Sundby dropper Birken: – Dritkjipt!

Martin Johnsrud Sundby deltar ikke under årets Birkebeinerrenn. 31-åringen sier han ikke kan tyne kroppen mer. Astrid Uhrenholdt Jacobsen trekker seg også.

Sundby SMS

DROPPER BIRKEN: Martin Johnsrud Sundby deltar ikke under årets Birkebeinerrenn. 31-åringen sier han ikke kan tyne kroppen mer.

Foto: Maja Suslin/TT/Skjermdump / NTB scanpix

– Jeg er veldig lei for det. Både på deres og mine vegne, men helga ryker. Jeg er ikke blitt bedre av sykdommen, og da kan jeg ikke tyne kroppen mer enn det jeg allerede har gjort. Dritkjipt! Sorry, skrev Sundby i en tekstmelding til Team United Bakeries-manager, Henrik Kvissel.

– Jeg har snakket med han og da sa han at lungene var relativt råtne, sier Kvissel.

– Han er veldig skuffa. Ikke irritert, men synes det er veldig kjedelig. Dette er en av de store målene hans etter å ha vunnet både det ene og det andre i verdenscupen. Det var viktig for han å vinne det største turrennet i Norge, legger han til.

Martin Johnsrud Sundby hadde lyst til å krone en flott sesong, som har inneholdt seier i Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt, med seier i Birkebeinerrennet.

Sundby var påmeldt og skulle gå for Team United Bakeries, men det blir ikke noe av.

Flere eliteutøvere sliter med sykdom

Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde også planer om å gå Birkebeinerrennet førstkommende lørdag. Nå viser det seg at hun har pådratt seg bihulebetennelse etter Canada-oppholdet.

– Jeg har vært hos legen etter at jeg våknet med tette bihuler. Jeg er visst både smittefarlig og ute av trening inntil videre. Så jeg får ikke reise noen plass i dag eller gå skirenn om to dager, skriver Uhrenholdt Jacobsen i en tekstmelding.

– Kjedelig, men jeg får heller ha det til gode til senere år. Det er visst noe som går blant Canada-farerne.

Skal gå Birken før han gir seg

– Sundby har som mål å vinne Birken på blanke ski, om det skjer i 2016 eller 2017, vet jeg ikke, men det blir det i hvert fall Birken på Sundby, sier Kvissel.

Sundby har sagt til Kvissel at han ønsker å vise at han er en total skiløper, som er god på både korte og lange strekninger. Derfor har det vært viktig for han å gå Birkebeinerrennet.

Men ettersom kroppen ikke spiller på lag for øyeblikket gleder 31-åringen seg til påskeferie med kona.

Bruker tiden fremover på å slappe av

– Det hele er selvfølgelig kjedelig, men han har mye å glede seg over uansett. Kona er snart i gang med fødsel og det er snart påskeferie. Nå tror jeg han gleder seg til å slappe av, ler Kvissel.

Sundby har gledet seg til å gå Birken mot verdens beste stakere. I fjor fikk han en leksjon han aldri vil glemme. 31-åringen holdt lenge følge med Petter Eliassen, men Eliassen avgjorde med sin staketeknikk og blanke ski. Da varslet Sundby revansje.

Men den duellen lar vente på seifjorg.

Siste nytt

 • Skadet Pellegrino kan ofre sesongen

  Federico Pellegrino har pådratt seg en hamstringskade, og bekrefter overfor NRK at han ikke kan trene som normalt på minst åtte uker. Han erkjenner at det også kan få konsekvenser for den forestående sesongen.

  – Det handler om å lege skaden skikkelig, ikke om å gjøre det raskt. Denne typen skader har en tendens til å komme tilbake. Mitt hovedmål er OL i Beijing i 2022. Derfor er jeg villig til å ofre hele eller halve sesongen vi har foran oss hvis det er nødvendig, sier Pellegrino.

  29-åringen fra Aostadalen i Nord-Italia ble verdensmester i sprint i 2017 og har vært Johannes Høsflot Klæbos tøffeste rival i sprintlangrenn de siste sesongene.

  h0rRhZQ7w1U
  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
 • Northugs bror: – Kom hjem, Petter

  Petter Northugs lillebror ber den pensjonerte skistjerna komme hjem etter at han ble pågrepet for råkjøring og oppbevaring av kokain denne uka.

  – Min bror er velkommen til meg uansett. Kom hjem en tur nå, og ta deg noen måneder til å lufte hodet. Kanskje trenger du flere, skriver Tomas Northug på Instagram.

  Den svenske skistjerna Frida Karlsson håper Petter Northug tar lærdom av hendelsen.

  – Det er trist, veldig trist. Jeg håper Petter tar skikkelig lærdom av dette nå. For dette er ikke den Petter jeg har lært å kjenne, skriver 21-åringen i en tekstmelding til Expressen.

  Karlsson er med i TV 2-programmet «Landskampen» hvor Northug er programleder.

  tomas northug legger opp
  Foto: Carina Olset
 • Bayern slo Barcelona 8–2

  Kvartfinalen i mesterligaen ble en overkjøring av dimensjoner. Bayern München vant 8–2 over Barcelona, som ble sendt ut av mesterligaen i skam.

  – Denne ydmykelsen kommer til å gå inn som en merkedag på alle mulige måter, sier TV 2s Øyvind Alsaker.

Sendeplan

Kl. Program Kanal