opp en høy fart og prøve å komme unna. Uten tvil. Jeg ville ikke stole på at jeg tar det de siste 100 meterne, nei, og hvis jeg slipper vil jeg helst ikke spurte mot Northug eller Krogh, sier Sundby og gliser.

– Tøft for Martin

Petter Northug spurtet til andreplass i minitouren forrige helg. Finn Hågen Krogh sikret tredobbelt norsk.

– Martin er nok storfavoritt, men det er fellesstart og blir en tøff kamp, selv for Martin. Det kan bli trippelt norsk igjen, men det kan også være tre nye nordmenn på pallen, forteller Krogh.

Skal trene mindre

Martin Johnsrud Sundby

I MÅL ALENE: Martin Johnsrud Sundby gikk i mål i ensom majestet på 15 kilometeren i Kuusamo. Det passet ham bra.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Til og med på sprinten imponerte Sundby forrige helg. Da ga han den harde treningen æren for ytterligere fremgang i skisporet. Nå som sesongen er i gang, har han kuttet kraftig på treningsmengden.

– Jeg har lagt opp til god form før jul, og så trene bra frem til «touren», så får vi se. Jeg har planlagt en vinter uten spesielt store treningsmengder underveis. Jeg har planlagt å være godt nok trent for en lang sesong, forklarer Sundby.

– Slik kan du vinne verdenscupen igjen?

– Det er det jeg har i drømmene mine, og da må jeg gå alt. Hvis jeg holder meg frisk og ikke får andre problemer, skal jeg gå det jeg kan, lover Sundby.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal