NRK Meny
Normal

Sundby: – Kommer til å sole meg mer enn å trene før OL

SEISER ALM (NRK.no): Martin Johnsrud Sundby er ferdig med den aller verste «helvetesøkten» denne sesongen. Nå skal OL-favoritten bare ta livet med ro og vente på at superformen slår inn.

r

Martin Johnsrud Sundby er en av Norges store gullkandidater i OL. Han lader opp til lekene i solrike Seiser Alm.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg vet at formen min kommer til å være på topp i OL, sier Martin Johnsrud Sundby selvsikkert og smilende når han møter NRK i Seiser Alm.

– Jeg begynner å kjenne meg selv etter å ha drevet med dette i mange år, og det har vist seg i år at jeg har hatt brukbar kontroll på det jeg har gjort, utdyper han.

Ferdig med den siste «helvetesøkten»

I det italienske skiparadiset legger langrennslandslaget den siste finpussen på formen før OL i Sotsji, som starter neste helg.

Like før intervjuet med NRK gjennomførte Sundby sin aller tøffeste økt gjennom

SKIING/ Sundby celebrates on the podium as he holds the FIS Tour de Ski trophy after winning the men's FIS World Cup cross-country skiing 9km free final climb pursuit race on the Alpe Cermis in Val di Fiemme

Sundby ble på nyåret den første norske mannlige vinneren av Tour de Ski,

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

hele sesongen.

Det var en knallhard intervalløkt med blodsmak i munnen store deler av veien. Også Didrik Tønseth og Sjur Røthe var med på turen.

– Jobben min før OL var ferdig for halvannen time siden. Det var den verste økten jeg har hatt i år, og den ble en grei indikasjon på at jeg har trent hardt nok en ukes tid, sier Sundby, som riktignok virker både opplagt og kvikk til tross for blodslitet han nettopp er ferdig med.

Mer sol enn trening

Nå gjenstår det stort sett bare rolig trening og avslapping for 28-åringen før OL begynner.

– Jeg tror jeg kommer til å sole meg mer enn jeg kommer til å trene før OL. Men jeg kjenner at det har begynt å krible litt i meg nå, og jeg tror det er den siste tenningen som gjør at formen kommer til å få en siste topp, sier Sundby.

I Sotsji blir Røa-løperen en av de store favorittene på samtlige distanserenn. Med Tour de Ski-seier og flere sterke verdenscupresultat tyder alt på at Sundby er i ferd med å gjøre karrierens beste sesong. I OL har han planer om å gå tremila med skibytte, 15-kilometeren, stafetten og femmila.

Tar stilling til sprintstafetten senere

I tillegg tror mange han og Petter Northug kommer til å bli duoen som går sprintstafetten, men det er han ikke like overbevist om selv.

– Jeg tror jeg skal holde meg til planen og gå der jeg har størst sjanse til å stikke av med noe. Når det gjelder OL er det kjipt å bli nummer fire i fem konkurranser på rad fordi du gikk for mange distanser, forklarer Sundby.

Selv mener han Eldar Rønning er den mest opplagte makkeren til Northug.

– Akkurat nå mener jeg han ligger foran meg på listen. Så blir det vel tatt en vurdering under OL om hvem som er i best form og har gått best på femtenkilometeren. Det kommer kanskje et dilemma jeg må ta stilling til da, innrømmer han med et glis.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal