NRK Meny
Normal

Sundbys neste mål: – Går for etappeseier

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK): Martin Johnrsud Sundby innser at det i praksis er umulig å tape. Likevel setter han seg skyhøye mål for sjarmøretappen.

Martin Johnsrud Sundby vinner dagens etappe av Tour de ski

MArtin Johnsrud SUndby

Martin Johnsrud Sundby jubler etter målgang.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Etter at Sundby vant lørdagens klassiske fellesstart, leder han med hele to minutter og 51 sekunder foran Petter Northug i sammendraget.

– Dette er knock out av Martin. I dag er han best i verden - igjen, sier NRKs langrennskommentator Jann Post etter Sundbys triumf.

Sundby har med andre ord sin tredje Tour de Ski-seier på rad langt nede i lomma. Likevel har han ingen planer om å spare krefter på den avsluttende klatreetappen.

– Jeg vil vise at det er forskjell på mann og mus, gliser Sundby til NRK.

Skrur på den mentale «killeren»

– Går du for etappeseier?

– Ja.

– Hvordan legger du opp løpet?

– Jeg skal kjøre hardt fra bånn til de bratteste bakkene, og så er det bare å skru på den mentale killeren jeg har gjort før.

– Er det mulig å få sekundering når du ligger så langt foran?

– Jeg er sikker på at det blir skreket om det. Det er en av de tingene som kan motivere meg. Jeg gleder meg, faktisk, sier Sundby.

Niklas Dyrhaug ble nummer to på lørdagens etappe, mens Aleksej Poltoranin endte på

northug tier

Petter Northug endte på 17.-plass lørdag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

tredjeplass i lørdagens renn.

Northug: – Brutalt

Petter Northug vant den sjuende etappen i Tour de Ski for to år siden, og sammenlagt-toeren åpnet svært offensiv på fellesstarten.

Trønderen greide likevel ikke å holde tempoet og falt etter hvert tilbake i feltet. Petter Northug ble slått med 51,4 sekunder og endte på 17.-plass, men beholdt så vidt annenplassen i sammendraget.

– Det var brutalt. Jeg konsentrertre meg bare om Ustjugov og å se på ræva hans. Det var ikke noe vakkert syn, sier en sliten Northug før søndagens avslutning.

– Det er ikke min øvelse å gå i bakken. Jeg er litt for tung, men jeg skal nyte turen til toppen. Jeg skal prøve det i hvert fall. Det ser ikke ut som jeg skal ta pallen nå, men jeg skal være med å kjempe.

Sundby

– Jeg var revansjesugen

For Niklas Dyrhaug ble lørdagens renn en opptur, selv om han måtte gi tapt i spurten.

– Det var godt å få til et bra renn, det har vært en «stang ut» Tour. I dag var jeg revansjesugen og skulle klinke til. Jeg prøvde å rykke meg opp til Martin, og få så stor luke til Poltoranin som mulig, sier Dyrhaug.

Sundby fyker opp bakkene for full maskin.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Brann
Eliteserien: Viking - Brann