Sundby fikk lynkurs i smertehåndtering av Tufte

VAL DI FIEMME (NRK): Martin Johnsrud Sundby takker roer Olaf Tufte for at han klarte å holde ut smerten han måtte gjennom for å forsvare en ny Tour de Ski-seier.

Sundby Tufte

Martin Johnsrud Sundby fikk hjelp av Olaf Tufte før Tour de Ski. Det endte med Sundbys andre gull på rad.

Foto: NTB Scanpix

– Olav har hjulpet meg frem til seieren i dag, sier Martin Johnsrud Sundby.

Etter å ha gått inn til en ny, råsterk seier i Tour de Ski, var 29-åringen rask med å takke noen av personene han har samarbeidet med før og under touren.

OL-mester i roing, Olaf Tufte, har vært en av de mest sentrale. Tufte er kjent som en av de tøffeste idrettsutøverne i Norge, og dette ville Sundby gjerne dra nytte av.

– Jeg har noen gode kompiser som jeg har søkt lynkurs i smertehåndtering av. Han ene sto her i dag og heiet på meg, og det er Olaf, sier Sundby.

– Hvordan foregår et slikt lynkurs?

– Vi har sendt en del meldinger. Olav er en av de råeste som er, og jeg har søkt tips til hva han tenker på når han har det som vondest. Det var godt å ha ham på sidelinjen i dag.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

Martin Johnsrud Sundby var overlegen under Tour de Skis siste dag.

Foto: VINCENZO PINTO / Afp

– Ekstremt utfordrende

Sundby forklarer at Tour de Ski er en konkurranse som utfordrer hodet minst like mye som fysikken.

– Det er som om jeg hele tiden ligger ti centimeter over sengen. Jeg klarer ikke slappe av, klarer ikke finne roen. Vanligvis går vi konkurranser og blir ferdig med dem, men i touren tar vi med oss hver konkurranse inn i en kamp om sekunder. Man vet at om man ikke er på hugget, så taper man touren. Den kverna som går sånn i ti dager er ekstremt utfordrende mentalt, sier han.

Fått mental hjelp

Derfor er Sundby glad for å ha mange han kan rådføre seg med. Blant annet har han hatt mye kontakt med mentaltrener Erik Bertrand Larssen – slik han pleier.

– Det tikka vel inn syv-åtte sms fra ham før konkurransen i dag. Det er ting vi jobber med og bilder som han vil jeg skal tenke på når det er som tyngst, sier Sundby.

– Hvilke bilder så du for deg da du gikk der i bakken i dag?

– Bare at jeg er stokk stiv, men at de andre er sikkert enda stivere, sier Sundby og smiler.

Siste nytt

 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Solskjær ett steg nærmere trofé

  Manchester United hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen i Europaligaen. 2–0 på Old Trafford gjorde at United til slutt vant komfortable 4–0 sammenlagt.

  Med 2-0-seier i Spania for en uke siden, var avansementet aldri truet for Solskjærs menn. Og hvert fall ikke da Edinson Cavani sendte rødtrøyene i ledelsen allerede etter seks minutter.

  Med 3-0-ledelse sammenlagt, hadde Solskjær mulighet til å hvile flere av sine viktigste spillere underveis i kampen, og selv om det ikke det var noe fyrverkeri av en forestilling, var det en overbevisende forestilling av United.

  Et selvmål av Jesús Vallejo på overtid, gjorde at det endte 4–0 sammenlagt.

  I semifinalen blir Roma motstander. Det italienske hovedstadslaget gikk videre med 3–2 sammenlagt over Ajax.

 • Østigård matchvinner for Coventry

  Midtstopper Leo Skiri Østigård (21) scoret sitt andre mål i Coventry-trøya da klubben hans vant 1–0 mot Rotherham i et bunnoppgjør i mesterskapsserien torsdag.

  Etter 70 minutter fikk Østigård muligheten sin og headet inn kampens første scoring. Målet kommer kun ti dager etter at han også scoret for klubben.

  Med 1-0-seieren på nivå 2 i England er Coventry på 18.-plass, seks poeng over nedrykksstreken med fem kamper igjen. Rotherham blir værende på nedrykksplass med 39 poeng med to kamper mindre spilt. (NTB)

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag . Leo Østigård
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal