NRK Meny
Normal

Suverene Sundby: – Hadde ingen god følelse

BEITOSTØLEN (NRK.no): Martin Johnsrud Sundby (30) smadret norgeseliten for andre dag på rad – på en dag han selv beskriver som «blytung».

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Se Martin Johnsrud Sundby gå i mål til klar seier.

– I dag var det blytungt. Jeg hadde en fryktelig lang dag i går, siste dopingtest var kl 22.30 så jeg fant aldri roen. Jeg var seig i draget i dag, men fikk utnyttet mine styrker, sier Sundby til NRK.no.

– Jeg hadde ingen god følelse.

Martin Johnsrud Sundby

ENER: Martin Johnsrud Sundby hadde full kontroll på konkurrentene i lørdagens 15 kilometer friteknikk - akkurat som på samme distanse i klassisk på fredag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Mens konkurrentene havnet i sekundstrid for å bli nummer to og tre, cruiset Martin Johnsrud Sundby inn til nok en soleklar seier på Beitostølen.

Fredag vant han 15 km klassisk med 22,9 sekunder på Didrik Tønseth. Lørdag ble seiersmarginen litt mindre – 16,6 sekunder ned til Petter Eliassen.

– Teknisk står jeg bra på skiene og vinner på det. Beina kjentes som om de var godt over 30 år i dag, sier Sundby mellomfornøyd.

Ingen i nærheten

På oppløpet tok fjorårets verdenscupvinner det svært med ro - altså kunne seiersmarginen i dag trolig vært enda større.

Det eneste passeringspunktet Sundby ikke ledet på, var etter 2 kilometer. Da var han 3 sekunder bak. Men på de siste 13 kilometerne gikk han klart raskest.

– Sundby er helgens mann. Han virker å være minst like god som han var i fjor, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Northug underpresterte

Bak suverene Sundby ble det en knallhard kamp om pallplassene. Petter Eliassen ble nummer to, 2,7 sekunder foran Didrik Tønseth på 3.-plass.

Deretter skilte det nye 2,7 sekunder ned til 4.-plassen, som ble delt mellom Anders Gløersen og Kirstian Tettli Rennemo.

Tønseth var svært fornøyd med å ta sin andre pallplass på to dager.

– Dette var helt topp. Jeg er overrasket over at jeg kom på pallen, jeg trodde det gikk for sakte, sier Tønseth, som altså ble nummer to i klassisk-rennet fredag.

Petter Northug klarte ikke å følge opp 3.-plassen fra fredagens løp. Trønderen hang aldri med i teten og endte på 23.-plass, ett minutt og ett sekund bak Sundby.

Norges mest omtalte idrettsutøver fikk likevel vist frem Northug-rykket.

– Det er gøy å se Petter tilbake. Det kommer til å bli en fantastisk sesong, sier Sundby om Northug.

Topp 10, 15 km fri teknikk på Beitostølen (nasjonal åpning):

 1. Martin Johnsrud Sundby 32.22,2
 2. Petter Eliassen +16,6 sek.
 3. Didrik Tønseth +19,3
 4. Anders Gløersen +22,6
 5. Kristian Tettli Rennemo +22,6
 6. Torgeir Skare Thygesen +22,7
 7. Lars Berger +23,9
 8. Tord Asle Gjerdalen +27,0
 9. Per Kristian Nygård +32,7
 10. Simen Hegstad Krüger +33,2

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge