NRK Meny

Sundby etter opphentingen: – Skiene var ræva

Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug knappet innpå Sergej Ustjugov i tour-sammendraget fredag. Likevel var ikke førstnevnte helt fornøyd etter rennet.

Sundby

FRUSTRERT: Martin Johnsrud Sundby var frustrert etter fredagens etappe.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det blir trolig en norsk duo som skal ut å jakte på den russiske bjørnen, Sergej Ustjugov, i lørdagens tour-finale i Canmore.

Før fredagens 15 kilometer ledet russeren med 47 sekunder ned til Petter Northug og 1,05 minutter ned til Martin Johnsrud Sundby.

Ikke fornøyd med skiene

Men topp-trioen i sammendraget preget ikke dagens 15-kilometer på det tunge canadiske føret. Det gjorde derimot Matti Heikkinen som tok sin første verdenscupseier for sesongen. Best av sammenlagtkanonene var Martin Johnsrud Sundby med en sjetteplass.

– Vi håpet å ta innpå mer, men det ble for tungt. Det er kjedelig å si, men i dag var skiene ræva. Jeg må kalle en spade for en spade, sier Sundby etter dagens renn.

Petter Northug leverte en meget sterk avslutning og tapte 9,9 sekunder til Sundby. Han går dermed ut syv sekunder foran landsmannen og 32 sekunder bak Ustjugov. Sundby går ut 39 sekunder bak russeren.

– Jeg klager ikke på skiene. Jeg klager heller på at jeg var litt tung i kroppen, sier Petter Northug.

– Vi har øyekontakt

Han ser nå mulighetene for å samarbeide med landsmannen for å sikre sammenlagtseieren i Ski Tour Canada.

– Det er øyekontakt, det blir tøft. Det er vanskelig å ta igjen halvminuttet på Ustjugov i storform på 15 kilometer. Men utgangspunktet er langt bedre nå, enn det var før dagens renn, konstaterer 30-åringen.

Northug

TUNGT: Petter Northug hadde en tung dag i Canada.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Men da blir nøkkelen for trønderen å i det hele tatt holde følge med landsmannen som har vært overlegen store deler av sesongen, i hvert fall i klassisk.

– Martin kommer nok til å være den som jakter på Ustjugov. Han er i veldig god form og best av oss tre på 15 kilometer klassisk, så får jeg prøve å henge meg på, forklarer Northug.

– Det er et tøft utgangspunkt, 39 sekunder er mye. Det blir spennende å se hva Petter gjør, om han kjører rolig fra start så vi kan gå taktisk sammen. Vi får se litt på det i kveld, konstaterer Sundby.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal