NRK Meny
Normal

Sundby varsler «hemmelig» gullplan

Martin Johnsrud Sundby sier han har snekret en taktikk som gir ham størst mulig vinnersjanse i lørdagens duathlon.

Sundby

Her er Tord Asle Gjerdalen (t.v.) og Martin Johnsrud Sundby på fredagens pressekonferanse i Val di Fiemme.

Nystad

Landslagssjef Trond Nystad har lagt opp en gulltaktikk sammen med løperne.

Foto: NRK

– Jeg har min løsning på det. Det er 25 menn som kan ta pallplassene. Jeg er i god form. Min plan innebærer først og fremst at jeg ikke skal røpe den. Vi får se i morgen, da, om jeg klarer å gjennomføre den, sier Sundby, før han legger til:

– Jeg tviler på at det er mange nordmenn som kommer til å dra feltet i morgen.

Martin Johnsrud Sundby rettet selv krass kritikk mot lagkamerat Petter Northug da Mosvik-ekspressen nektet å bidra under 30 kilomteren i NM.

Fredag avfeier han at det er noen samarbeidsproblemer med Northug, men han lover å vise samme temperament i løypene lørdag.

– Jeg og Petter var bare uenige. Det er vel bare bra med temperament? Jeg lover å være hissig ute i løypa nå også, sier Sundby.

Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Tord Asle Gjerdalen, Sjur Røthe og Petter Northug skal gå lørdagens 15 kilometer med skibytte for Norge.

Landslagssjef Trond Nystad legger ikke skjul på at det er lagt en taktikk.

– Men alle må også legge en plan som gagner hver enkelt. Vi skal hjelpe hverandre, så blir det enkelte ting vi gjennomfører som lag, og enkelte ting vi gjør individuelt, sier Nystad.

Johaug

Therese Johaug drømmer om å stå øverst på VM-pallen igjen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

På spørsmål om løperne vil gå samlet for Northug-gull, svarer landslagssjefen:

– Det spiller ingen rolle hvem av de norske gutta som tar gull.

– Fikk gåsehud

Therese Johaug, Kristin Størmer Steira, Heidi Weng og Marit Bjørgen utgjør det norske laget i kvinnenes duathlon lørdag.

De tre førstnevnte legger ikke skjul på at de har hentet stor inspirasjon fra sprintsuksessen.

– Jeg fikk gåsehud av å se på prestasjonene til jentene. Jeg har ingen høye mål for min egen del lørdag, da blir jeg så skuffet. Men jeg håper på topp ti, sier Weng.

Drømmer om gull

Den største favoritten, Marit Bjørgen, var ikke til stede på pressekonferansen. Men Therese Johaug håper å kunne utfordre skidronningen igjen.

– Marit er den desidert største favoritten i morgen også. Jeg har en drøm om å ta gull, men det er ikke hvem som helst vi går imot. Det er fire norske jenter med medaljesjanser, sier Johaug.

– Medaljefangsten gir veldig stor inspirasjon. Vi satt og hylte og skrek. Det var nesten like slitsomt som å gå selv, sier Steira, og legger til:

– Jeg håper å kunne kjempe om medalje selv i morgen. Det er et åpent felt bak Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming