NRK Meny
Normal

Sundby om maktdemonstrasjon: – Mitt beste løp noensinne

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Da Martin Johnsrud Sundby (31) parkerte konkurrentene på Lillehammer, tenkte han selv at «ingenting kan stoppe meg».

Intervju med Martin Johnsrud Sundby etter dagens renn på Lillehammer: Reporter: Ida Nysæter Rasch.

– Jeg tror dette er mitt beste løp noensinne, sier Sundy rett etter å ha knust alt og alle på 30 kilometer fellesstart med skibytte.

– Jeg kunne bare gå og gå. Jeg følte ingenting kunne stoppe meg, sier 31-åringen.

Og NRKs eksperter har nesten ikke sett maken til utklassing som Sundby serverte på Lillehammer. Niklas Dyrhaug og Hans Christer Holund var til slutt 44 og 46,9 sekunder bak vinneren på 2.- og 3.-plass.

– Han holder lekestue her ute. Det er et eventyrlig løp han leverer, utbrøt NRKs langrennskommentator Jann Post.

Artikkelen fortsetter.

Sundby går alene i mål på Lillehammer.

På oppløpet hadde 31-åringen tid til å takke publikum og gi et «ekstrashow» med en aldri så liten padlespurt til det norske publikummet.

Sundby tok nemlig kommandoen fra start med et forrykende tempo, som NRK-ekspert Fredrik Aukland «aldri har sett tidligere».

– Det er råskap

Suverene Sundby nærmest malte i stykker feltet, og han var nesten konstant i front for å holde tempoet oppe. I videoen under, allerede ved 16 kilometer, fikk Sundby nok og rykket fra Niklas Dyrhaug og Hans Christer Holund.

Og han fortsatte bare å øke forspranget.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Her får Martin Johnsrud Sundby en luke ned til nr.2 og 3.

AVGJØRELSEN: Her skrur Martin Johnsrud Sundby opp tempoet for alvor, og ingen hadde nubbsjans til å følge langrennsmaskinen.

– Det er litt uvirkelig det han driver med. Vi så jo hvor overlegen han var i Finland, men dette hadde jeg ikke trodd, kommenterte Post.

– Han er i ferd med å bli like suveren i herreklassen som Therese er i kvinneklassen, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

NRK-ekspert Fredrik Aukland, som har fulgt Sundbys utvikling tett, mener Lillehammer-traseen passer 31-åringen helt utmerket.

– Det er råskap det han driver med, sa Aukland.

Norsk dominans

Bak Sundby skulle Dyrhaug og Holund gjøre opp om resten av pallplassene. Faktisk var Maurice Manificat den eneste som var i nærheten av å true en helnorsk pall. Petter Northug, Emil Iversen, Sjur Røthe og Anders Gløersen utgjorde resten av «topp åtte».

– Det er en norsk oppvisning av dimensjoner, fastslo Post.

Northug klarte aldri å prege løpet, og trønderen var lenge mellom 30 og 40 sekunder bak teten.

Det var riktig nok helt til Sundby skrudde på turboen.

Sjur Røthe ble nummer fire, mens Manificat ble nummer fem. Petter Northug var 1.28,5 minutter bak på en 6.-plass.

– Det er kult å ha et sånt løp. Vi har fire førsteplasser her. Jeg er så stolt av gutta! sier Sundby.

Skibyttet i dagens herrelangrennsløp.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal