Suverene Sundby: – Hadde ingen god følelse

BEITOSTØLEN (NRK.no): Martin Johnsrud Sundby (30) smadret norgeseliten for andre dag på rad – på en dag han selv beskriver som «blytung».

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

VIDEO: Se Martin Johnsrud Sundby gå i mål til klar seier.

– I dag var det blytungt. Jeg hadde en fryktelig lang dag i går, siste dopingtest var kl 22.30 så jeg fant aldri roen. Jeg var seig i draget i dag, men fikk utnyttet mine styrker, sier Sundby til NRK.no.

– Jeg hadde ingen god følelse.

Martin Johnsrud Sundby

ENER: Martin Johnsrud Sundby hadde full kontroll på konkurrentene i lørdagens 15 kilometer friteknikk - akkurat som på samme distanse i klassisk på fredag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Mens konkurrentene havnet i sekundstrid for å bli nummer to og tre, cruiset Martin Johnsrud Sundby inn til nok en soleklar seier på Beitostølen.

Fredag vant han 15 km klassisk med 22,9 sekunder på Didrik Tønseth. Lørdag ble seiersmarginen litt mindre – 16,6 sekunder ned til Petter Eliassen.

– Teknisk står jeg bra på skiene og vinner på det. Beina kjentes som om de var godt over 30 år i dag, sier Sundby mellomfornøyd.

Ingen i nærheten

På oppløpet tok fjorårets verdenscupvinner det svært med ro - altså kunne seiersmarginen i dag trolig vært enda større.

Det eneste passeringspunktet Sundby ikke ledet på, var etter 2 kilometer. Da var han 3 sekunder bak. Men på de siste 13 kilometerne gikk han klart raskest.

– Sundby er helgens mann. Han virker å være minst like god som han var i fjor, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Northug underpresterte

Bak suverene Sundby ble det en knallhard kamp om pallplassene. Petter Eliassen ble nummer to, 2,7 sekunder foran Didrik Tønseth på 3.-plass.

Deretter skilte det nye 2,7 sekunder ned til 4.-plassen, som ble delt mellom Anders Gløersen og Kirstian Tettli Rennemo.

Tønseth var svært fornøyd med å ta sin andre pallplass på to dager.

– Dette var helt topp. Jeg er overrasket over at jeg kom på pallen, jeg trodde det gikk for sakte, sier Tønseth, som altså ble nummer to i klassisk-rennet fredag.

Petter Northug klarte ikke å følge opp 3.-plassen fra fredagens løp. Trønderen hang aldri med i teten og endte på 23.-plass, ett minutt og ett sekund bak Sundby.

Norges mest omtalte idrettsutøver fikk likevel vist frem Northug-rykket.

– Det er gøy å se Petter tilbake. Det kommer til å bli en fantastisk sesong, sier Sundby om Northug.

Topp 10, 15 km fri teknikk på Beitostølen (nasjonal åpning):

 1. Martin Johnsrud Sundby 32.22,2
 2. Petter Eliassen +16,6 sek.
 3. Didrik Tønseth +19,3
 4. Anders Gløersen +22,6
 5. Kristian Tettli Rennemo +22,6
 6. Torgeir Skare Thygesen +22,7
 7. Lars Berger +23,9
 8. Tord Asle Gjerdalen +27,0
 9. Per Kristian Nygård +32,7
 10. Simen Hegstad Krüger +33,2

Siste nytt

 • Støtter Tvedt

  Norges Svømmeforbund stiller seg bak Tom Tvedt i kampen for å få fortsette som president i Norges Idrettsforbund, melder NTB. Tvedt ble ikke innstilt på gjenvalg av valgkomiteen.

  Åpen time etter idrettsstyremøte i Norges Idrettsforbund.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Forfall fra syk Pedersen

  Isabelle Pedersen er blitt syk og stiller ikke på 100 meter hekk under Trond Mohn Games i Bergen onsdag kveld, bekrefter arrangøren overfor NRK. I løpet av det siste døgnet har dermed tre av stevnets største profiler forsvunnet fra startlistene. Heller ikke Jakob Ingbrigtsen eller Karoline Bjerkeli Grøvdal stiller til start.

  Isabelle Pedersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Grøvdal utsetter sesongstarten

  Karoline Bjerkeli Grøvdal er fremdeles ikke hundre prosent skadefri, og sier til NRK at hun dropper Trond Mohn Games i Bergen. – Det går fremover med skaden og jeg er i god trening, men løper ikke i Bergen, sier hun. Planen er i utgangspunktet å løpe 5000 meter i Stockholm neste torsdag.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal