Hopp til innhold

Sulland mister OL: – Et slag i ansiktet

ULSTEINVIK (NRK): Under OL i London sikret Linn Jørum Sulland (32) norsk gull. Nå har hun pådratt seg en kneskade og mister lekene i Rio.

Sulland

SKADET: Linn Jørum Sulland går glipp av OL etter å skadet kneet under en samling i Portugal i juni.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette var et slag i ansiktet og en nedtur så kort tid før OL. Jeg har jobbet hardt i fire år for å komme med i OL-troppen, og var lykkelig da jeg ble tatt ut 19.juni. Når drømmen om Rio-OL nå ryker, skjønner alle at det er bittert, sier Sulland i en pressemelding.

Sulland fikk plass i den opprinnelige 14-mannstropen, som skal forsvare gullet i OL i Rio om drøye to uker.

«Linn sliter med en kranglete kne, og er sendt til MR», forklarte landslagssjef Thorir Hergeirsson da Sulland ikke var til stede på håndballjentenes pressetreff i Ulsteinvik onsdag.

– Jeg har kjent på smerter i kneet gjennom samlingen i Ulsteinvik, og har ikke klart å trene på toppnivå, så jeg hadde en uro foran onsdagens MR-undersøkelse, forklarer 32-åringen om bruskskaden.

Ute i flere måneder

Det er ikke første gang bakspilleren får mesterskapsdrømmen knust. Hun mistet EM i 2014 etter å ha fått påvist et brudd i foten bare uker i før EM startet. I 2009 ble hun vraket til VM.

Da Norge tok OL-gull i London, ble Sulland den store helten med sine 10 scoringer.

– Det blir tøft å sitte hjemme og følge OL-turneringen, men jeg ønsker jentene lykke til, og håper de presterer på sitt beste, og kan kjempe om medaljer. Jeg skal støtte dem hjemmefra så godt jeg kan, forklarer Sulland, som tidligere i år signerte for Vipers Kristiansand.

– Linn fikk trolig kneskaden den siste uken av treningssamlingen på Algarve. Denne typen skader tar tid å hele, vi snakker trolig om flere måneder før hun vil være bra igjen. Skaden gir store smerter ved sats, og for en skytter som Linn skaper dette betydelige problemer. Linn vil bli vurdert av ortoped med tanke på mulig operasjon, sier håndballandslagets lege, Nils Ivar Leraand.

Sommer OL i London 2012

GULLJENTE: Linn Jørum Sulland (midten) var på laget som tok OL-gull i London for fire år siden.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Endringer i troppen

Med Sulland ute, varsler Hergeirsson endringer i OL-troppen. Han vil bruke de neste tre treningskampene til å finne ut hvem det blir.

– Vi mister en spisskompetanse, som vi trenger å finne ut av hvordan vi skal kompensere for. Det bare én Linn Sulland, venstrehendt og med det bakskuddet. Laget må tenke annerledes nå, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NRK.

– Samtidig er det sånn at når en blir borte får andre muligheter. Jeg tror vi finner en løsning, legger han til.

 • Norge møter Romania, Spania og Frankrike i Ulstein Cup.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Et av de mest ekstreme løpene han har gjort

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil.

Siste nytt

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Uno-X-duo klatret i sammendraget

  Det norske profflaget Uno-X kom seg ikke med i bruddet på den sjette etappen i Critérium du Dauphiné. Dermed startet de en lengre jakt på bruddet, men til slutt var det de tre bruddrytterne Georg Zimmermann, Mathieu Burgaudeau og Jonathan Castroviejo som gjorde opp om seieren.

  Av dem var Zimmermann sterkest, mens en gruppe på 19 ryttere fulgte bak de tre. Der satt både Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen og de to Uno-X-rytterne klatret henholdsvis to og tre plasser i sammendraget, til 10. og 13. plass.

  Johannessen ble også nummer ti i rittet i fjor. Da vant han også ungdomstrøya i rittet. Før de siste to etappene er han to sekunder bak Mikkel Bjerg i ungdomskonkurransen.

  Det er en annen danske, Jonas Vingegaard, som leder sammenlagt etter seks av åtte etapper.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste