Sulland mister OL: – Et slag i ansiktet

ULSTEINVIK (NRK): Under OL i London sikret Linn Jørum Sulland (32) norsk gull. Nå har hun pådratt seg en kneskade og mister lekene i Rio.

Sulland

SKADET: Linn Jørum Sulland går glipp av OL etter å skadet kneet under en samling i Portugal i juni.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette var et slag i ansiktet og en nedtur så kort tid før OL. Jeg har jobbet hardt i fire år for å komme med i OL-troppen, og var lykkelig da jeg ble tatt ut 19.juni. Når drømmen om Rio-OL nå ryker, skjønner alle at det er bittert, sier Sulland i en pressemelding.

Sulland fikk plass i den opprinnelige 14-mannstropen, som skal forsvare gullet i OL i Rio om drøye to uker.

«Linn sliter med en kranglete kne, og er sendt til MR», forklarte landslagssjef Thorir Hergeirsson da Sulland ikke var til stede på håndballjentenes pressetreff i Ulsteinvik onsdag.

– Jeg har kjent på smerter i kneet gjennom samlingen i Ulsteinvik, og har ikke klart å trene på toppnivå, så jeg hadde en uro foran onsdagens MR-undersøkelse, forklarer 32-åringen om bruskskaden.

Ute i flere måneder

Det er ikke første gang bakspilleren får mesterskapsdrømmen knust. Hun mistet EM i 2014 etter å ha fått påvist et brudd i foten bare uker i før EM startet. I 2009 ble hun vraket til VM.

Da Norge tok OL-gull i London, ble Sulland den store helten med sine 10 scoringer.

– Det blir tøft å sitte hjemme og følge OL-turneringen, men jeg ønsker jentene lykke til, og håper de presterer på sitt beste, og kan kjempe om medaljer. Jeg skal støtte dem hjemmefra så godt jeg kan, forklarer Sulland, som tidligere i år signerte for Vipers Kristiansand.

– Linn fikk trolig kneskaden den siste uken av treningssamlingen på Algarve. Denne typen skader tar tid å hele, vi snakker trolig om flere måneder før hun vil være bra igjen. Skaden gir store smerter ved sats, og for en skytter som Linn skaper dette betydelige problemer. Linn vil bli vurdert av ortoped med tanke på mulig operasjon, sier håndballandslagets lege, Nils Ivar Leraand.

Sommer OL i London 2012

GULLJENTE: Linn Jørum Sulland (midten) var på laget som tok OL-gull i London for fire år siden.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Endringer i troppen

Med Sulland ute, varsler Hergeirsson endringer i OL-troppen. Han vil bruke de neste tre treningskampene til å finne ut hvem det blir.

– Vi mister en spisskompetanse, som vi trenger å finne ut av hvordan vi skal kompensere for. Det bare én Linn Sulland, venstrehendt og med det bakskuddet. Laget må tenke annerledes nå, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NRK.

– Samtidig er det sånn at når en blir borte får andre muligheter. Jeg tror vi finner en løsning, legger han til.

 • Norge møter Romania, Spania og Frankrike i Ulstein Cup.

Siste nytt

 • Haaland nominert til prestisjepris

  Erling Braut Haaland (18) er sammen med flere store stjerner på listen over spillerne som kan vinne Golden Boy-prisen.

  Prisen deles hvert år ut av Tuttusport til verdens mest lovende fotballspiller under 21 år. I fjor gikk den til det nederlandske Matthijs de Ligt.

  FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras (12-0)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Bruce tar over Newcastle

  Steve Bruce er klar som ny trener for Newcastle United. Det bekrefter klubben onsdag. 58-åringen har skrevet under på en treårskontrakt. Bruce trente Sheffield Wednesday i engelsk førstedivisjon sist sesong.

  Championship - Sheffield Wednesday v Brentford
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Eiking forlenger med to år

  Wanty-Groupe Gobert bekrefter onsdag at Odd Christian Eiking har forlenget sin kontrakt med laget. Nordmannen har kontrakt ut sesongen 2021. – Jeg er veldig fornøyd med å bli værende, sier Eiking, ifølge lagets hjemmeside.

  Odd Christian Eiking før Tour de France 2019
  Foto: Adrian Nyhammer Olsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal