Johnsrud Sundby langer ut mot Northug: – Dritirriterende at han ikke bidrar

En tydelig irritert Martin Johnsrud Sundby var ikke fornøyd med Petter Northug etter lørdagens 30 km.

Martin Johnsrud Sundby var meget irritert etter at Petter Northug hang bakerst i gruppen gjennom hele 30 km under NM på Vang lørdag.

Martin Johnsrud Sundby luftet sin frustrasjon etter å ha blitt slått av Petter Northug på lørdagens NM-jaktstart.

– Det er tydelig at det ikke er så mange som syns det er gøy å gå fort på ski, så jeg måtte gjøre mye selv i dag. Så lå det én helt bak som kom helt på slutten. Jeg blir litt frustrert, for når man deltar i NM kan man være med å bidra, sa Martin Johnsrud Sundby frustrert til NRK.

Han ledet an under lørdagens 30 km dobbelt jaktstart i NM, og gjorde mye av drajobben foran i tetgruppa.

Én som derimot sjelden ville bidra framme i tet, og som Johnsrud Sundby retter kritikken mot, er vinneren Petter Northug.

– Jeg syns det er dritirritende. Når du går NM kan du godt være med å bidra. Det er litt feigt å ligge bak i tre mil, fortsatte Johnsrud Sundby etter konkurransen.

 • Synes du Martin Johnsrud Sundby har et poeng? Si din mening i kommentarfeltet under!

– Orket ikke å bidra

Han virket vel så pigg som Northug under lørdagens NM-renn, men som så ofte før, klarte verken han selv eller noen av de øvrige konkurrentene å hamle opp med Northug på oppløpet.

Dermed ble det bare bronsemedalje på Johnsrud Sundby, som også måtte se seg slått av Didrik Tønseth.

Johnsrud Sundby forsøkte forgjeves å få Northug fram i feltet for å dra litt i tet underveis i rennet. Førstnevnte slapp seg bak til Petter og ga klar beskjed, uten at Northug så ut til å bry seg nevneverdig (se video under).

Saken fortsetter under video

Martin Johnsrud Sundby ville at Petter Northug skulle bidra til tempo under lørdagens 3-mil under NM på Vang. Det ble det ikke noe av og Northug tok seieren på de siste hundrede meterne.

Her gir Johnsrud Sundby klar beskjed til Northug

Gullvinner Northug sa til NRK etter løpet at han ikke merket noe til Johnsrud Sundbys misnøye underveis. Northug mener uansett at han ikke var i god nok form til å dra på konkurrentene.

– Jeg var ikke i god nok form i dag til å kunne dra noe som helst. Hadde jeg gjort det, hadde jeg ikke hatt krefter til å kjempe om seieren, sier han til NRK.

– Bryr du deg om kritikken?

– Eh, nei. Synd det. Jeg ville ikke være ufin eller noe jeg, svarer langrennsesset.

Forstår kritikken

Én som imidlertig har forståelse for Johnsrud Sundbys irritasjon, er NRKs langrennsekspert Thomas Alsgaard.

– Det er forståelig, og jeg er litt enig med Martin i kritikken, sier Alsgaard.

Han mener imidlertid at det er viktig å påpeke at Northug ikke gjør noe feil i måten han «hviler» i feltet på.

– Petter er den beste spurteren, og sitter med de beste kortene. Han kan bare vente på spurten, sier Alsgaard.

– Petter legger ned utrolig mye trening for å forbedre avslutningene sine. Det er viktig at de andre også gjør det, slik at de kan nærme seg han.

Petter Northug vant 30 km under dagens NM renn. Det ble en spennende spurt der Gjerdalen falt 100 meter fra mållinjen.

Her vinner Petter Northug NM-gull på 30 km. Martin Johnsrud Sundby må nøye seg med bronsemedaljen.

Sportsnyheter

Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

Siste nytt

 • Haaland kan være ute resten året

  Erling Braut Haaland kan kanskje ha spilt sin siste kamp i 2021. Til VG sier landslagslege Ola Sand at alt før kampen mot Bayern Munchen 4. desember vil være en bonus.

  – Jeg tror selv det er en skade som tar mer enn fire uker, men det er for tidlig å si noe eksakt, sier Sand til VG.

  Etter kampen mot serierivalen 4. desember er det to uker igjen med seriespill i Tyskland før det er vinterpause. Da starter ikke serien før ut på nyåret.

  Skaden gjør at Haaland mister landskampene mot Latvia og Nederland, og det får den nederlandske fansen til å trekke på smilebåndet.

  EBH
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Berisha hat trick på 14 minutt

  Veton Berisha stal showet for Viking mot Lillestrøm på laurdag. Kapteinen stoppa ikkje før han hadde skåra tre mål då Stavanger-klubben vann 5–1.

  Dermed klatra siddisane opp på tredjeplassen i Eliteserien.

  Lillestrøm mangla fleire av sine viktigaste spelarar, mellom anna toppskårar Thomas Lehne Olsen, assistkongen Gjermund Åsen og Kaan Kairinen, som alle var ute med sjukdom. I tillegg var midtstoppar Igoh Ogbu suspendert.

  Og gultrøyene hang med heilt til det var spela 68 minutt, og Berisha tok over kampen.

  For mellom det 68. og 82. minuttet skåra han tre mål, og sørga for tre nye poeng for Viking, som no ligg to poeng framfor Kristiansund og tre framfor Rosenborg, med ein kamp meir spela.

  Veton Berisha
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund må greie seg uten Erling Braut Haaland de neste ukene, men savnet var ikke prekært i 3-1-kampen borte mot Arminia Bielefeld i tysk Bundesliga.

  Emre Can banet vei for seieren med en straffescoring etter en halvtime. Deretter doblet stopperveteranen Mats Hummels på volley like før pause, mens Jude Bellingham senere fintet bort tre forsvarere og lobbet inn dagens tredje nettkjenning.

  I sluttminuttene sprakk Dortmund-nullen. Arminia Bielefeld reduserte ved Fabian Klos fra krittmerket.

  Etter ni runder ligger Dortmund ett poeng bak tabelltopp Bayern München, som igjen vant overlegent med 4-0 hjemme mot Hoffenheim. Serge Gnabry, Robert Lewandowski, Eric Maxim Choupo-Moting og Kingsley Coman scoret målene.

  Dortmund
  Foto: Sascha Schuermann / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal