Sundby om sponsorbråket: – Skulle likt at ting gikk knirkefritt

SULITJELMA/OSLO (NRK): Martin Johnsrud Sundby forsøker å holde fokus på det sportslige, men skulle ønske at det ble mindre støy mellom skiforbundet og Coop.

NM ski del 2 Alta

SPORTSLIG FOKUS: Martin Johnsrud Sundby har observert sponsorbråket mellom skiforbundet og Coop fra sidelinjen. Her under NM del 2 i Alta.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er harde tak i business, og det er det hos oss også, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

– Vi kan ikke ha for klare tanker og meninger om dette, selv om vi skulle likt å se at ting gikk knirkefritt og problemløst underveis i disse prosessene, fortsetter Sundby om sponsorbråket som oppstod mellom skiforbundet og Coop i forrige uke.

Sundby observerte konflikten fra sidelinjen.

– Som utøvere er vi nødt til å distansere oss fra disse tingene. Det er ikke vår oppgave å håndtere det. Vi har en administrasjon og ledelse som i utgangspunktet skal holde orden på dette. Vi gjør den jobben vi gjør, og prøver å gjøre den så godt som mulig. Og da håper vi at ting blir ordentlig på andre måter også, sier Sundby videre.

Han svarer diplomatisk på NRKs spørsmål om sponsorstriden. Coop sin avtale med skiforbundet ble avslått. Det førte til at dagligvarekjeden langet ut mot ledelsen i Norges Skiforbund.

Geir Inge Stokke

RASTE: Coop-sjef Geir Inge Stokke

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fikk ikke begrunnelse

Coop var på vei til å bli ny sponsor for langrennslandslaget, men forrige uke ble det klart at forbundet viderefører avtalen med Norgesgruppen. Det falt ikke i god jord hos Coop-ledelsen, som ytret seg svært kritisk mot ledelsen i skiforbundet.

– Vi har ikke fått noen begrunnelse i det hele tatt. Jeg har selv spurt gjentatte ganger om å få møte langrennskomiteen i skiforbundet, men bare fått avslag. Jeg har aldri opplevd maken, sa Coops konsernsjef Geir Inge Stokke den gang.

Pressekonferanse langrenn på Beitostølen før sesongstart 2016-2017.

MARKEDSSJEF: Espen Bjervig

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Markedssjef i skiforbundet, Espen Bjervig reagerer slik på at Johnsrud Sundby skulle ønske at prosessen hadde gått mer problem- og knirkefritt.

– Alle ønsker problemfrie prosesser. Vi var overrasket over reaksjonene som kom forrige uke, da vi mener vi har hatt en god og profesjonell prosess med Coop, skriver Bjervig i en e-post til NRK.

–Hvilke reaksjoner har dere fått fra landslagsløperne etter sponsoravtalen som ble inngått?

– Vi har møte med utøverne neste uke, foreløpig er de informert via mail, svarer Bjervig.

Siste nytt

 • Tønnesen med nytt brudd

  Kent Robin Tønnesen, som sto over VM i håndball med brukket finger tidligere i år, har fått et nytt brudd. Denne gangen i høyrehånden. Skaden fikk han på trening.

  – Jeg har aldri brukket noe før i mitt liv. Nå skjer det to ganger på tre måneder, det er ganske spesielt, sier han.

  Tønnesen håper å være klar til å spille igjen i løpet av et par måneder.

  Tønnesen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal