NRK Meny
Normal

Sundby om sponsorbråket: – Skulle likt at ting gikk knirkefritt

SULITJELMA/OSLO (NRK): Martin Johnsrud Sundby forsøker å holde fokus på det sportslige, men skulle ønske at det ble mindre støy mellom skiforbundet og Coop.

NM ski del 2 Alta

SPORTSLIG FOKUS: Martin Johnsrud Sundby har observert sponsorbråket mellom skiforbundet og Coop fra sidelinjen. Her under NM del 2 i Alta.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er harde tak i business, og det er det hos oss også, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

– Vi kan ikke ha for klare tanker og meninger om dette, selv om vi skulle likt å se at ting gikk knirkefritt og problemløst underveis i disse prosessene, fortsetter Sundby om sponsorbråket som oppstod mellom skiforbundet og Coop i forrige uke.

Sundby observerte konflikten fra sidelinjen.

– Som utøvere er vi nødt til å distansere oss fra disse tingene. Det er ikke vår oppgave å håndtere det. Vi har en administrasjon og ledelse som i utgangspunktet skal holde orden på dette. Vi gjør den jobben vi gjør, og prøver å gjøre den så godt som mulig. Og da håper vi at ting blir ordentlig på andre måter også, sier Sundby videre.

Han svarer diplomatisk på NRKs spørsmål om sponsorstriden. Coop sin avtale med skiforbundet ble avslått. Det førte til at dagligvarekjeden langet ut mot ledelsen i Norges Skiforbund.

Geir Inge Stokke

RASTE: Coop-sjef Geir Inge Stokke

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fikk ikke begrunnelse

Coop var på vei til å bli ny sponsor for langrennslandslaget, men forrige uke ble det klart at forbundet viderefører avtalen med Norgesgruppen. Det falt ikke i god jord hos Coop-ledelsen, som ytret seg svært kritisk mot ledelsen i skiforbundet.

– Vi har ikke fått noen begrunnelse i det hele tatt. Jeg har selv spurt gjentatte ganger om å få møte langrennskomiteen i skiforbundet, men bare fått avslag. Jeg har aldri opplevd maken, sa Coops konsernsjef Geir Inge Stokke den gang.

Pressekonferanse langrenn på Beitostølen før sesongstart 2016-2017.

MARKEDSSJEF: Espen Bjervig

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Markedssjef i skiforbundet, Espen Bjervig reagerer slik på at Johnsrud Sundby skulle ønske at prosessen hadde gått mer problem- og knirkefritt.

– Alle ønsker problemfrie prosesser. Vi var overrasket over reaksjonene som kom forrige uke, da vi mener vi har hatt en god og profesjonell prosess med Coop, skriver Bjervig i en e-post til NRK.

–Hvilke reaksjoner har dere fått fra landslagsløperne etter sponsoravtalen som ble inngått?

– Vi har møte med utøverne neste uke, foreløpig er de informert via mail, svarer Bjervig.

Siste nytt

 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK
 • Sesongen trolig over for «Ox»

  Liverpool-spiller Alex Oxlade-Chamberlain ble båret ut av banen etter 18 minutter spill i mesterligasemifinalen mot Roma tirsdag. Til tross for 5-2-seier, var «Ox»' kneskade et skår i gleden for manager Jürgen Klopp.

  – Vi mistet en fantastisk spiller i kveld, sa Klopp etter kampen og fortalte at spilleren trolig er ute resten av sesongen.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid