NRK Meny
Normal

Sier nei til alt før OL

GARDERMOEN (NRK.no): Martin Johnsrud Sundby sier ja til familien og nei til alt annet fram mot OL i Sotsji.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby har gått inn en million i premiepenger til nå i vinter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mandag var Tour de Ski-vinneren invitert som gjest i Dagsrevyen, men NRK fikk nei. Samme svar får også alle andre som prøver å få en avtale med 29-åringen den siste måneden fram mot OL i Sotsji.

Martin Johnsrud Sundby gjør seg rett og slett utilgjengelig utover det obligatoriske presseopplegget som følger med deltakelse i skirenn.

– Jeg kommer til å si nei til alle eventuelle forespørsler som kommer nå fram til vi drar til precamp i Seiser Alm, sier han til NRK.no etter ankomsten på Gardermoen mandag ettermiddag.

Tar vare på familien

Slik forklarer han beslutningen:

– Det er rett og slett for å skjerme meg sjøl, men kanskje i størst grad for at nå må jeg hjem og ta vare på familien min i fjorten dager. Det er min jobb nå. Nå har jeg gjort min jobb på veien, nå må jeg gjøre jobben hjemme, sier Johnsrud Sundby.

Det ble et varmt gjensyn med samboer Marieke og sønnen Markus på Gardermoen. Familien feiret jul sammen i Davos, men Marieke og Markus reiste hjem da Martin startet ferden mot sin historiske Tour de Ski-seier.

Han legger ikke skjul på at det innimellom går på samvittigheten løs å overlate hele foreldreansvaret til Marieke.

– Hvis jeg i det hele tatt skal ha en nubbsjans til å prestere i OL, må jeg ha samvittigheten med meg. Den skal jeg prøve å rette litt på nå, påpeker han.

Venter større pågang

Til tross for at han har levert mange toppresultater de to siste sesongene, har ikke pågangen på noen måte vært plagsom – til nå.

– Det har aldri vært noe særlig stress. Men jeg innbiller meg kanskje at det blir noe mer nå etter touren, og da tror jeg det er smart å skjerme meg nå. Så hvis jeg er så heldig å gjøre det bra i OL, skal jeg ta alt etter sesongen, sier verdenscuplederen som i øyeblikket ser ut som Norges aller sterkeste kort i herrelangrenn i Sotsji.

– Trenger du snart en manager?

– Jeg spurte Ole Einar Bjørndalen en gang om han noen gang har hatt en manager, men han mente det var best å ta hånd om det sjøl. Så vi får se, gliser Johnsrud Sundby.

Har tjent en million

Det som er sikkert, er at ikke bare interessen rundt ham, men også bankkontoen øker i takt med suksessen. Martin Johnsrud Sundby har allerede gått inn 146.500 sveitsiske franc denne sesongen, med seier både i minitouren i Kuusamo og den store touren i Mellom-Europa.

Det tilsvarer en drøy million norske kroner.

Siste nytt

 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

 • Suverent NM-gull til Warholm

  Den nybakte europeiske mesteren var helt overlegen på 400 meter hekk under NM i Byrkjelo. Karsten Warholm (Dimna) vant på tiden 49,01. Øyvind Strømmen Kjerpeset (Florø) ble nummer to, mens Joachim Sandberg (Sandnes) tok tredjeplassen.

 • Ingen avklaring rundt Ødegaard

  Martin Ødegaards sesongframtid er fortsatt ikke avklart. Real Madrid-spilleren blir koblet til nederlandske Vitesse.– Ikke noe nytt å melde om, sa Ødegaard-agent Bjørn Tore Kvarme til NTB fredag ettermiddag.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
Toppidrettsveka: Langløp
Toppidrettsveka
NM-veka: NM-kveld