NRK Meny
Normal

Sulland mister EM med skade

Ida Bjørndalen Karlsson erstatter Linn Jørum Sulland i den norske håndballtroppen.

Linn Jørum Sulland

Linn Jørund Sulland skadet seg på trening og mister nå EM i Ungarn og Kroatia.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

– Linn har et brudd i et fotbein, og er dessverre ikke aktuell for spill i EM. Skaden oppstod i forbindelse med fredagens kamp mot Frankrike i Larvik. Behandlingen fremover blir avlastning og alternativ trening. Normalt tilheles slike brudd på mellom fire og seks uker, sier Håndballjentenes lege, Anne Froholdt, i en pressemelding fra håndballforbundet.

Etter å ha slitt med både skader og lite spilletid i Larvik i forkant av EM var det lenge usikkert om Sulland ville bli tatt ut i landslagssjef Thorir Hergeirssons tropp til mesterskapet. Til slutt ble den viktige bakspilleren tatt ut nærmest på overtid blant de fire siste jentene. Nå må hun bruke desember på å bli skadefri.

Skadet under oppvarming

Ida Bjørndalen

Ida Bjørndalen Karlsson erstatter Sulland i EM-troppen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg er naturligvis veldig skuffet, men er innstilt på å komme sterkt tilbake. Dette var maksimalt dårlig timing. Skaden oppstod under oppvarming da jeg tok sats før et skudd. Jeg kjente at noe skjedde, men trodde ikke det var alvorlig. Nå skal jeg følge jentene hjemmefra, og håper at de gjør det bra i EM, sier Linn Jørum Sulland.

Thorir Hergeirsson beklager at Sulland mister EM, og har hentet inn Ida Bjørndalen Karlsson fra Team Esbjerg som erstatter. Bjørndalen Karlsson kom direkte fra samling med rekruttlandslaget i Sandefjord til EM-troppen i Oslo tidlig søndag morgen.

– God erstatter

– Vi er leie oss på Linns vegne. Dette var kjedelig nå som hun endelig var på god vei tilbake. Når slikt skjer må vi imidlertid ta grep og finne en god erstatter, så vi ønsker Ida velkommen i troppen og god bedring til Linn. Vi håper å se henne tilbake på banen igjen på nyåret, sier Thorir Hergeirsson.

Ida Bjørndalen Karlsson går rett inn i troppen som spiller mot Serbia i Oslo Spektrum søndag ettermiddag.

Siste nytt

 • Vil overraske konkurrentene

  Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

  Kristiansen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Wenger spår drastiske endringer

  Arsenal-manager Arsène Wenger er overbevist om at spillereglene på overgangsmarkedet vil bli radikalt endret etter sommerens elleville pengebruk, skriver NTB. – Jeg tror det kommer til å skje noe politisk i løpet av de neste tolv månedene som vil regulere og begrense pengebruken, sier Wenger.

  Wenger
  Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel