NRK Meny
Normal

Sundby dropper Birken: – Dritkjipt!

Martin Johnsrud Sundby deltar ikke under årets Birkebeinerrenn. 31-åringen sier han ikke kan tyne kroppen mer. Astrid Uhrenholdt Jacobsen trekker seg også.

Sundby SMS

DROPPER BIRKEN: Martin Johnsrud Sundby deltar ikke under årets Birkebeinerrenn. 31-åringen sier han ikke kan tyne kroppen mer.

Foto: Maja Suslin/TT/Skjermdump / NTB scanpix

– Jeg er veldig lei for det. Både på deres og mine vegne, men helga ryker. Jeg er ikke blitt bedre av sykdommen, og da kan jeg ikke tyne kroppen mer enn det jeg allerede har gjort. Dritkjipt! Sorry, skrev Sundby i en tekstmelding til Team United Bakeries-manager, Henrik Kvissel.

– Jeg har snakket med han og da sa han at lungene var relativt råtne, sier Kvissel.

– Han er veldig skuffa. Ikke irritert, men synes det er veldig kjedelig. Dette er en av de store målene hans etter å ha vunnet både det ene og det andre i verdenscupen. Det var viktig for han å vinne det største turrennet i Norge, legger han til.

Martin Johnsrud Sundby hadde lyst til å krone en flott sesong, som har inneholdt seier i Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt, med seier i Birkebeinerrennet.

Sundby var påmeldt og skulle gå for Team United Bakeries, men det blir ikke noe av.

Flere eliteutøvere sliter med sykdom

Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde også planer om å gå Birkebeinerrennet førstkommende lørdag. Nå viser det seg at hun har pådratt seg bihulebetennelse etter Canada-oppholdet.

– Jeg har vært hos legen etter at jeg våknet med tette bihuler. Jeg er visst både smittefarlig og ute av trening inntil videre. Så jeg får ikke reise noen plass i dag eller gå skirenn om to dager, skriver Uhrenholdt Jacobsen i en tekstmelding.

– Kjedelig, men jeg får heller ha det til gode til senere år. Det er visst noe som går blant Canada-farerne.

Skal gå Birken før han gir seg

– Sundby har som mål å vinne Birken på blanke ski, om det skjer i 2016 eller 2017, vet jeg ikke, men det blir det i hvert fall Birken på Sundby, sier Kvissel.

Sundby har sagt til Kvissel at han ønsker å vise at han er en total skiløper, som er god på både korte og lange strekninger. Derfor har det vært viktig for han å gå Birkebeinerrennet.

Men ettersom kroppen ikke spiller på lag for øyeblikket gleder 31-åringen seg til påskeferie med kona.

Bruker tiden fremover på å slappe av

– Det hele er selvfølgelig kjedelig, men han har mye å glede seg over uansett. Kona er snart i gang med fødsel og det er snart påskeferie. Nå tror jeg han gleder seg til å slappe av, ler Kvissel.

Sundby har gledet seg til å gå Birken mot verdens beste stakere. I fjor fikk han en leksjon han aldri vil glemme. 31-åringen holdt lenge følge med Petter Eliassen, men Eliassen avgjorde med sin staketeknikk og blanke ski. Da varslet Sundby revansje.

Men den duellen lar vente på seifjorg.

Siste nytt

 • Sainz erstatter Alonso i McLaren

  Renault-kjører Carlos Sainz tar over for Fernando Alonso i Formel 1-laget McLaren. Alonso avslutter karrieren etter årets sesong. Alonso, som har vunnet VM i Formel 1 to ganger, sa nylig at han gir seg i F1-sirkuset etter denne sesongen

  Carlos Sainz
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Utsetter elbiler i rally-VM

  Planene om å innføre elektriske biler i rallycross-VM er utsatt til 2021. Det gir fabrikantene mer tid til å vurdere om de vil være med på elbil-satsingen. Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) slapp nyheten torsdag.

  VM rallycross
  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
 • PSG forsterker

  Forsvarsspilleren Thilo Kehrer er klar for Paris Saint-Germain. Tyskeren har skrevet under på en femårskontrakt. PSG betaler 37 millioner euro for Kehrer. Klubben har også forsterket stallen med den italienske veterankeeperen Gianluigi Buffon.

  Germany France Soccer PSG
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo
NM-veka: Oppsummering
NM-veka
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld