Normal

Sundby varsler «hemmelig» gullplan

Martin Johnsrud Sundby sier han har snekret en taktikk som gir ham størst mulig vinnersjanse i lørdagens duathlon.

Sundby

Her er Tord Asle Gjerdalen (t.v.) og Martin Johnsrud Sundby på fredagens pressekonferanse i Val di Fiemme.

Nystad

Landslagssjef Trond Nystad har lagt opp en gulltaktikk sammen med løperne.

Foto: NRK

– Jeg har min løsning på det. Det er 25 menn som kan ta pallplassene. Jeg er i god form. Min plan innebærer først og fremst at jeg ikke skal røpe den. Vi får se i morgen, da, om jeg klarer å gjennomføre den, sier Sundby, før han legger til:

– Jeg tviler på at det er mange nordmenn som kommer til å dra feltet i morgen.

Martin Johnsrud Sundby rettet selv krass kritikk mot lagkamerat Petter Northug da Mosvik-ekspressen nektet å bidra under 30 kilomteren i NM.

Fredag avfeier han at det er noen samarbeidsproblemer med Northug, men han lover å vise samme temperament i løypene lørdag.

– Jeg og Petter var bare uenige. Det er vel bare bra med temperament? Jeg lover å være hissig ute i løypa nå også, sier Sundby.

Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Tord Asle Gjerdalen, Sjur Røthe og Petter Northug skal gå lørdagens 15 kilometer med skibytte for Norge.

Landslagssjef Trond Nystad legger ikke skjul på at det er lagt en taktikk.

– Men alle må også legge en plan som gagner hver enkelt. Vi skal hjelpe hverandre, så blir det enkelte ting vi gjennomfører som lag, og enkelte ting vi gjør individuelt, sier Nystad.

Johaug

Therese Johaug drømmer om å stå øverst på VM-pallen igjen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

På spørsmål om løperne vil gå samlet for Northug-gull, svarer landslagssjefen:

– Det spiller ingen rolle hvem av de norske gutta som tar gull.

– Fikk gåsehud

Therese Johaug, Kristin Størmer Steira, Heidi Weng og Marit Bjørgen utgjør det norske laget i kvinnenes duathlon lørdag.

De tre førstnevnte legger ikke skjul på at de har hentet stor inspirasjon fra sprintsuksessen.

– Jeg fikk gåsehud av å se på prestasjonene til jentene. Jeg har ingen høye mål for min egen del lørdag, da blir jeg så skuffet. Men jeg håper på topp ti, sier Weng.

Drømmer om gull

Den største favoritten, Marit Bjørgen, var ikke til stede på pressekonferansen. Men Therese Johaug håper å kunne utfordre skidronningen igjen.

– Marit er den desidert største favoritten i morgen også. Jeg har en drøm om å ta gull, men det er ikke hvem som helst vi går imot. Det er fire norske jenter med medaljesjanser, sier Johaug.

– Medaljefangsten gir veldig stor inspirasjon. Vi satt og hylte og skrek. Det var nesten like slitsomt som å gå selv, sier Steira, og legger til:

– Jeg håper å kunne kjempe om medalje selv i morgen. Det er et åpent felt bak Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk.

Siste nytt

 • Pogba-show mot Young Boys

  Paul Pogba, som bærer kapteinsbindet under fraværet av Antonio Valencia, tok til de grader ansvar for Manchester United borte mot Young Boys. To mål, inkludert et straffespark, og en målgivende pasning til Anthony Martial ble fasiten for franskmannen i 3-0-seieren.

  Pogba
  Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP
 • Real valset over Roma

  Real Madrid tok onsdag første steg mot det som kan bli klubbens fjerde strake mesterligatittel. Forrige sesongs semifinalist Roma ble utklasset 3-0 etter scoringer fra Isco, Gareth Bale og innbytter Diaz Mariano. I samme gruppe ble det 2-2 mellom Viktoria Plzen og CSKA Moskva i Tsjekkia.

  Bale
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Travhest falt død om på Bjerke

  Favoritten Thai Bakery falt død om i banen underveis i onsdagens V76-spill på Bjerkebanen, melder NTB. Totalt kjørte varmblodshesten inn over en halv million kroner i karrieren. Det hele var svært dramatisk, men kuskeprofilen Magnus Teien Gundersen kom uskadd fra den skumle episoden.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg