NRK Meny
Normal

Sulland mister EM med skade

Ida Bjørndalen Karlsson erstatter Linn Jørum Sulland i den norske håndballtroppen.

Linn Jørum Sulland

Linn Jørund Sulland skadet seg på trening og mister nå EM i Ungarn og Kroatia.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

– Linn har et brudd i et fotbein, og er dessverre ikke aktuell for spill i EM. Skaden oppstod i forbindelse med fredagens kamp mot Frankrike i Larvik. Behandlingen fremover blir avlastning og alternativ trening. Normalt tilheles slike brudd på mellom fire og seks uker, sier Håndballjentenes lege, Anne Froholdt, i en pressemelding fra håndballforbundet.

Etter å ha slitt med både skader og lite spilletid i Larvik i forkant av EM var det lenge usikkert om Sulland ville bli tatt ut i landslagssjef Thorir Hergeirssons tropp til mesterskapet. Til slutt ble den viktige bakspilleren tatt ut nærmest på overtid blant de fire siste jentene. Nå må hun bruke desember på å bli skadefri.

Skadet under oppvarming

Ida Bjørndalen

Ida Bjørndalen Karlsson erstatter Sulland i EM-troppen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg er naturligvis veldig skuffet, men er innstilt på å komme sterkt tilbake. Dette var maksimalt dårlig timing. Skaden oppstod under oppvarming da jeg tok sats før et skudd. Jeg kjente at noe skjedde, men trodde ikke det var alvorlig. Nå skal jeg følge jentene hjemmefra, og håper at de gjør det bra i EM, sier Linn Jørum Sulland.

Thorir Hergeirsson beklager at Sulland mister EM, og har hentet inn Ida Bjørndalen Karlsson fra Team Esbjerg som erstatter. Bjørndalen Karlsson kom direkte fra samling med rekruttlandslaget i Sandefjord til EM-troppen i Oslo tidlig søndag morgen.

– God erstatter

– Vi er leie oss på Linns vegne. Dette var kjedelig nå som hun endelig var på god vei tilbake. Når slikt skjer må vi imidlertid ta grep og finne en god erstatter, så vi ønsker Ida velkommen i troppen og god bedring til Linn. Vi håper å se henne tilbake på banen igjen på nyåret, sier Thorir Hergeirsson.

Ida Bjørndalen Karlsson går rett inn i troppen som spiller mot Serbia i Oslo Spektrum søndag ettermiddag.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal