Sundby før VM: - Er mer usikker enn jeg hadde håpet

ÖSTERSUND (NRK): Martin Johnsrud Sundbys form er fortsatt ikke helt som den var. Det er heller ikke selvtilliten.

Martin Johnsrud Sundby

IKKE HELT FORNØYD: Martin Johnsrud Sundby ble nummer 12 i søndagens 15 km fri teknikk i Östersund.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er på vei opp igjen, men jeg har jo litt dårlig tid før VM starter, sier Martin Johnsrud Sundby.

Han skal egentlig være Norges sikreste kort på distanserennene når VM i Falun starter denne uken, men Sundby har slitt litt med formen de siste ukene. Søndag ble han nummer 12 i VM-generalprøven i Östersund, fire dager før mesterskapet starter.

Har tatt det med ro

Tidligere i sesongen har Tour de Ski-vinneren vært stinn av selvtillit, men den er borte.

– Jeg går inn i VM med en mye mer usikker følelse enn jeg hadde håpet. Jeg har ikke den selvtilliten jeg hadde før jul. Jeg er mer spent nå. Tidligere i vinter var jeg fryktelig selvsikker på min egen form og kapasitet, sier Sundby.

Sundby uttalte for noen uker siden at han har trent litt for hardt, og at dette har vært årsaken til at han ikke helt har fått det til i de siste konkurransene. Han har derfor tatt det med ro de siste ukene, i et forsøk på å skaffe seg overskudd før mesterskapet.

Han forteller at det har vært en litt merkelig opplevelse.

– Jeg har gjort ting jeg ikke er så vant til å gjøre, nemlig tatt det med ro, sier Sundby.

For Martin Johnsrud Sundby betyr ikke å ta det med ro å ligge pal på sofaen, men han har trent bare rolige økter.

– Aldri en ulempe å gå fort på ski

På spørsmål om det ikke har vært litt deilig å kjenne på et mer "normalt liv", svarer Sundby spøkefullt:

– Nei, hvis det er så "slækt" dere andre har det, så misunner jeg dere ikke.

Også Petter Northug havnet et stykke ned på resultatlisten i Östersund, men han var fornøyd og mente det lover godt før VM. Han mener nemlig det ikke lover godt å gjøre det bra i generalprøven.

– Det har ofte vist seg at det ikke lønner seg å være helt på topp den siste helgen før et mesterskap, men jeg tenker det aldri er en ulempe å gå fort på ski. Men det er en fin ting å fortelle seg selv uansett, sier Sundby.

Siste nytt

 • Arsenal våknet etter pause

  Det gikk mot nok en tam hjemmekamp for Arsenal, men etter pause våknet Pierre-Emerick Aubameyang og scoret to ganger i 3-0-seieren over Newcastle. Bukayo Saka satte inn 2-0-målet.

  Etter 19 kamper ligger Arsenal på 10.-plass med 27 poeng. Laget er ubeseiret på sine fem siste kamper. Newcastle sliter tungt og stuper videre nedover tabellen.

  Arsenal
  Foto: Shaun Botterill / AFP
 • Zlatan fortsetter å score for Milan

  Zlatan Ibrahimovic bidro med to nye scoringer da Milan møtte Cagliari mandag. Svensken er dermed oppe i 12 mål på åtte serie A-kamper denne sesongen. Dette var hans første kamp fra start på sju uker.

  Jens Petter Hauge startet sin tredje strake kamp, og mandag startet han sammen med Ibrahimovic for første gang. Nordmannen ble byttet ut etter 67 minutter, uten å ha markert seg nevneverdig denne gangen.

   Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alberto Pizzoli / AFP
 • Full pott for Sverige og Frankrike

  Sverige, som ledes av Glenn Solberg, går videre til hovedrunden i VM med fire poeng. Det ble klart etter at de snudde den siste gruppespillkampen mot vertsnasjon Egypt, og vant med ett mål.

  I Norges gruppe så dro Frankrike til slutt i land seieren mot Sveits (25-24) , og er dermed gruppevinner. Hvis Norge tar poeng mot Østerrike, er de sikret to poeng inn i hovedrunden.

  Der venter lagene fra gruppe F, hvor Portugal er gruppevinner og også starter med fire poeng.

  Sverige
  Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal