NRK Meny
Normal

Sundby stemmeløs: – Kroppen er sliten

OSLO/CANMORE: Da Martin Johnsrud Sundby møtte pressen mandag, var det med svært lite stemme.

Sundby

HAR VUNNET VERDENSCUPEN: Martin Johnsrud Sundby har allerede avgjort verdenscupen sammenlagt. Nå har 31-åringen nesten mistet stemmen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sundby

MØTTE PRESSEN: Martin Johnsrud Sundby håper han slipper å prate så mye de neste dagene.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg vet ikke hva som har skjedd. Det må du nesten spørre en lege om. Men det begynner vel å ta litt på. Vi er langt ute i sesongen og kroppen er sliten. Det er sikkert et tegn på det, at jeg nå ikke har stemme, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

Martin Johnsrud Sundby gikk en meget god jaktstart i Quebec lørdag, og er tilbake i pallkampen i Ski Tour Canada. Tirsdag venter en ny konkurranse.

– Er det fare for deltagelsen i resten av Touren?

– Heldigvis så konkurrerer jeg ikke med stemmen, så lenge jeg slipper å prate så mye tror jeg det skal gå veldig, veldig bra, avdramatiserer Sundby.

– Taktikken er at en nordmann skal vinne

– Jeg er litt skjør i luftveiene på sånne tourer. Så lenge lungene er bra, så er det det viktigste, forteller Sundby.

Han er ikke bekymret for resten av sesongen.

– Nei. Men kanskje jeg slipper å gjøre intervju med dere fremover om jeg ikke kan prate. Så det er jo bra, spøker 31-åringen.

Martin Johnsrud Sundby ligger på en femteplass sammenlagt etter at Ski Tour Canada er halvgått. Han ligger hele to minutter og fem sekunder bak ledende Sergej Ustjugov, men det er bare 53 sekunder opp til Emil Iversen på en tredjeplass.

Petter Northug ligger kun 22.7 sekunder bak Ustjugov.

– Den norske taktikken er at en nordmann skal vinne. Tirsdag er det en sprint hvor alle mann må henge med. Emil og Petter ligge jo veldig bra an, jeg ligger litt bak. Jeg må gjøre en sprint over evne for å ha sjans til å henge med i sammendraget, sier Sundby.

Ski Tour Canada

PALLEN I SAMMENDRAGET: Petter Northug, Sergej Ustjugov og Emil Iversen er de tre som ligger best an sammenlagt i Ski Tour Canada. Nå skal nordmennene samarbeide for at ikke russeren i midten stikker av med seieren.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Vil prøve å spille ut Ustjugov

Nå ønsker det norske laget å samarbeidet for å sørge for at russiske Ustjugov ikke går seirende ut av Ski Tour Canada.

– Vi må prøve å spille han ut. Vi må være litt smarte på hvordan vi skal gjøre det og vi har nok en liten plan på det, forteller Sundby.

– Han er «heit på grøten» nå og ser nok muligheten til å vinne sammenlagt. Hvis han gjør to ukloke valg på fellesstarten med skibytte på onsdag, så tror jeg vi klarer å spille han ut. Det bli vår jobb å gjøre det.

Nordmennene skal sammen prøve å spille ut russeren.

– Så lenge han har mange med rød drakt rundt seg, så tror jeg han blir stressa. Vi skal pakke han inn og sørge for at han angriper med fullt trøkk på de bonusspurtene som er underveis. Om man gjør det på 1500 meters høyde så blir det vanskelig å komme seg til mål, avslutter Sundby.

Siste nytt

 • Nederlandsk seier i Arctic Race

  Årets nederlandske mester, Mathieu van der Poel, fra Corendon – Circus-laget vant den første etappe av Arctic Race. Team Joker – Icopal-rytter Markus Hoelgaard ble beste nordmann på fjerdeplass.

  Mathieu van der Poel
  Foto: Luc Claessen / AFP
 • Genoa og Sampdoria utsetter kamper

  Etter at en bro i Genova kollapset og tok 39 menneskeliv har byens to fotballklubber, Genoa og Sampdoria, fått utsatt sin serieåpning. Det melder Serie A på sine hjemmesider. Sampdoria skulle åpne hjemme mot Fiorentina, mens Genoa skulle møte Milan.

  Genoa
  Foto: Simone Arveda / AP
 • Sainz erstatter Alonso i McLaren

  Renault-fører Carlos Sainz tar over for Fernando Alonso i Formel 1-laget McLaren. Alonso avslutter karrieren etter årets sesong. Alonso, som har vunnet VM i Formel 1 to ganger, sa nylig at han gir seg i F1-sirkuset etter denne sesongen

  Carlos Sainz
  Foto: Brandon Malone / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo
NM-veka: Oppsummering
NM-veka
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Europaligaen: Rosenborg - Cork