NRK Meny
Normal

Sundby om Berge: – Han kan ta medalje

Martin Johnsrud Sundby har hjulpet bryteren Stig André Berge med kondisjonstreningen frem mot OL. Nå tror han Berge kan ta medalje under OL i Rio.

Martin Johnsrud Sundby skal bidra til at Norge får en olympisk medalje i bryting i Rio neste sommer. Sundby skal nå trene Stig-André Berge til å bli verdens råeste bryter. Reporter: Christian Nitschke Smith og foto: Pernille Emilie Solås.

KONDISJON: Her trener Martin Johnsrud Sundby og Stig André Berge kondisjon på tredemølle.

– De han går mot i disse kvalifiseringene, er blant de beste i verden. Det er de samme han møter i OL. Han har vist før at han kan ta medalje i mesterskap, seier Sundby.

Tidligere i dag ble det klart at Berge tok seg til finalen i kvalifiseringsturneringen i Mongolia, og med på kjøpet kom en billett til sommerens OL i Rio.

Som en del av oppladingen mot mesterskapet har Berge trent kondisjonsøkter sammen med Martin Johnsrud Sundby.

– Vi er begge ganske sta

En av Berges stor styrker er kondisjonen på brytematta – en egenskap han har jobbet med å videreutvikle gjennom treningsøkter med verdens beste langrennsløper den siste sesongen.

– Vi er ganske sta og treningsvillige typer med mye vilje og treningsiver som vi begge har fått resultater av, sier Sundby om likhetene de har som idrettsutøvere.

Etter at OL-plassen var sikret sa Berge dette til NRK.

Jeg går alltid på matten for å vinne, så alt kan skje i OL. Ingen slår meg om jeg har en maks-dag.

Vurderer Rio-tur

Sundby fulgte med på kvalifiseringen til treningskameraten, og sier det var god stemning da Berge sikret plassen.

– Det er en helt vanvittig god nyhet. Vi jublet i stua i dag tidlig, sier Sundby.

Sommerens OL går i Rio de Janeiro i Brasil i august.

– Det blir kult, og nå er det nesten så jeg må bestille meg Rio-tur. Jeg må innrømme at hvis det hadde vært litt nærmere i verden, så hadde det vært spikra, men muligens vel i overkant å dra seg til Rio. Vi får se, sier Sundby.

Siste nytt

 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix
 • Gull til Windingstad

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass, mens Sebastian Foss Solevåg tok bronsen.

  Rasmus Windingstad
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Gjekstad presentert i Kristiansand

  Ole Gustav Gjekstad blir hovedtrener for Vipers Kristiansand fra neste sesong. Han har skrevet under en treårskontrakt med den ambisjonsrike håndballklubben. Vestfoldingen ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

  Ole Gustav Gjekstad ny Viperstrener
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par