NRK Meny
Normal

Sundby og Johaug avfeier favorittstempelet

OBERSTDORF (NRK.no): Til og med svenskene er sikre: vi kan vente oss norsk seier i Tour de Ski i år også. Men forhåndsfavorittene peker stort sett på hverandre.

Johaug og Sundby

Johaug og Sundby vant verdenscupen totalt i fjor. De må finne seg i å være favoritter i årets Tour de Ski.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

 • 10.45: Se kvinnenes prolog i Tour de Ski
 • 12.40: Se mennenes prolog i Tour de Ski

Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby må finne seg i å være favoritter når Tour de Ski starter i dag, etter å ha sikret Norges to første sammenlagtseiere i fjor. Selv hevder de at de tror noen andre vinner årets utgave.

Johaug spår at Marit Bjørgen vinner, mens Sundby tror på sveitsiske Dario Cologna.

Samtidig svarer Bjørgen at hun tror Johaug vinner, og Cologna sier Sundby er hans gullfavoritt. Det psykologiske spillet er med andre ord i gang.

Se video nederst i saken.

Slik svarte Tour de Ski-deltagerne når vi spurte hvem de tror vinner i år:

Marit Bjørgen:

Johaug og Bjørgen

Marit Bjørgen tror Johaug vinner også i år.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Therese er favoritt. Det mener jeg. Hun vant i fjor og alle vet hvor god hun er i den siste bakken. På herresiden tror jeg på Martin, han har den gule ledertrøya, men det er også en sveitser (Dario Cologna) som kan blande seg inn. Han har vært god nå før jul.

Therese Johaug:

– Marit er favoritt. Hun har alt som skal til for å vinne Tour de Ski.

Therese Johaug

Kan Therese Johaug gjenta seieren fra fjorårets Tour de Ski? Selv tror hun ikke det.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Klarer hun å holde seg frisk tror jeg nok hun vinner. På herresiden har Martin vært helt vanvittig god denne sesongen. Det passer ham godt at konkurransen er såpass hard, han restituerer seg godt. Jeg tror på ham.

Petter Northug:

– Jeg tror Martin vinner. Selv har jeg pleid å være for tung for den siste bakken. Blant damene har jeg troen på Therese på grunn av fordelen i den siste bakken.

Eldar Rønning:

– På damesiden tror jeg det blir veldig jevnt. Det kan bli en skikkelig duell opp den siste bakken mellom Bjørgen og Therese. På herresiden er det ganske åpent, men jeg tror mest på Martin.

Chris Jespersen:

– Jeg har selvsagt lyst å prøve å vinne selv. Og så tror jeg det er en Sjur Røthe som kan bli veldig sterk. Om han har et godt utgangspunkt opp den siste bakken, tror jeg han skal bli veldig vanskelig å holde bak seg for de fleste.

Heidi Weng:

– Jeg synes det er så vanskelig å spå. Om to dager vet vi mye mer om hvem som er i form. Men jeg har litt troa på Marit, jeg. Jeg tror hun kan gå nesten like raskt opp den bakken som Therese gjør.

Dario Cologna, Sveits (har vunnet Tour de Ski tre ganger)

– Martin vinner. Han har vært best så langt i år og han vant i fjor. Han kan gjør det godt i alle renn. På damesiden? Aner ikke. En jente fra Sveits, hehe. Nei, det blir nok en norsk jente.

Martin Johnsrud Sundby:

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby tror sveitsiske Dario Cologna blir den vanskeligste mannen å slå i årets Tour de Ski.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

– Dario er favoritt. Han er mer komplett enn meg, for han presterer bedre enn meg i sprint. Jeg hadde litt flaks i fjor med to gode sprinter. Men vi får se, for vi har også et lag med åtte gode nordmenn og sliter med å peke ut mange som ikke kan være vinnerkandidater.

Marcus Hellner, Sverige:

– Jeg har ingen anelse. Jeg er dårlig på å tippe.

Anna Haag, Sverige

– Therese vinner damenes tour. Hun er så utrolig bra på den siste bakken og har blitt veldig god i klassisk. På herresiden tror jeg det blir en kamp mellom flere av de norske løperne, men jeg tror også svenske Calle Halfvarsson og Marcus Hellner kan være med og kjempe.

Daniel Richardsson, Sverige:

– Therese vinner dameklassen. Dario vinner herreklassen.

Calle Halfvarsson, Sverige:

– Marcus Hellner er kommet i bedre form og kan nok gå bra i år. Jeg tror på ham. Og så tror jeg på Therese Johaug, fordi hun er absolutt best i den siste bakken. De eneste som kan ta henne er vel Marit og Justyna Kowalkcyk, men da tror jeg de må ha to minutters forsprang før den siste etappen.

Reporter: Morten Stenberg, foto/redigering: Vegard B. Lien.

Video: Hvem vinner Tour de Ski?

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag