NRK Meny
Normal

Sundby om sponsorbråket: – Skulle likt at ting gikk knirkefritt

SULITJELMA/OSLO (NRK): Martin Johnsrud Sundby forsøker å holde fokus på det sportslige, men skulle ønske at det ble mindre støy mellom skiforbundet og Coop.

NM ski del 2 Alta

SPORTSLIG FOKUS: Martin Johnsrud Sundby har observert sponsorbråket mellom skiforbundet og Coop fra sidelinjen. Her under NM del 2 i Alta.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er harde tak i business, og det er det hos oss også, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

– Vi kan ikke ha for klare tanker og meninger om dette, selv om vi skulle likt å se at ting gikk knirkefritt og problemløst underveis i disse prosessene, fortsetter Sundby om sponsorbråket som oppstod mellom skiforbundet og Coop i forrige uke.

Sundby observerte konflikten fra sidelinjen.

– Som utøvere er vi nødt til å distansere oss fra disse tingene. Det er ikke vår oppgave å håndtere det. Vi har en administrasjon og ledelse som i utgangspunktet skal holde orden på dette. Vi gjør den jobben vi gjør, og prøver å gjøre den så godt som mulig. Og da håper vi at ting blir ordentlig på andre måter også, sier Sundby videre.

Han svarer diplomatisk på NRKs spørsmål om sponsorstriden. Coop sin avtale med skiforbundet ble avslått. Det førte til at dagligvarekjeden langet ut mot ledelsen i Norges Skiforbund.

Geir Inge Stokke

RASTE: Coop-sjef Geir Inge Stokke

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fikk ikke begrunnelse

Coop var på vei til å bli ny sponsor for langrennslandslaget, men forrige uke ble det klart at forbundet viderefører avtalen med Norgesgruppen. Det falt ikke i god jord hos Coop-ledelsen, som ytret seg svært kritisk mot ledelsen i skiforbundet.

– Vi har ikke fått noen begrunnelse i det hele tatt. Jeg har selv spurt gjentatte ganger om å få møte langrennskomiteen i skiforbundet, men bare fått avslag. Jeg har aldri opplevd maken, sa Coops konsernsjef Geir Inge Stokke den gang.

Pressekonferanse langrenn på Beitostølen før sesongstart 2016-2017.

MARKEDSSJEF: Espen Bjervig

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Markedssjef i skiforbundet, Espen Bjervig reagerer slik på at Johnsrud Sundby skulle ønske at prosessen hadde gått mer problem- og knirkefritt.

– Alle ønsker problemfrie prosesser. Vi var overrasket over reaksjonene som kom forrige uke, da vi mener vi har hatt en god og profesjonell prosess med Coop, skriver Bjervig i en e-post til NRK.

–Hvilke reaksjoner har dere fått fra landslagsløperne etter sponsoravtalen som ble inngått?

– Vi har møte med utøverne neste uke, foreløpig er de informert via mail, svarer Bjervig.

Siste nytt

 • EM i fare grunnet pølsevann

  Roer Nils Jakob Hoff står i fare for å miste EM etter at han sølte pølsevann på låret under en fjelltur, melder Bergens Tidende. Bergenseren pådro seg annengradsforbrenning, og med bare to uker til EM i Glasgow risikerer han å måtte stå over.

  Sommer-OL i Rio 2016
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Pušić ferdig etter 4 dager

  Den tidligere Brann-spilleren Martin Pušić forlater danske AC Horsens etter kun fire dager. Klubben opphever kontrakten etter at østerrikeren forklarte at han ikke lenger hadde lyst til å bo i landet. Til klubbens hjemmeside forteller han at han vil prøve lykken utenfor Danmark.

  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Stokke til dansk fotball

  Kristiansunds Benjamin Stokke er klar for danske Randers. 27-åringen gir seg etter halvannet år i klubben han kom til etter overgangen fra Levanger FK i januar 2017. Spissen scoret ett mål på 12 kamper i Eliteserien denne sesongen.

  Eliteserien fotball 2018: Kristiansund - Molde (1-0)
  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale