NRK Meny
Normal

Sundby avsluttet knallsesong med gull

Var best og er best. Martin Johnsrud Sundby ville ikke skuffe yndlingsarenaen sin.

Martin Johnsrud Sundby

NM: Martin Johnsrud Sundby vant dagens 10 km friteknikk i NM, foran Emil Iversen og Simen Hegstad Krüger.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg har hatt en kjempesesong. Jeg kunne ikke turt å drømme om en slik sesong en gang, sier Martin Johnsrud Sundby.

Sundby var 7,8 sekunder raskere enn Emil Iversen på dagens NM i 10km fristil. Han avsluttet dermed sesongen med enda en gullmedalje.

Sundby har tidligere gitt uttrykk for at han var smålei etter Ski Tour Canada og at han trengte en ferie for å lade opp.

– Det er morsomt å konkurrere igjen. Litt for min egen del var det overraskende, og jeg kan jo ikke svikte yndlingsarenaen min, sier han.

Emil Iversen var den mannen som kunne utfordre Sundby, men Iversen var for sliten på siste flate. Han kjørte inn på en andreplass, bare noen sekunder foran Simen Hegstad Krüger.

– Det ble tungt mot slutten, men det gikk mye bedre enn jeg hadde tenkt. Jeg skjønner ikke hvordan det gikk an. Det her viser ganske mye. Nå har jeg kommet for å bli, forteller Iversen.

Over 400 stilte til start

Hele 417 menn stilte til start på dagens NM i 10 km fristil på Beitostølen.

– Det er ganske rått at vi stiller NM med over 400 mannfolk til start. Det er ikke noe galt med rekrutteringen i Norge iallfall, sa Sundby.

I morgen er det 50 km i NM, men den går uten Iversen.

– Jeg er sliten i hodet etter en lang sesong. Jeg tar meg den friheten, forteller han.

Selv om Iversen ikke klarte å ta fra Sundby gullet, er han godt fornøyd med egen innsats.

– Formen er tydeligvis bra selv om jeg ikke har trent noe særlig. Det er godt å avslutte sesongen med medalje, en sesong som har vært perfekt, sier han.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag