NRK Meny
Normal

Sundby etter opphentingen: – Skiene var ræva

Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug knappet innpå Sergej Ustjugov i tour-sammendraget fredag. Likevel var ikke førstnevnte helt fornøyd etter rennet.

Sundby

FRUSTRERT: Martin Johnsrud Sundby var frustrert etter fredagens etappe.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det blir trolig en norsk duo som skal ut å jakte på den russiske bjørnen, Sergej Ustjugov, i lørdagens tour-finale i Canmore.

Før fredagens 15 kilometer ledet russeren med 47 sekunder ned til Petter Northug og 1,05 minutter ned til Martin Johnsrud Sundby.

Ikke fornøyd med skiene

Men topp-trioen i sammendraget preget ikke dagens 15-kilometer på det tunge canadiske føret. Det gjorde derimot Matti Heikkinen som tok sin første verdenscupseier for sesongen. Best av sammenlagtkanonene var Martin Johnsrud Sundby med en sjetteplass.

– Vi håpet å ta innpå mer, men det ble for tungt. Det er kjedelig å si, men i dag var skiene ræva. Jeg må kalle en spade for en spade, sier Sundby etter dagens renn.

Petter Northug leverte en meget sterk avslutning og tapte 9,9 sekunder til Sundby. Han går dermed ut syv sekunder foran landsmannen og 32 sekunder bak Ustjugov. Sundby går ut 39 sekunder bak russeren.

– Jeg klager ikke på skiene. Jeg klager heller på at jeg var litt tung i kroppen, sier Petter Northug.

– Vi har øyekontakt

Han ser nå mulighetene for å samarbeide med landsmannen for å sikre sammenlagtseieren i Ski Tour Canada.

– Det er øyekontakt, det blir tøft. Det er vanskelig å ta igjen halvminuttet på Ustjugov i storform på 15 kilometer. Men utgangspunktet er langt bedre nå, enn det var før dagens renn, konstaterer 30-åringen.

Northug

TUNGT: Petter Northug hadde en tung dag i Canada.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Men da blir nøkkelen for trønderen å i det hele tatt holde følge med landsmannen som har vært overlegen store deler av sesongen, i hvert fall i klassisk.

– Martin kommer nok til å være den som jakter på Ustjugov. Han er i veldig god form og best av oss tre på 15 kilometer klassisk, så får jeg prøve å henge meg på, forklarer Northug.

– Det er et tøft utgangspunkt, 39 sekunder er mye. Det blir spennende å se hva Petter gjør, om han kjører rolig fra start så vi kan gå taktisk sammen. Vi får se litt på det i kveld, konstaterer Sundby.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund