NRK Meny
Normal

Sundby med solid seier: – Han oser av selvtillit

Martin Johnsrud Sundby tok en så solid seier på 10-kilometeren i minitouren i Kuusamo at Petter Northug hevder han allerede har gitt opp kampen mot Sundby om sammenlagtseieren.

seierspallen

SEIERSPALLEN: Martin Johnsrud Sundby vant 10 kilometeren i fristil lørdag, mens Alex Harvey (t.v) ble nummer to og Dario Cologna tok tredjeplassen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det var beinhardt i dag, tøffere enn jeg hadde sett for meg på forhånd. I denne løypa får man ikke hvile i to sekunder en gang, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

Likevel greide han å gå inn til en ny seier. I det første distanserennet for sesongen ledet han fra start til slutt. Sundbys vinnertid var 11.2 sekunder bedre enn Harvey på andreplass.

Seieren gjør at Sundby kommer til å gå først ut på morgendagens jaktstart, som avslutter minitouren i Kuusamo.

Northug

VIL IKKE GÅ FREMST: Petter Northug har ingen planer om å gå for å tette luka opp til Sundby.

Northug vil ikke tette luka

Han leder med 25 sekunder foran løpere som Northug, Dario Cologna og Harvey.

Northug fikk det, som han pleier når det er individuell start, tungt. Han var 12 sekunder bak Sundby allerede etter drøyt tre kilometer, og kom til slutt i mål nesten 40 sekunder bak vinnertiden.

Northug gir inntrykk av at han ikke tror det blir mulig å ta igjen Sundby.

– Jeg skal ikke opp og tette luka til Martin i alle fall, det får de andre ta seg av. Martin ser ut som han er så sterk at han får gå alene. For meg handler det om å klare å gå rundt, sa Northug.

Da han møtte NRK igjen noen minutter senere, utdypet han dette:

– Jeg kan ikke sette fart når det er en nordmann i tet. Jeg må bare prøve å være med bak der. Jeg er heller ikke god nok, egentlig. Det er så vidt jeg er god nok til å være i den norske troppen. Så jeg har ikke noe valg, sier Northug - med et lurt smil.

Sundby var ikke klar over at han hadde en såpass stor ledelse.

– Jeg hadde noen sekunder å ta igjen, men nå går jeg ut først. Jeg må forberede meg mentalt for det. Jeg håper jeg går bra i morgen også, og får en fin avslutning på minitouren, sier han.

– Oser av selvtillit

Sundby har slitt med et tretthetsbrudd i et ribbein i høst, men det ser ikke ut til å ha svekket ham særlig.

– Det oser selvtillit av Martin. Han gjør alt riktig og går tilnærmet perfekt. Han viser at han er for øyeblikket verdens beste skiløper, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Alex Harvey er en av løperne Sundby må jobbe for å holde bak seg søndag.

– Jeg håper jeg kan jobbe med Dario og jobbe med å ta igjen Martin. Jeg tror det er mulig hvis vi er flere, sier Harvey til NRK.

PS! Anders Gløersen imponerte igjen da han ble nummer fire på dagens renn. Den tidligere sprinteren har satset hardt på å bli god på distanserenn i fristil.

Martin Johnsrud Sundby viste at tretthetsbruddet i ribbeinet ikke har hatt noe å si. I sesongens første distanserenn var han best igjen.
Sundby

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst