NRK Meny
Normal

Sundby nærmest suverene Cologna: – Jeg hadde vanvittig vondt

ALPE CERMIS/OSLO (NRK): Ingen kunne gjøre noe med Dario Cologna, men Martin Johnsrud Sundby avsluttet Tour de Ski råsterkt og sikret andreplassen.

Hør hva Sundby sa etter løpet i monsterbakken

Laster innhold, vennligst vent..

Sundby var aller raskest opp alpinbakken søndag. Han kom seg foran Alex Harvey, knep andreplassen og falt utmattet over målstreken.

– Der jeg var nå, har jeg ikke vært før. Det er jeg fornøyd med. Det er helt... Jeg klarer ikke å snakke, sier Sundby til NRK før han melder:

– Jeg er kjempeglad. Kjempeglad for at jeg klarer å holde motivasjonen og hodet oppe hele veien selv om det tidvis er fryktelig stygt under touren. Jeg har ikke vært der jeg var nå før. Helt ærlig. Den siste kilometeren... Jeg unner ikke så mange dem. Da hadde jeg vondt. Jeg hadde vanvittig vondt.

Tenkte på pallen

Sundby gikk ut som sjettemann på den siste Tour de Ski-etappen, men kom raskt opp i ryggen på Alexander Bolsjunov. I slalåmbakken tok duoen raskt igjen Aleksej Poltoranin og Alex Harvey, og det var nordmannen som var sterkest av Cologna-utfordrerne.

– Jeg var mest opptatt av å redde pallplassen, og da støtet fra Harvey kom, var jeg klar til å kontre. Det var kun vilje. Jeg var helt ferdig. Jeg hadde bestemt meg for å ha en god dag og avslutte med stil. Det var beinhardt, sier Sundby.

Røa-løperen var langt nede etter lørdagens skuffende renn, og sier det norske lagmøtet foran avslutningsetappen ikke var spesielt lystig.

– Men av og til er det greit å grave seg litt ned og jobbe ut fra det. Det var utrolig godt å ha en god kropp i dag.

Cologna har gått alene hele veien og tar sin fjerde Tour de Ski-seier! Imponerende av sveitseren kort tid før OL.

Sundby forteller at planene nå fremover er mye trening og lite konkurranse. Tremila under NM kan bli unntaket.

– I OL håper jeg kroppen skal være noe tilsvarende det den var i dag, at jeg kan holde det gjennom lekene og være i mitt livs form i februar 2018. Det er drømmen min, og det har jeg drømt om veldig lenge. Det hadde vært fantastisk å få til.

– Hva er resultatmålet for OL?

– Med form som i dag kan jeg være med å kjempe om de gjeveste medaljene. Men det er mange som har trent fantastisk i sommer og høst. Det er 10-12-15 knallharde konkurrenter som slår oss om vi ikke har en god dag. Men jeg kan love at jeg skal kjempe om medaljer i OL, sier Sundby.

Cologna-kontroll

Ifølge landslagstrener Tor-Arne Hetland skal alle landslagsløperne gå minst én distanse i NM.

– Resultatene i Tour de Ski ble helt ok, men jeg tror vi har mer å gå på til senere i vinter. Samtlige av de norske guttene som starter i OL er medaljekandidater. Vi har gullkandidater på hver øvelse, sier Hetland.

Vinneren Dario Cologna tok sin fjerde Tour de Ski-triumf, men den første siden 2013.

– Det føles veldig godt. Jeg skjønte de ikke tok inn så mye bakfra, men forsøkte å gå fort. Det er bedre å være på den sikre siden, sier sveitseren.

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag