Sulland mister OL: – Et slag i ansiktet

ULSTEINVIK (NRK): Under OL i London sikret Linn Jørum Sulland (32) norsk gull. Nå har hun pådratt seg en kneskade og mister lekene i Rio.

Sulland

SKADET: Linn Jørum Sulland går glipp av OL etter å skadet kneet under en samling i Portugal i juni.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette var et slag i ansiktet og en nedtur så kort tid før OL. Jeg har jobbet hardt i fire år for å komme med i OL-troppen, og var lykkelig da jeg ble tatt ut 19.juni. Når drømmen om Rio-OL nå ryker, skjønner alle at det er bittert, sier Sulland i en pressemelding.

Sulland fikk plass i den opprinnelige 14-mannstropen, som skal forsvare gullet i OL i Rio om drøye to uker.

«Linn sliter med en kranglete kne, og er sendt til MR», forklarte landslagssjef Thorir Hergeirsson da Sulland ikke var til stede på håndballjentenes pressetreff i Ulsteinvik onsdag.

– Jeg har kjent på smerter i kneet gjennom samlingen i Ulsteinvik, og har ikke klart å trene på toppnivå, så jeg hadde en uro foran onsdagens MR-undersøkelse, forklarer 32-åringen om bruskskaden.

Ute i flere måneder

Det er ikke første gang bakspilleren får mesterskapsdrømmen knust. Hun mistet EM i 2014 etter å ha fått påvist et brudd i foten bare uker i før EM startet. I 2009 ble hun vraket til VM.

Da Norge tok OL-gull i London, ble Sulland den store helten med sine 10 scoringer.

– Det blir tøft å sitte hjemme og følge OL-turneringen, men jeg ønsker jentene lykke til, og håper de presterer på sitt beste, og kan kjempe om medaljer. Jeg skal støtte dem hjemmefra så godt jeg kan, forklarer Sulland, som tidligere i år signerte for Vipers Kristiansand.

– Linn fikk trolig kneskaden den siste uken av treningssamlingen på Algarve. Denne typen skader tar tid å hele, vi snakker trolig om flere måneder før hun vil være bra igjen. Skaden gir store smerter ved sats, og for en skytter som Linn skaper dette betydelige problemer. Linn vil bli vurdert av ortoped med tanke på mulig operasjon, sier håndballandslagets lege, Nils Ivar Leraand.

Sommer OL i London 2012

GULLJENTE: Linn Jørum Sulland (midten) var på laget som tok OL-gull i London for fire år siden.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Endringer i troppen

Med Sulland ute, varsler Hergeirsson endringer i OL-troppen. Han vil bruke de neste tre treningskampene til å finne ut hvem det blir.

– Vi mister en spisskompetanse, som vi trenger å finne ut av hvordan vi skal kompensere for. Det bare én Linn Sulland, venstrehendt og med det bakskuddet. Laget må tenke annerledes nå, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NRK.

– Samtidig er det sånn at når en blir borte får andre muligheter. Jeg tror vi finner en løsning, legger han til.

 • Norge møter Romania, Spania og Frankrike i Ulstein Cup.

Siste nytt

 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Zucca tilbake på is

  Mats Zuccarello pådro seg en skade i slutten av februar, i dag var han tilbake på is. Det var under debuten for sin nye klubb, Dallas Stars, at nordmannen blokkerte et skudd og pådro seg et brudd i armen. Det gjenstår åtte kamper av seriespillet i NHL.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal