NRK Meny
Normal

Sundby stemmeløs: – Kroppen er sliten

OSLO/CANMORE: Da Martin Johnsrud Sundby møtte pressen mandag, var det med svært lite stemme.

Sundby

HAR VUNNET VERDENSCUPEN: Martin Johnsrud Sundby har allerede avgjort verdenscupen sammenlagt. Nå har 31-åringen nesten mistet stemmen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sundby

MØTTE PRESSEN: Martin Johnsrud Sundby håper han slipper å prate så mye de neste dagene.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg vet ikke hva som har skjedd. Det må du nesten spørre en lege om. Men det begynner vel å ta litt på. Vi er langt ute i sesongen og kroppen er sliten. Det er sikkert et tegn på det, at jeg nå ikke har stemme, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

Martin Johnsrud Sundby gikk en meget god jaktstart i Quebec lørdag, og er tilbake i pallkampen i Ski Tour Canada. Tirsdag venter en ny konkurranse.

– Er det fare for deltagelsen i resten av Touren?

– Heldigvis så konkurrerer jeg ikke med stemmen, så lenge jeg slipper å prate så mye tror jeg det skal gå veldig, veldig bra, avdramatiserer Sundby.

– Taktikken er at en nordmann skal vinne

– Jeg er litt skjør i luftveiene på sånne tourer. Så lenge lungene er bra, så er det det viktigste, forteller Sundby.

Han er ikke bekymret for resten av sesongen.

– Nei. Men kanskje jeg slipper å gjøre intervju med dere fremover om jeg ikke kan prate. Så det er jo bra, spøker 31-åringen.

Martin Johnsrud Sundby ligger på en femteplass sammenlagt etter at Ski Tour Canada er halvgått. Han ligger hele to minutter og fem sekunder bak ledende Sergej Ustjugov, men det er bare 53 sekunder opp til Emil Iversen på en tredjeplass.

Petter Northug ligger kun 22.7 sekunder bak Ustjugov.

– Den norske taktikken er at en nordmann skal vinne. Tirsdag er det en sprint hvor alle mann må henge med. Emil og Petter ligge jo veldig bra an, jeg ligger litt bak. Jeg må gjøre en sprint over evne for å ha sjans til å henge med i sammendraget, sier Sundby.

Ski Tour Canada

PALLEN I SAMMENDRAGET: Petter Northug, Sergej Ustjugov og Emil Iversen er de tre som ligger best an sammenlagt i Ski Tour Canada. Nå skal nordmennene samarbeide for at ikke russeren i midten stikker av med seieren.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Vil prøve å spille ut Ustjugov

Nå ønsker det norske laget å samarbeidet for å sørge for at russiske Ustjugov ikke går seirende ut av Ski Tour Canada.

– Vi må prøve å spille han ut. Vi må være litt smarte på hvordan vi skal gjøre det og vi har nok en liten plan på det, forteller Sundby.

– Han er «heit på grøten» nå og ser nok muligheten til å vinne sammenlagt. Hvis han gjør to ukloke valg på fellesstarten med skibytte på onsdag, så tror jeg vi klarer å spille han ut. Det bli vår jobb å gjøre det.

Nordmennene skal sammen prøve å spille ut russeren.

– Så lenge han har mange med rød drakt rundt seg, så tror jeg han blir stressa. Vi skal pakke han inn og sørge for at han angriper med fullt trøkk på de bonusspurtene som er underveis. Om man gjør det på 1500 meters høyde så blir det vanskelig å komme seg til mål, avslutter Sundby.

Siste nytt

 • Zucca-mål var ikke nok for Rangers

  Mats Zuccarellos mål mot St. Louis Blues var ikke nok for New York Rangers som tapte 4–3 borte natt til søndag. Zuccarello utlignet midtveis i kampen, før Rangers tok ledelsen 3-2. Men Blues utlignet, før de på overtid vant kampen 4–3.

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AFP
 • Norge på åttendeplass

  Norge endte på en åttendeplass i langrenn blandet stafett i Paralympics. Ukraina stakk av med gullet.

  Laget, bestående av Trygve Steinar Larsen, Johannes Birkelund, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen, var over to minutter bak.

  Mixed stafett
  Foto: Thomas Lovelock / AP
 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Skiskyting - Young Star
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Vinterstudio
Sportssøndag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner