Sulland mister OL: – Et slag i ansiktet

ULSTEINVIK (NRK): Under OL i London sikret Linn Jørum Sulland (32) norsk gull. Nå har hun pådratt seg en kneskade og mister lekene i Rio.

Sulland

SKADET: Linn Jørum Sulland går glipp av OL etter å skadet kneet under en samling i Portugal i juni.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette var et slag i ansiktet og en nedtur så kort tid før OL. Jeg har jobbet hardt i fire år for å komme med i OL-troppen, og var lykkelig da jeg ble tatt ut 19.juni. Når drømmen om Rio-OL nå ryker, skjønner alle at det er bittert, sier Sulland i en pressemelding.

Sulland fikk plass i den opprinnelige 14-mannstropen, som skal forsvare gullet i OL i Rio om drøye to uker.

«Linn sliter med en kranglete kne, og er sendt til MR», forklarte landslagssjef Thorir Hergeirsson da Sulland ikke var til stede på håndballjentenes pressetreff i Ulsteinvik onsdag.

– Jeg har kjent på smerter i kneet gjennom samlingen i Ulsteinvik, og har ikke klart å trene på toppnivå, så jeg hadde en uro foran onsdagens MR-undersøkelse, forklarer 32-åringen om bruskskaden.

Ute i flere måneder

Det er ikke første gang bakspilleren får mesterskapsdrømmen knust. Hun mistet EM i 2014 etter å ha fått påvist et brudd i foten bare uker i før EM startet. I 2009 ble hun vraket til VM.

Da Norge tok OL-gull i London, ble Sulland den store helten med sine 10 scoringer.

– Det blir tøft å sitte hjemme og følge OL-turneringen, men jeg ønsker jentene lykke til, og håper de presterer på sitt beste, og kan kjempe om medaljer. Jeg skal støtte dem hjemmefra så godt jeg kan, forklarer Sulland, som tidligere i år signerte for Vipers Kristiansand.

– Linn fikk trolig kneskaden den siste uken av treningssamlingen på Algarve. Denne typen skader tar tid å hele, vi snakker trolig om flere måneder før hun vil være bra igjen. Skaden gir store smerter ved sats, og for en skytter som Linn skaper dette betydelige problemer. Linn vil bli vurdert av ortoped med tanke på mulig operasjon, sier håndballandslagets lege, Nils Ivar Leraand.

Sommer OL i London 2012

GULLJENTE: Linn Jørum Sulland (midten) var på laget som tok OL-gull i London for fire år siden.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Endringer i troppen

Med Sulland ute, varsler Hergeirsson endringer i OL-troppen. Han vil bruke de neste tre treningskampene til å finne ut hvem det blir.

– Vi mister en spisskompetanse, som vi trenger å finne ut av hvordan vi skal kompensere for. Det bare én Linn Sulland, venstrehendt og med det bakskuddet. Laget må tenke annerledes nå, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NRK.

– Samtidig er det sånn at når en blir borte får andre muligheter. Jeg tror vi finner en løsning, legger han til.

 • Norge møter Romania, Spania og Frankrike i Ulstein Cup.

Siste nytt

 • Rasismepåstander i tysk toppkamp

  Union Berlin tok en høyst imponerende 1-0-seier over Leverkusen i 1. Bundesliga fredag. Kampen vil dessverre bli husket for noe annet enn resultatet.

  Mot slutten av oppgjøret oppsto det tumulter mellom spillerne da Leverkusens Nadiem Amiri ble tildelt et gult kort. Midtbanemannen var rasende, og det skyldes angivelig at tyskeren Amiri, som har afghanske foreldre, ble kalt «jævla afghaner» av en motspiller.

  Det forteller Amiris lagkamerat, midtstopperen Jonathan Tah.

  – Nadiem Amiri ble fornærmet for sin bakgrunn. Den slags hører ikke hjemme på en fotballbanen. Det var det mest sørgelige som skjedde hele kvelden, sier Tah til Dazn.

  Han sier at han hørte Amiri bli kalt «jævla afghaner» og håper at Tysklands fotballforbund tar tak i saken.

  – Jeg håper det får konsekvenser.

  Union Berlin-trener Urs Fischer sier samtidig at saken skal undersøkes internt i laget.

  – Det ble sagt ting som ikke skal sies på en fotballbane. Vi skal prøve å ordne opp i dette. Hvis det er tilfelle at de ordene ble sagt, så beklager jeg det.

  P1A7dHuQjqI
  Foto: Michael Probst / AP
 • Debutant herjet for danskene

  Tittelforsvarer Danmark hevet seg etter en litt rufsete start og hadde ingen problemer med å utklasse Bahrain 34-20 i sin åpningskamp i håndball-VM.

  Det skjedde samme dag som spilleren Emil Jakobsen fikk positivt svar på en koronaprøve. Resten av Danmark-troppen testet så negativt og kunne spille kampen mot Bahrain.

  Den 21 år gamle VM-debutanten Mathias Gidsel skinte for tittelholderen. Høyrebacken leverte fem scoringer de første 17 minuttene og sørget for at danskene var foran tross en litt slurvete åpning.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB
 • VM-favoritter i trøbbel

  Kroatia og Spania ble sammen med Norge og Danmark nevnt som de største favorittene til å ta VM-gullet i håndball før mesterskapet.

  I går røk Norge på en smell i åpningskampen mot Frankrike, og fredag var det de to andre favorittenes tur til å trøble i sin første kamp.

  Regjerende EM-vinner Spania klarte bare 29–29 mot Brasil i gruppe B. En gruppe hvor en potensiell kvartfinalemotstander for Norge ligger.

  I gruppe C overrasket også Japan med å klare uavgjort mot Kroatia. Også her ble resultatet til slutt 29–29.

  2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Spain v Brazil
  Foto: Khaled Elfiqi / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal