NRK Meny
Normal

Nordmennene om fellestarten: – Krangling om plasser, staver og ski fløy

FALUN/OSLO (NRK): For andre dag på rad var det en russer som vant i Falun. De norske beskriver løpet som rått og actionfylt.

Det ble seier til russerne under fellestarten. Sundby kom på en 3. plass.

RUSSISK SEIER: Sergej Ustjugov var raskest i spurten og vant søndagens 15 kilometer i Falun.

NORTHUG

KOM SEG IKKE FREM: Petter Northug.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

– Det var ubehagelig å være utøver ute i løypa i dag. Det var krangling og tette dueller. Det fløy kommentarer og det fløy staver og ski, forteller Martin Johnsrud Sundby som ble beste nordmann på en tredjeplass.

Det ble kamp om plassene og flere norske slet med å komme seg frem i feltet på den 15 kilometer lange fellesstarten i Falun.

– Det var krig hele veien, spesielt de siste tre kilometerne. Når man ikke kommer seg fram, så blir man bare liggende og krige i stedet for å få et eget spor, sier Petter Northug, som ble nummer ti, til NRK.

Han var sint for at han ikke greide å komme seg frem før spurten.

– Jeg var rasende da jeg gikk inn i de siste bakkene, for jeg hadde så mye krefter igjen på slutten. Jeg skulle gjerne hatt en bred nok trasé slik at jeg kunne ha angrepet. Men jeg måtte bare kose meg å se litt humoristisk på det, forteller Northug.

Ustiugov

VANT: Sergej Ustjugov.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

– Kamp om posisjonene

Martin Johnsrud Sundby slet også med å komme seg helt frem da løperne gikk opp «Mördarbakken» for tredje og siste gang.

– Jeg skulle gjerne sett at løypene var tre ganger så brede. Når det ligger to løpere i bredden på toppen av «Mördarbakken», så kommer jeg ikke forbi. Uansett hvor mye krefter jeg har så har jeg ikke sjans til å komme meg frem. Jeg blir bare gående og vente, og det er kjedelig i et skirenn, forteller Sundby.

Niklas Dyrhaug kan ikke huske å ha vært med på et mer actionfylt renn.

– Det var kaotisk. Det var krig om plassene og hele sisterunden sloss man om posisjonene. Man bør kanskje ha litt bredere trasseer om man skal arrangere et sånt løp, sier Dyrhaug som ble nest beste nordmann på en fjerdeplass.

Pallen

PALLEN: Francesco De Fabiani fra Italia, Sergej Ustjugov fra Russland og Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

Russisk seier for andre dag på rad

Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh lå bra an foran oppløpet, men opp den siste sprintbakken fikk russiske Sergej Ustjugov noen meter på konkurrentene. Ingen greide å russeren i spurten.

– Han var jo «grisepigg» da han kom inn mot stadionet der. Vi vet jo at han har vanvittig med fart, og han er alltid ekkel å slå på et oppløp, sier Dyrhaug.

Den største overraskelsen denne søndagen var nok andreplassen til italienske Francesco De Fabiani.

– At han blir nummer to her i en spurt, er veldig overraskende, sier Petter Northug

Til tross for ingen norsk herreløper på toppen, er det ingenting å si på den norske laginnsatsen. Hele seks av de ti øverste på fellesstarten kommer fra Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Tidenes fotball-VM