Sundby dropper Birken: – Dritkjipt!

Martin Johnsrud Sundby deltar ikke under årets Birkebeinerrenn. 31-åringen sier han ikke kan tyne kroppen mer. Astrid Uhrenholdt Jacobsen trekker seg også.

Sundby SMS

DROPPER BIRKEN: Martin Johnsrud Sundby deltar ikke under årets Birkebeinerrenn. 31-åringen sier han ikke kan tyne kroppen mer.

Foto: Maja Suslin/TT/Skjermdump / NTB scanpix

– Jeg er veldig lei for det. Både på deres og mine vegne, men helga ryker. Jeg er ikke blitt bedre av sykdommen, og da kan jeg ikke tyne kroppen mer enn det jeg allerede har gjort. Dritkjipt! Sorry, skrev Sundby i en tekstmelding til Team United Bakeries-manager, Henrik Kvissel.

– Jeg har snakket med han og da sa han at lungene var relativt råtne, sier Kvissel.

– Han er veldig skuffa. Ikke irritert, men synes det er veldig kjedelig. Dette er en av de store målene hans etter å ha vunnet både det ene og det andre i verdenscupen. Det var viktig for han å vinne det største turrennet i Norge, legger han til.

Martin Johnsrud Sundby hadde lyst til å krone en flott sesong, som har inneholdt seier i Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt, med seier i Birkebeinerrennet.

Sundby var påmeldt og skulle gå for Team United Bakeries, men det blir ikke noe av.

Flere eliteutøvere sliter med sykdom

Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde også planer om å gå Birkebeinerrennet førstkommende lørdag. Nå viser det seg at hun har pådratt seg bihulebetennelse etter Canada-oppholdet.

– Jeg har vært hos legen etter at jeg våknet med tette bihuler. Jeg er visst både smittefarlig og ute av trening inntil videre. Så jeg får ikke reise noen plass i dag eller gå skirenn om to dager, skriver Uhrenholdt Jacobsen i en tekstmelding.

– Kjedelig, men jeg får heller ha det til gode til senere år. Det er visst noe som går blant Canada-farerne.

Skal gå Birken før han gir seg

– Sundby har som mål å vinne Birken på blanke ski, om det skjer i 2016 eller 2017, vet jeg ikke, men det blir det i hvert fall Birken på Sundby, sier Kvissel.

Sundby har sagt til Kvissel at han ønsker å vise at han er en total skiløper, som er god på både korte og lange strekninger. Derfor har det vært viktig for han å gå Birkebeinerrennet.

Men ettersom kroppen ikke spiller på lag for øyeblikket gleder 31-åringen seg til påskeferie med kona.

Bruker tiden fremover på å slappe av

– Det hele er selvfølgelig kjedelig, men han har mye å glede seg over uansett. Kona er snart i gang med fødsel og det er snart påskeferie. Nå tror jeg han gleder seg til å slappe av, ler Kvissel.

Sundby har gledet seg til å gå Birken mot verdens beste stakere. I fjor fikk han en leksjon han aldri vil glemme. 31-åringen holdt lenge følge med Petter Eliassen, men Eliassen avgjorde med sin staketeknikk og blanke ski. Da varslet Sundby revansje.

Men den duellen lar vente på seifjorg.

Siste nytt

 • Måtte jage supportere av banen

  Det oppstod kaotiske scener i kampen mellom franske Lens og Lille lørdag kveld. I pausen stormet store mengder med Lens-supportere banen i et forsøk på å ta seg over til området der bortesupporterne befant seg. Sikkerhetsvakter måtte stoppe hjemmesupporterne, og 2. omgang ble en halv time forsinket. Kampen endte til slutt 1-0 til Lens.

  Footballfans, Lens
  Foto: Francois Lo Presti / AFP
 • Everton med sesongens første tap

  Et skadeskutt Everton reiste til Birmingham uten tap i Premier League så langt, men Rafa Benitez' menn ble sendt hjem med 0-3-tap mot Aston Villa i bagasjen.

  Etter en målløs 1. omgang rant målene inn etter pause. Matty Cash ga hjemmelaget ledelsen da han dro seg fint inn i boksen og banket inn 1-0.

  En corner fra Leon Bailey ble stusset i eget nett av Lucas Digne etter 69 minutter, før Bailey selv la på til 3-0 i det 75. minutt.

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Kristiansund snudde til seier

  Snorre Strand Nilsen sørget for jubel i Kristiansund da han dukket på bakre stolpe og satte 3–2 mot Haugesund i det 89. minutt.

  Seieren fører KBK opp på 3.-plass i Eliteserien etter 19 runder.

  Sander Kartum sørget for at vertene fikk en drømmestart etter ni minutter, men FKH-stopper Benjamin Tiedemann sendte lagene til pause på 1–1.

  Haugesunds Niklas Sandberg sendte gjestene i føringen like etter pause. De klarte imidlertid ikke å forsvare ledelsen.

  Torgil Gjertsen satte 2–2 kvarteret før slutt. Strand Nilsen fikk æren av å bli matchvinner.

  Eliteserien i fotball 2021: Kristiansund - Haugesund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal