NRK Meny
Normal

Nordmennene om fellestarten: – Krangling om plasser, staver og ski fløy

FALUN/OSLO (NRK): For andre dag på rad var det en russer som vant i Falun. De norske beskriver løpet som rått og actionfylt.

Det ble seier til russerne under fellestarten. Sundby kom på en 3. plass.

RUSSISK SEIER: Sergej Ustjugov var raskest i spurten og vant søndagens 15 kilometer i Falun.

NORTHUG

KOM SEG IKKE FREM: Petter Northug.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

– Det var ubehagelig å være utøver ute i løypa i dag. Det var krangling og tette dueller. Det fløy kommentarer og det fløy staver og ski, forteller Martin Johnsrud Sundby som ble beste nordmann på en tredjeplass.

Det ble kamp om plassene og flere norske slet med å komme seg frem i feltet på den 15 kilometer lange fellesstarten i Falun.

– Det var krig hele veien, spesielt de siste tre kilometerne. Når man ikke kommer seg fram, så blir man bare liggende og krige i stedet for å få et eget spor, sier Petter Northug, som ble nummer ti, til NRK.

Han var sint for at han ikke greide å komme seg frem før spurten.

– Jeg var rasende da jeg gikk inn i de siste bakkene, for jeg hadde så mye krefter igjen på slutten. Jeg skulle gjerne hatt en bred nok trasé slik at jeg kunne ha angrepet. Men jeg måtte bare kose meg å se litt humoristisk på det, forteller Northug.

Ustiugov

VANT: Sergej Ustjugov.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

– Kamp om posisjonene

Martin Johnsrud Sundby slet også med å komme seg helt frem da løperne gikk opp «Mördarbakken» for tredje og siste gang.

– Jeg skulle gjerne sett at løypene var tre ganger så brede. Når det ligger to løpere i bredden på toppen av «Mördarbakken», så kommer jeg ikke forbi. Uansett hvor mye krefter jeg har så har jeg ikke sjans til å komme meg frem. Jeg blir bare gående og vente, og det er kjedelig i et skirenn, forteller Sundby.

Niklas Dyrhaug kan ikke huske å ha vært med på et mer actionfylt renn.

– Det var kaotisk. Det var krig om plassene og hele sisterunden sloss man om posisjonene. Man bør kanskje ha litt bredere trasseer om man skal arrangere et sånt løp, sier Dyrhaug som ble nest beste nordmann på en fjerdeplass.

Pallen

PALLEN: Francesco De Fabiani fra Italia, Sergej Ustjugov fra Russland og Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

Russisk seier for andre dag på rad

Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh lå bra an foran oppløpet, men opp den siste sprintbakken fikk russiske Sergej Ustjugov noen meter på konkurrentene. Ingen greide å russeren i spurten.

– Han var jo «grisepigg» da han kom inn mot stadionet der. Vi vet jo at han har vanvittig med fart, og han er alltid ekkel å slå på et oppløp, sier Dyrhaug.

Den største overraskelsen denne søndagen var nok andreplassen til italienske Francesco De Fabiani.

– At han blir nummer to her i en spurt, er veldig overraskende, sier Petter Northug

Til tross for ingen norsk herreløper på toppen, er det ingenting å si på den norske laginnsatsen. Hele seks av de ti øverste på fellesstarten kommer fra Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Diatta nominert til pris

  Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF), skriver NTB. I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

  NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Hegazi til WBA på permanent basis

  Midtstopperen Ahmed Hegazi har imponert såpass mye i WBA-trøya at klubben har valgt å gjøre om låneavtalen med Al Ahly til en permanent overgang, skriver NTB. Hegazi har spilt samtlige 18 kamper for WBA denne sesongen.

  Hegazi
  Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn