Hopp til innhold

Sundby avsluttet knallsesong med gull

Var best og er best. Martin Johnsrud Sundby ville ikke skuffe yndlingsarenaen sin.

Martin Johnsrud Sundby

NM: Martin Johnsrud Sundby vant dagens 10 km friteknikk i NM, foran Emil Iversen og Simen Hegstad Krüger.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg har hatt en kjempesesong. Jeg kunne ikke turt å drømme om en slik sesong en gang, sier Martin Johnsrud Sundby.

Sundby var 7,8 sekunder raskere enn Emil Iversen på dagens NM i 10km fristil. Han avsluttet dermed sesongen med enda en gullmedalje.

Sundby har tidligere gitt uttrykk for at han var smålei etter Ski Tour Canada og at han trengte en ferie for å lade opp.

– Det er morsomt å konkurrere igjen. Litt for min egen del var det overraskende, og jeg kan jo ikke svikte yndlingsarenaen min, sier han.

Emil Iversen var den mannen som kunne utfordre Sundby, men Iversen var for sliten på siste flate. Han kjørte inn på en andreplass, bare noen sekunder foran Simen Hegstad Krüger.

– Det ble tungt mot slutten, men det gikk mye bedre enn jeg hadde tenkt. Jeg skjønner ikke hvordan det gikk an. Det her viser ganske mye. Nå har jeg kommet for å bli, forteller Iversen.

Over 400 stilte til start

Hele 417 menn stilte til start på dagens NM i 10 km fristil på Beitostølen.

– Det er ganske rått at vi stiller NM med over 400 mannfolk til start. Det er ikke noe galt med rekrutteringen i Norge iallfall, sa Sundby.

I morgen er det 50 km i NM, men den går uten Iversen.

– Jeg er sliten i hodet etter en lang sesong. Jeg tar meg den friheten, forteller han.

Selv om Iversen ikke klarte å ta fra Sundby gullet, er han godt fornøyd med egen innsats.

– Formen er tydeligvis bra selv om jeg ikke har trent noe særlig. Det er godt å avslutte sesongen med medalje, en sesong som har vært perfekt, sier han.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Et av de mest ekstreme løpene han har gjort

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil.

Siste nytt

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Uno-X-duo klatret i sammendraget

  Det norske profflaget Uno-X kom seg ikke med i bruddet på den sjette etappen i Critérium du Dauphiné. Dermed startet de en lengre jakt på bruddet, men til slutt var det de tre bruddrytterne Georg Zimmermann, Mathieu Burgaudeau og Jonathan Castroviejo som gjorde opp om seieren.

  Av dem var Zimmermann sterkest, mens en gruppe på 19 ryttere fulgte bak de tre. Der satt både Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen og de to Uno-X-rytterne klatret henholdsvis to og tre plasser i sammendraget, til 10. og 13. plass.

  Johannessen ble også nummer ti i rittet i fjor. Da vant han også ungdomstrøya i rittet. Før de siste to etappene er han to sekunder bak Mikkel Bjerg i ungdomskonkurransen.

  Det er en annen danske, Jonas Vingegaard, som leder sammenlagt etter seks av åtte etapper.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste