NRK Meny
Normal

Sundby nærmest suverene Cologna: – Jeg hadde vanvittig vondt

ALPE CERMIS/OSLO (NRK): Ingen kunne gjøre noe med Dario Cologna, men Martin Johnsrud Sundby avsluttet Tour de Ski råsterkt og sikret andreplassen.

Hør hva Sundby sa etter løpet i monsterbakken

Laster innhold, vennligst vent..

Sundby var aller raskest opp alpinbakken søndag. Han kom seg foran Alex Harvey, knep andreplassen og falt utmattet over målstreken.

– Der jeg var nå, har jeg ikke vært før. Det er jeg fornøyd med. Det er helt... Jeg klarer ikke å snakke, sier Sundby til NRK før han melder:

– Jeg er kjempeglad. Kjempeglad for at jeg klarer å holde motivasjonen og hodet oppe hele veien selv om det tidvis er fryktelig stygt under touren. Jeg har ikke vært der jeg var nå før. Helt ærlig. Den siste kilometeren... Jeg unner ikke så mange dem. Da hadde jeg vondt. Jeg hadde vanvittig vondt.

Tenkte på pallen

Sundby gikk ut som sjettemann på den siste Tour de Ski-etappen, men kom raskt opp i ryggen på Alexander Bolsjunov. I slalåmbakken tok duoen raskt igjen Aleksej Poltoranin og Alex Harvey, og det var nordmannen som var sterkest av Cologna-utfordrerne.

– Jeg var mest opptatt av å redde pallplassen, og da støtet fra Harvey kom, var jeg klar til å kontre. Det var kun vilje. Jeg var helt ferdig. Jeg hadde bestemt meg for å ha en god dag og avslutte med stil. Det var beinhardt, sier Sundby.

Røa-løperen var langt nede etter lørdagens skuffende renn, og sier det norske lagmøtet foran avslutningsetappen ikke var spesielt lystig.

– Men av og til er det greit å grave seg litt ned og jobbe ut fra det. Det var utrolig godt å ha en god kropp i dag.

Cologna har gått alene hele veien og tar sin fjerde Tour de Ski-seier! Imponerende av sveitseren kort tid før OL.

Sundby forteller at planene nå fremover er mye trening og lite konkurranse. Tremila under NM kan bli unntaket.

– I OL håper jeg kroppen skal være noe tilsvarende det den var i dag, at jeg kan holde det gjennom lekene og være i mitt livs form i februar 2018. Det er drømmen min, og det har jeg drømt om veldig lenge. Det hadde vært fantastisk å få til.

– Hva er resultatmålet for OL?

– Med form som i dag kan jeg være med å kjempe om de gjeveste medaljene. Men det er mange som har trent fantastisk i sommer og høst. Det er 10-12-15 knallharde konkurrenter som slår oss om vi ikke har en god dag. Men jeg kan love at jeg skal kjempe om medaljer i OL, sier Sundby.

Cologna-kontroll

Ifølge landslagstrener Tor-Arne Hetland skal alle landslagsløperne gå minst én distanse i NM.

– Resultatene i Tour de Ski ble helt ok, men jeg tror vi har mer å gå på til senere i vinter. Samtlige av de norske guttene som starter i OL er medaljekandidater. Vi har gullkandidater på hver øvelse, sier Hetland.

Vinneren Dario Cologna tok sin fjerde Tour de Ski-triumf, men den første siden 2013.

– Det føles veldig godt. Jeg skjønte de ikke tok inn så mye bakfra, men forsøkte å gå fort. Det er bedre å være på den sikre siden, sier sveitseren.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag