Hopp til innhold

Sundby blir pappa for tredje gang: – OL-sesongen fremstår som en umulig oppgave

BEITOSTØLEN (NRK): Martin Johnsrud Sundby og kona Marieke Heggeland venter sitt barn nummer tre til våren. Det byr naturligvis på utfordringer og spesielt inn i OL-sesongen 2021/2022.

z5ZU4yLUhEQ

KLAR FOR SESONGSTART: Martin Johnsrud Sundby, her under medietreffet før langrennsåpningen på Beitostølen fredag.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Det er ikke lett å skjule lengre. Men vi fortsetter å øke familiebeholdningen. Vi venter barn nummer tre i mai. Bare for å sørge for at ting blir ekstra vanskelig med tidsklemma fremover, sier Sundby – og smiler godt.

Han kaller naturligvis situasjonen for helt fantastisk og gleder seg til at familien neste vår går fra fire til fem medlemmer.

Men livet som landslagsløper blir ikke akkurat mindre hektisk nå. NRK har allerede dokumentert hvor hektisk toppidrettslivet hans er med to barn på hjemmebane, engasjementet i tre bedrifter, samt den treningsjobben som må legges ned hver dag.

Sundby er også den første til å innrømme at belastningen etter den kommende sesongen blir større. Men graviditeten er heller ikke uplanlagt, avslører han, i den grad det går an å planlegge noe slikt.

Martin Johnsrud Sundby tok en suveren seier. Her sammen med kona Marieke Heggeland

JUBLET SAMMEN: Sundby og kona Marieke Heggeland (venstre), gledet seg sammen etter den siste etappen av Tour de Ski i 2016.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hva skjer etter VM?

Han flirer litt.

Fordi han er klokkeklar på at VM i Oberstdorf i 2021 er et stort mål. Derfor passer det veldig godt at kona Marieke Heggeland går ut i permisjon fra våren av. Arbeidssituasjonen hennes blir gunstig med tanke på hans mesterskapsambisjoner.

– Men jeg får en utfordring to år frem i tid med tanke på OL i Beijing. Hva søren gjør jeg etter VM? Det er mer uvisst enn tidligere, erkjenner Sundby.

– Fremstår nærmest umulig

NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener Sundby er en type som trigges av «uoverkommelige» oppgaver.

– Han er en som aldri har gått den enkleste veien. Han blir motivert av å gjøre noe konkurrentene ikke gjør.

Han er enig i at slik situasjonen blir neste vår, er oppgaven nesten lettere for Sundby.

– Men OL-sesongen er en oppgave som fremstår nærmest umulig. Han trenger å hvile nok under den sesongen. Han er nødt til å finne en ordning til at han får nok av det for å tåle treningsbelastningen, sier NRK-eksperten.

qrXzfZgfnww

DISKUTERTE: Langrennssjef Espen Bjervig og NRK-ekspert Torgeir Bjørn, her under pressetreffet på Beitostølen torsdag.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Drømmen er å bli hospitant

Sundby selv svarer «jeg vet ikke» på spørsmål om han er landslagsløper inn i 2021/2022-sesongen.

– Jeg tror andre må være med å bestemme det også. Min rolle er mer og mer fraværende fra et landslag. Det har blitt mer og mer sånn at jeg kommer og går som jeg vil. Og det er ikke sikkert det er optimalt for et lag, sier han, og fortsetter:

– Drømmen min er nok mer eller mindre å være en gammel rutinert hospitant, så kan Eirik (landslagstrener, journ.anm.) ha en gruppe som han vet er med hele veien. Det er drømmescenariet, sier Sundby – og understreker at han er innstilt på å være landslagsløper hele veien.

Fh1cnkTc2s0

SUNDBY-SJEF: Allroundlandslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Kan ikke ha noe som absolutt ikke er med

Langrennssjef Espen Bjervig forteller at han så sent som sist uke snakket med Sundby for å se på hva som passer inn og ikke i veteranens plan neste år.

Han er tydelig på at de er nødt til å tilrettelegge for den kommende trebarnsfaren og at det innebærer som før, at Sundby står av flere samlinger og reiser.

Allroundtrener Eirik Myhr Nossum synes det er vanskelig å si hva nok et barn har å si for Sundbys landslagsliv. Han viser til at «eleven» klarte å bli verdensmester sist sesong med to barn. Nossum tror han kan klare det med tre også.

– Vi vil fortsatt tilrettelegge for at han skal gå fort på ski. Men så er jeg avhengig av å ha ham innom noen samlingsdøgn. Men jeg er løsningsorientert for å få ting sydd sammen på en god måte.

Siste nytt

 • Emery avskriver Villa som tittelkandidat: – Vi trenger mer tid

  Aston Villa passerte regjerende seriemester Manchester City på tabellen med tre poeng på eget gress onsdag kveld. Unai Emery vil likevel ikke prate om ligagull.

  Trepoengeren var klubbens 14. strake på Villa Park i ligasammenheng, og Birmingham-klubben klatret til en imponerende 3.-plass i Premier League. Opp til ligaleder Arsenal er avstanden fire poeng.

  – Vi er ikke tittelkandidater. Det er sju lag som er sterkere kandidater enn oss, slo Villa-trener Emery fast etter 1-0-seieren mot City.

  Spanjolen ble ansatt som ny hovedtrener etter Steven Gerrard i fjor høst, og siden inntredenen har han imponert stort med sitt Villa-lag. Denne sesongen spiller laget i serieligaen.

  – Vi kan tro på det, men det er for tidlig å snakke om tittelen etter 15 kamper. Vi er fornøyde med hvor vi ligger, men å holde dette gående er veldig vanskelig. Jeg tror vi trenger mer tid, la Emery til.

  Kun City har bokført flere nettkjenninger enn Villa i Premier League denne sesongen, og det er bare serieleder Arsenal som har vunnet flere kamper.

  Lørdag venter nettopp Arsenal hjemme på Villa Park. En trepoenger der vil sende laget helt opp i ryggen på serielederen.

  – Det er spesielt for meg å slå Guardiola, men nå er fokuset vårt på Arsenal, avsluttet Villa-treneren.

  (NTB)

  Unai Emery og Pep Guardiola under Premier League-kampen mellom Aston Villa og Manchester City
  Foto: AP
 • Suárez tomålsscorer i Gremio-avskjeden – Santos rykket ned etter 111 år på toppnivå i BrasilID

  Uruguayanske Luis Suárez fortsetter å score jevnt og trutt med mål. Onsdag fant han veien til nettmaskene to ganger i sin siste kamp for brasilianske Gremio.

  Den tidligere Atletico Madrid-, Liverpool- og Barcelona-spilleren endte på 29 mål i løpet av sesongen, og 3-2-seieren mot Fluminense sikret laget 2.-plassen på tabellen.

  Suárez signerte i utgangspunktet en toårskontrakt med Gremio, men spissveteranen gir seg allerede etter denne sesongen på grunn av tøff belastning på kroppen. 36-åringen har vært linket til Lionel Messis klubb Inter Miami, men har selv ikke ønsket å kommentere ryktene.

  – Jeg elsker dette livet, men det er tøft å våkne i smerter hver eneste dag. Jeg ønsker å fortsette, men jeg vet ikke helt hva som skjer, sa Suárez til nyhetsbyrået AFP etter kampen.

  Gremio endte til slutt på plassen bak serievinner Palmeiras. I andre enden av tabellen kulminerte årets sesong i stor skuffelse for den tradisjonsrike klubben Santos. Etter 111 år på det øverste nivået i brasiliansk fotball rykket klubben ned etter 1-2-tap hjemme mot Fortaleza.

  Det brasilianske fotballikonet Pelé tilbrakte store deler av sin karriere i klubben. Neymar, Robinho og Rodrygo har også spilt for Santos.

  (NTB)

  Luis Suárez
  Foto: AP
 • Irritert Klopp i strupen på TV-reporter: – Modig av deg å spøke med det

  Liverpool-sjef Jürgen Klopp likte dårlig at TV-reporter Marcus Buckland fleipet med at tyskeren foretrekker at Liverpool spiller tidligkampen på lørdager.

  Klopp kunne onsdag juble for tre viktige poeng i gullstriden borte mot tabelljumbo Sheffield United. Etter kampslutt ble han spurt om kampen mot Crystal Palace lørdag, på Klopps «favorittidspunkt» klokken 13.30.

  – Det er ganske modig av det å spøke med det. Nå skal vi hjem, og jeg vet ikke helt når vi er tilbake i Liverpool. Kanskje klokken ett eller to (på natta). Så har vi to økter før vi møter Palace, avbrøt Klopp.

  Tyskeren har ved flere anledninger uttrykt at det tette kampprogrammet skaper bekymring.

  – Jeg innser at du ikke forstår dette godt nok. Du jobber ikke i fotballen, så hvorfor skal jeg forklare dette til deg? Hvis du spøker med det, er du bare ignorant, fortsatte en irritert Klopp.

  Amazon-reporter Buckland forsøkte deretter å understreke at han ikke mente å være respektløs.

  – Det har du allerede vært, men det er i orden. Du kan si hva du vil, men det kan ikke jeg. Det fungerer annerledes, understreket Klopp.

  Etter 2-0-seieren mot Sheffield United bekreftet Klopp at midtstopper Joel Matip har pådratt seg et avrevet korsbånd.

  (NTB)

  Jürgen Klopp
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal