NRK Meny
Normal

Sier nei til alt før OL

GARDERMOEN (NRK.no): Martin Johnsrud Sundby sier ja til familien og nei til alt annet fram mot OL i Sotsji.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby har gått inn en million i premiepenger til nå i vinter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mandag var Tour de Ski-vinneren invitert som gjest i Dagsrevyen, men NRK fikk nei. Samme svar får også alle andre som prøver å få en avtale med 29-åringen den siste måneden fram mot OL i Sotsji.

Martin Johnsrud Sundby gjør seg rett og slett utilgjengelig utover det obligatoriske presseopplegget som følger med deltakelse i skirenn.

– Jeg kommer til å si nei til alle eventuelle forespørsler som kommer nå fram til vi drar til precamp i Seiser Alm, sier han til NRK.no etter ankomsten på Gardermoen mandag ettermiddag.

Tar vare på familien

Slik forklarer han beslutningen:

– Det er rett og slett for å skjerme meg sjøl, men kanskje i størst grad for at nå må jeg hjem og ta vare på familien min i fjorten dager. Det er min jobb nå. Nå har jeg gjort min jobb på veien, nå må jeg gjøre jobben hjemme, sier Johnsrud Sundby.

Det ble et varmt gjensyn med samboer Marieke og sønnen Markus på Gardermoen. Familien feiret jul sammen i Davos, men Marieke og Markus reiste hjem da Martin startet ferden mot sin historiske Tour de Ski-seier.

Han legger ikke skjul på at det innimellom går på samvittigheten løs å overlate hele foreldreansvaret til Marieke.

– Hvis jeg i det hele tatt skal ha en nubbsjans til å prestere i OL, må jeg ha samvittigheten med meg. Den skal jeg prøve å rette litt på nå, påpeker han.

Venter større pågang

Til tross for at han har levert mange toppresultater de to siste sesongene, har ikke pågangen på noen måte vært plagsom – til nå.

– Det har aldri vært noe særlig stress. Men jeg innbiller meg kanskje at det blir noe mer nå etter touren, og da tror jeg det er smart å skjerme meg nå. Så hvis jeg er så heldig å gjøre det bra i OL, skal jeg ta alt etter sesongen, sier verdenscuplederen som i øyeblikket ser ut som Norges aller sterkeste kort i herrelangrenn i Sotsji.

– Trenger du snart en manager?

– Jeg spurte Ole Einar Bjørndalen en gang om han noen gang har hatt en manager, men han mente det var best å ta hånd om det sjøl. Så vi får se, gliser Johnsrud Sundby.

Har tjent en million

Det som er sikkert, er at ikke bare interessen rundt ham, men også bankkontoen øker i takt med suksessen. Martin Johnsrud Sundby har allerede gått inn 146.500 sveitsiske franc denne sesongen, med seier både i minitouren i Kuusamo og den store touren i Mellom-Europa.

Det tilsvarer en drøy million norske kroner.

Siste nytt

 • Disse jentene får gå i Tyumen

  Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Hilde Fenne får gå verdenscupavslutningen i Tyumen.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Bjørndalen med i troppen til Tyumen

  Ole Einar Bjørndalen får med seg Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Lars Helge Birkeland, Henrik L`Abée-Lund, Fredrik Gjesbakk og Vetle Sjåstad Christiansen til verdenscupavslutningen i Tyumen denne uka.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag